Home / HEADER-NEWS / Γραπτή Διαμαρτυρία για ανάθεση εκπαιδευτικών καθηκόντων σε στρατεύσιμους

Γραπτή Διαμαρτυρία για ανάθεση εκπαιδευτικών καθηκόντων σε στρατεύσιμους

Δημοσιεύτηκε: 11:25 πμ Ιανουάριος 13th, 2020  


Γραπτή Διαμαρτυρία για ανάθεση εκπαιδευτικών καθηκόντων σε στρατεύσιμους

Η Π.Ε.Α.Δ. ως ο αναγνωρισμένος θεσμικός εκπρόσωπος των αναπληρωτών εκπαιδευτικών στη Δευτεροβάθμια Εκπ/ση, με αφορμή δημοσιεύματα που μιλάνε για ανάθεση εκπαιδευτικών καθηκόντων σε στρατεύσιμους(!) σε νησί του Αιγαίου, διαμαρτύρεται εντονότατα καθώς παρόμοιες πρακτικές καταστρατηγούν την καθιερωμένη και νόμιμη οδό μέσω των πινάκων αναπληρωτών.

Το βασικό αίτιο, η παρατεταμένη υπερδεκαετής αδιοριστία ευθύνεται για το γεγονός ότι δεν στελεχώνονται εύκολα όλες οι σχολικές μονάδες ανά την επικράτεια. Ελπίζουμε η υλοποίηση της προκήρυξης 2ΓΕ/2019 από το ΑΣΕΠ (με το συνολικό αριθμό των 10.500 μόνιμων διορισμών στη Γενική Εκπαίδευση που έχουν προγραμματιστεί για τα δύο επόμενα σχολικά έτη), να άρει εν μέρει έστω τις δυσλειτουργίες της υποστελέχωσης των σχολείων.

Ωστόσο, καμιά δικαιολογία εκ μέρους της Πολιτείας που διαχρονικά επέβαλε την αδιοριστία, αρνούμενη ταυτόχρονα να προσφέρει ουσιαστικά και γενναιόδωρα οικονομικά κίνητρα στους εκπαιδευτικούς, δεν επιτρέπει να χρησιμοποιεί στρατευσίμους(!) για την υλοποίηση εκπαιδευτικού έργου!

Η Πανελλήνια Ένωση Αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας εκφράζει την εντονότατη αντίθεσή της στην πιθανή αυτή απόφαση του υπουργείου Παιδείας που καταστρατηγεί την αξιοκρατία και τις νόμιμες διαδικασίες πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών από τους οικείους πίνακες, έναν δηλαδή θεσμό αξιοκρατίας που ο κόσμος της εκπαίδευσης διαχρονικά υπερασπίζεται και που το ίδιο το Κράτος έχει ορίσει ως νόμιμο σύστημα.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...