Home / HEADER-NEWS / Τροποποίηση απόφασης για τα σχολικά γεύματα

Τροποποίηση απόφασης για τα σχολικά γεύματα

Δημοσιεύτηκε: 12:25 πμ Ιανουάριος 21st, 2020  


Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως απόφαση που τροποποιεί το άρθρο 6 της σχετικής απόφασης για τα σχολικά γεύματα και αφορά το έργο των Επιτροπών Παραλαβής-καθήκοντα του Συντονιστή του Προγράμματος.

Πιο αναλυτικά αναφέρεται στο ΦΕΚ που μπορείτε να βρείτε πιο κάτω:

Άρθρο 6
Έργο των Επιτροπών Παραλαβής-καθήκοντα του Συντονιστή του Προγράμματος

Η Επιτροπή Παραλαβής κάθε σχολικής μονάδας παραλαμβάνει καθημερινά τα σχολικά γεύματα, φροντίζοντας για τον ποσοτικό (αριθμό πακέτων) και ποιοτικό έλεγχο τους. Πιο συγκεκριμένα, η ανωτέρω επιτροπή παραλαμβάνει δελτίο αποστολής από τον ανάδοχο, στο οποίο αναγράφεται η ποσότητα και η ώρα παράδοσης.

Το προσωπικό που μεταφέρει και παραδίδει τα γεύματα θα διαθέτει κατάλληλα θερμόμετρα, ώστε κατά την παραλαβή και παρουσία της Επιτροπής Παραλαβής να μετρά τις θερμοκρασίες των θερμοθαλάμων και των ψυκτικών θαλάμων. Η θερμοκρασία που πρέπει να τηρείται για τα ζεστά γεύματα είναι ίση ή μεγαλύτερη των 60 βαθμών Κελσίου, ενώ για τα κρύα (σαλάτα) είναι ίση
ή χαμηλότερη των 5 βαθμών Κελσίου. Παράλληλα, η Επιτροπή Παραλαβής ελέγχει τις συνθήκες μεταφοράς των προς παράδοση τροφίμων, τη συνολική ποσότητα των παραδοθέντων γευμάτων, καθώς και το είδος του γεύματος. Επιπλέον, σε τυχαία και αντιπροσωπευτικά δείγματα σε ποσοστό 1% (στην πλησιέστερη ακέραια μονάδα) των γευμάτων, 1% από τις σαλάτες και 1% από τα ψωμάκια, ελέγχει τη συμμόρφωση ως προς τη σύνθεση των γευμάτων. Τα δείγματα που λαμβάνονται βαρύνουν τον προμηθευτή, ο οποίος υποχρεούται σε άμεση αντικατάστασή τους, ώστε σε κάθε περίπτωση να παραδίδεται η αρχικώς συμφωνηθείσα ποσότητα.

Η Επιτροπή Παραλαβής αποστέλλει μια φορά την εβδομάδα πρακτικό παραλαβής, καθώς και τα σχετικά παραστατικά (δελτίο αποστολής στο οποίο θα αναγράφεται η ποσότητα και η ώρα παράδοσης) στο/στους Συντονιστή/ές του προγράμματος στην οικεία Δ/νση Π.Ε.

Ο/οι Συντονιστής/ές του προγράμματος καλείται/ούνται κατά το πρώτο δεκαήμερο κάθε επόμενου μήνα να ελέγχει/ουν τα πρακτικά παραλαβής που αποστέλλονται από τις Επιτροπές Παραλαβής των σχολικών μονάδων αρμοδιότητάς του/τους, καθώς και τα λοιπά παραστατικά (δελτία αποστολής κ.λπ. …). Μετά τον έλεγχο διαβιβάζει/ουν στην αρμόδια υπηρεσία του ΟΠΕΚΑ εντός
του δεύτερου δεκαήμερου κάθε επόμενου μήνα τα ανωτέρω πρακτικά καθώς και τα λοιπά παραστατικά (δελτία αποστολής κ.λπ. …) του προηγούμενου μήνα υλοποίησης για όλες τις σχολικές μονάδες αρμοδιότητάς του/τους, συνοδευόμενα από υπολογιστικά φύλλα (excel), στα οποία θα αναφέρεται ο ακριβής αριθμός σχολικών γευμάτων που παρελήφθησαν ανά βδομάδα από κάθε Επιτροπή Παραλαβής κάθε σχολικής μονάδας, ανά Δήμο, Ανάδοχο και μήνα αναφοράς. Στα ίδια υπολογιστικά φύλλα, σε ξεχωριστή στήλη, θα αναγράφονται οι αριθμοί των δελτίων
αποστολής κατ’ αντιστοιχία με τα εβδομαδιαία πρακτικά παραλαβής.


 

Ένα σχόλιο

  1. 1) Νά μας δώσουν και χημικό εργαστήριο, για να διενεργούμε αναλύσεις! Να μετράμε ποσοστό υγραδίας, τυχόν ύπαρξη μυκήτων, να ελέγχουμε και για ραδιενέργεια άμα λάχει!
    2) Πάλι κάθε εβδομάδα; Μια χαρά ήταν κάθε μήνα! Προς τί τόση χαρτούρα 4 φορές τον μήνα;

    Υ/Γ: Με κάτι τέτοια, του χρόνου θα το σκεφτούμε πολύ να ζητήσουμε σίτιση. Πάμε να κάνουμε ένα καλό, και μάς φορτώνουν χίλια-δυο ανόητα, ανώφελα, γραφειοκρατικά, εξωδιδακτικά καθήκοντα. Φτάνει που μας έχουν στην μπούκα για το παραμικρό, δεν έχουμε όρεξη να βάλουμε το κεφάλι μας στον τορβά για το συσσίτιο.

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...