Home / HEADER-NEWS / Επείγον αίτημα για αποζημίωση της υπερωριακής απασχόλησης των υπαλλήλων των περιφερειακών υπηρεσιών του Υ.ΠΑΙ.Θ

Επείγον αίτημα για αποζημίωση της υπερωριακής απασχόλησης των υπαλλήλων των περιφερειακών υπηρεσιών του Υ.ΠΑΙ.Θ

Δημοσιεύτηκε: 8:54 μμ Ιανουάριος 19th, 2020  


Κυρία Υπουργέ,

Τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020 ξεκίνησε η υποβολή δικαιολογητικών στο πλαίσιο των προκηρύξεων 1ΓΕ/2019 και 2ΓΕ/2019 του ΑΣΕΠ για τους μόνιμους διορισμούς στη γενική εκπαίδευση.

Όπως σας είχε επισημανθεί κατά τη διάρκεια της μοναδικής μέχρι σήμερα συνάντησής σας με την Ομοσπονδία μας στις 29-08-2019 και όπως εκτίθεται αναλυτικά στο από 09-01-2020 έγγραφο αίτημα της ΠΟΣΥΠ, η διαδικασία αυτή συνεπάγεται ότι μέχρι τις 12-02-2020 οι Διευθύνσεις Π.Ε. και μέχρι τις 04-03-2020 οι Διευθύνσεις Δ.Ε.σε όλη τη χώρα θα δεχτούν χιλιάδες επισκέψεις υποψήφιων εκπαιδευτικών που θα καταθέσουν αυτοπροσώπως τις αιτήσεις τους, ενώ αμέσως μετά και για διάστημα πολλών μηνών θα κληθούν να διεκπεραιώσουν τον έλεγχο και την καταγραφή στο ΟΠΣΥΔ εκατομμυρίων σελίδων δικαιολογητικών, προκειμένου να συνταχθούν οι πίνακες από το ΑΣΕΠ.

Το τεράστιο και επίπονο αυτό έργο έρχεται να προστεθεί σε έναν μεγάλο φόρτο εργασιών που επιβαρύνει παράλληλα τις υπηρεσίες μας, στον οποίο καταφέρνουν να ανταποκριθούν οριακά και με πολύ μεγάλη προσπάθεια, καθώς στη μεγάλη πλειοψηφία τους βρίσκονται σε καθεστώς υποστελέχωσης και ανεπαρκούς κάλυψης των λειτουργικών τους αναγκών.

Για μια ακόμη φορά οι σχεδιασμοί και τα χρονοδιαγράμματα του Υπουργείου Παιδείας εκπονούνται στις πλάτες των περιφερειακών υπηρεσιών, οδηγώντας τους υπαλλήλους τους στην εξουθένωση και τις υλικές υποδομές στα όριά τους.

Ενόψει των προκηρύξεων που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη, η Ομοσπονδία μας είχε ζητήσει αφενός να τεθεί ένα ρεαλιστικό χρονοδιάγραμμα και αφετέρου να προβείτε σε συγκρότηση επιτροπών που θα αναλάμβαναν το έργο σε κάθε υπηρεσία και σε καθορισμό της αποζημίωσής τους. Τίποτε από αυτά δεν υλοποιήθηκε. Παράλληλα παρέμεινε σε εκκρεμότητα και το αίτημα της επείγουσας συνάντησης μαζί σας για αυτό και για άλλα σοβαρά ζητήματα που αφορούν τις υπηρεσίες διοίκησης της εκπαίδευσης.

Επειδή πλέον οι προηγούμενες προτάσεις μας γι’ αυτό το θέμα έχουν ξεπεραστεί από τις εξελίξεις και επειδή το νομοθετικό έργο του Υπουργείου και οι ευρύτερες πολιτικές εξελίξεις φαίνεται να παραπέμπουν στις καλένδες τη συνάντηση που εκκρεμεί, ο μόνος δρόμος για να εξασφαλιστεί η ομαλή και απρόσκοπτη διεκπεραίωση της διαδικασίας των αιτήσεων διορισμού, από τη φάση της παραλαβής μέχρι την επεξεργασία, τον έλεγχο και την καταχώριση, είναι οι άμεσες ενέργειές σας για την αποζημίωση της υπερωριακής απασχόλησης των υπαλλήλων των περιφερειακών υπηρεσιών.

Λαμβάνοντας, δε, υπόψη ότι το έργο που έχουμε μπροστά μας θα είναι πολλαπλάσιο της δουλειάς που απαιτήθηκε για τους διορισμούς στην ειδική αγωγή το καλοκαίρι του 2019, είναι φανερό ότι στην Υπουργική Απόφαση που οφείλετε να εκδώσετε τις αμέσως επόμενες ημέρες, το ποσό των υπερωριών που θα προβλεφθεί για τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης στη Μακεδονία-Θράκη δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να είναι μικρότερο του αντίστοιχου περσινού.

Περιμένουμε την ανταπόκρισή σας προκειμένου να καθορίσουμε την περαιτέρω στάση μας.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Ο Πρόεδρος

 

Η Γεν. Γραμματέας
Νεκτάριος Α. Παπαδάκης

 

 Σταματία Ντάρμα

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...