Home / HEADER-NEWS / Πρόσκληση Συμμετοχής στην Ολυμπιάδα Γερμανικής Γλώσσας Ελλάδας

Πρόσκληση Συμμετοχής στην Ολυμπιάδα Γερμανικής Γλώσσας Ελλάδας

Δημοσιεύτηκε: 11:28 πμ Ιανουάριος 21st, 2020  


Πρόσκληση Συμμετοχής στην Ολυμπιάδα της Γερμανικής Γλώσσας Ελλάδας

Η Ολυμπιάδα της Γερμανικής Γλώσσας (Internationale Deutscholympiade – IDO) είναι ο μεγαλύτερος διεθνής διαγωνισμός γερμανικής γλώσσας. Διεξάγεται κάθε 2 χρόνια στη Γερμανία, σε συνδιοργάνωση του Goethe-Institut και της Διεθνούς Ένωσης Καθηγητών Γερμανικής (Internationaler Deutschlehrerinnen- und Deutschlehrerverband – IDV).

Στόχος της Ολυμπιάδας είναι να κεντρίσει το ενδιαφέρον των νέων απ’ όλο τον κόσμο για τη γερμανική γλώσσα, να προωθήσει την αλληλοκατανόηση και την ανεκτικότητα και να φέρει τους/τις συμμετέχοντες/ουσες σε άμεση επαφή με τη γερμανική επιστήμη και τον γερμανικό πολιτισμό.

Το 2020 η Ολυμπιάδα της Γερμανικής Γλώσσας θα διεξαχθεί από 26 Ιουλίου έως 08 Αυγούστου στην πόλη Δρέσδη.

Περισσότεροι από 100 μαθητές και μαθήτριες από όλο τον κόσμο ηλικίας 14-17 ετών, θα συναντηθούν στη Γερμανία για να αναμετρηθούν στην αγαπημένη τους ξένη γλώσσα.

Στην Ολυμπιάδα θα συμμετάσχουν δύο μαθητές/τριες από κάθε χώρα, οι οποίοι/ες θα αναδειχθούν σε προκριματικούς γύρους που οργανώνονται σε εθνικό επίπεδο. Οι συμμετέχοντες/ουσες θα συνοδεύονται από εκπαιδευτικούς από τη χώρα καταγωγής τους.

Το Goethe-Institut διοργανώνει φέτος τον προκριματικό γύρο της Ολυμπιάδας της Γερμανικής Γλώσσας στην Ελλάδα και προσκαλεί νέους ηλικίας 14-17 ετών που μαθαίνουν γερμανικά ως ξένη γλώσσα να δηλώσουν συμμετοχή.

Ο προκριματικός γύρος στην Ελλάδα αφορά στα γλωσσικά επίπεδα Β1 και Β2 σύμφωνα με το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις γλώσσες και αποτελείται από δύο φάσεις:

  • Στην 1η φάση οι ενδιαφερόμενοι/ες μαθητές/τριες καλούνται να δημιουργήσουν μία γραπτή εργασία στη μορφή «Εφημερίδα τοίχου» και να την αποστείλουν ταχυδρομικά

 

Προθεσμία αποστολής: 24 Ιανουαρίου 2020

  • Στη 2η φάση 9 μαθητές/τριες  θα επιλεγούν και θα προσκληθούν στη Αθήνα το Μάρτιο του 2020, όπου θα συναγωνιστούν σε μια «Προσομοίωση της Ολυμπιάδας της Γερμανικής Γλώσσας», για την ανάδειξη των δύο μαθητών/τριών που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στην Ολυμπιάδα της Γερμανικής Γλώσσας 2020 στη Δρέσδη.

Περισσότερες Πληροφορίες

Όροι Συμμετοχής


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...