Home / HEADER-NEWS / Τι ανέφεραν οι Βουλευτές Κεγκέρογλου και Σακοράφα σε ερωτήσεις για επιτυχόντες εκπαιδευτικούς ΑΣΕΠ 2008

Τι ανέφεραν οι Βουλευτές Κεγκέρογλου και Σακοράφα σε ερωτήσεις για επιτυχόντες εκπαιδευτικούς ΑΣΕΠ 2008

Δημοσιεύτηκε: 11:33 μμ Ιανουάριος 20th, 2020  


Συζητήθηκαν σήμερα στη Βουλή οι δυο ερωτήσεις των Βουλευτών Κεγκέρογλου και Σακοράφα που αφορούσαν επιτυχόντες εκπαιδευτικούς του ΑΣΕΠ 2008. Ήδη έχουμε γράψει για την απάντηση της Υφυπουργού που μπορείτε να δείτε ΕΔΩ

Έχει ενδιαφέρον να δούμε την επιχειρηματολογία των δυο βουλευτών.

ΣΟΦΙΑ ΣΑΚΟΡΑΦΑ (Η΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής): Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.

Κυρία Υπουργέ, σας καταθέσαμε μια ερώτηση, την οποία φαντάζομαι ότι θα την γνωρίζετε, γιατί έχει κατατεθεί αρκετές φορές και έχει συζητηθεί στο Υπουργείο σας. Επίσης, έχει δικαστεί αρκετές φορές στα δικαστήρια.

 

Οι επιτυχόντες καθηγητές ταλαιπωρούνται για πάρα πολλά χρόνια. Με την προκήρυξη του ΑΣΕΠ 3Π/2008 προκηρύχθηκε η διεξαγωγή διαγωνισμού, προκειμένου να καταρτιστούν πίνακες διοριστέων εκπαιδευτικών, λειτουργών, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για τα σχολικά έτη 2009-2010 και 2010-2011.

Με αυτήν προκηρύχθηκαν, μεταξύ άλλων, και σαράντα οκτώ θέσεις κλάδου ΠΕ11 Φυσικής Αγωγής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Οι θέσεις που προκηρύχθηκαν αντιστοιχούσαν στο προβλεπόμενο από τον νόμο ποσοστό 60% του συνόλου των προς πλήρωση κενών οργανικών θέσεων. Στους υποψήφιους αυτής της κατηγορίας ανήκαν είκοσι τρία άτομα που έλαβαν κατά τον νόμο ελάχιστη βαθμολογία, ώστε να καταταγούν στον οικείο πίνακα των επιτυχόντων. Δεν συμπεριλήφθηκαν, όμως, λόγω του ύψους της βαθμολογίας τους στους πίνακες των σαράντα οκτώ διοριστέων που καταρτίστηκαν από τον ΑΣΕΠ.

Οι υποψήφιοι αυτοί, μάλιστα, είχαν πραγματική υπηρεσία είκοσι τεσσάρων μηνών αναπληρωτή ή ωρομίσθιου. Το κρίσιμο σχολικό έτος 2011-2012 υπήρξε πρόσκληση του Υπουργείου Παιδείας για μόνιμο διορισμό για την κάλυψη θέσεων του κλάδου ΠΕ11 Φυσικής Αγωγής, χωρίς όμως -προσέξτε αυτό που θα πω- να προβλεφθούν, όπως επέβαλλε ο νόμος, καθόλου θέσεις γι’ αυτούς που είχαν 24μηνη πραγματική υπηρεσία και είχαν πετύχει στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

Συνεπώς, επειδή, παρά τον νόμο, οι συγκεκριμένοι διοριστέοι εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής παραλείφθηκαν από το διορισμό και δεν έχουν ακόμη διοριστεί έντεκα χρόνια μετά και επειδή η Πολιτεία με διαχρονικές παραλείψεις της και ευθύνες όφειλε να προβεί στις νόμιμες ενέργειες για την ολοκλήρωση του διορισμού των συγκεκριμένων επιτυχόντων και επειδή, όπως είναι προφανές, παρόμοιες πρακτικές συνιστούν εμπαιγμό των πολιτών, που διαμορφώνουν την προσωπική και επαγγελματική τους ζωή με βάση την προοπτική του νόμιμου διορισμού τους και παρόλα αυτά παραμένουν έντεκα χρόνια μετά αδιόριστοι, για τους λόγους αυτούς σας απευθύνουμε την εξής ερώτηση, κύριε Υπουργέ:

Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε προκειμένου να αποκατασταθεί η αδικία που υφίστανται οι επιτυχόντες του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, του κλάδου ΠΕ11 Φυσικής Αγωγής, για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες διορισμού τους, με δεδομένο ότι κ. Γαβρόγλου στις 8/1/2019, στην αρμόδια επιτροπή, αναφέρθηκε στους δικαιωθέντες εκπαιδευτικούς του ΑΣΕΠ του 2008, αναφέροντας τα ακόλουθα: «Διορίζουμε τους δικαιωθέντες στα δικαστήρια από το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ του 2008». Περιμένω την απάντησή σας.

Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Δημήτριος Βίτσας): Ευχαριστούμε.

Κύριε Κεγκέρογλου, σας ακούμε.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.

Το 2008 υπήρξαν περισσότερες προσκλήσεις από την 3Π, η 1Π του 2008, η 2, η 3, η 4 και η 5. Είχαμε το διαγωνισμό, λοιπόν, αλλά, όπως ειπώθηκε, για τους γυμναστές και για άλλες ειδικότητες έχει υπάρξει το φαινόμενο να μη διοριστούν επιτυχόντες.

Το Υπουργείο Παιδείας παρέλειψε να τους καλέσει να διοριστούν και ήρθε η σειρά ορισμένων από τους παραλειπόμενους να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη. Συνολικά προσέφυγαν τετρακόσιοι ογδόντα και δικαιώθηκαν. Και έρχεται, λοιπόν, η ελληνική Πολιτεία μετά από αυτή τη δικαίωση, όχι να διορθώσει το λάθος της, δηλαδή συνολικά να καλέσει τους παραλειφθέντες για διορισμό, αλλά να δώσει το δικαίωμα μόνο σε αυτούς που είχαν δικαστική απόφαση.

Έτσι, μετά τη ρύθμιση του άρθρου 73 του ν.4589/2019, μετά από πολλή καθυστέρηση πάλι, διορίστηκαν επιτυχόντες αυτού του διαγωνισμού, αλλά όχι όλοι. Κλήθηκαν μόνο αυτοί οι οποίοι προσέφυγαν. Και έχουμε το φαινόμενο να έχουν διοριστεί πλέον, με βάση τη ρύθμιση αυτή, επιτυχόντες του διαγωνισμού μεν του 2008, αλλά με μικρότερη βαθμολογία και να έχουν μείνει εκτός της ίδιας ειδικότητας με μεγαλύτερη βαθμολογία.

Είναι μία αντίφαση με όσα υποστήριξε στην έκθεσή του ο Υπουργός όταν εισηγήθηκε τον ν.4589, που είπε ότι έτσι επιτυγχάνεται η συμμόρφωση της διοίκησης, βεβαίως με μία σειρά δικαστικών αποφάσεων, αλλά προκειμένου να έχουμε ισότητα, προκειμένου να υπάρξει δικαιοσύνη γι’ αυτούς οι οποίοι δεν είχαν μέχρι εκείνη την ώρα διοριστεί.

 

Έρχομαι λοιπόν και ρωτάω, προκειμένου να διορθώσουμε αυτήν την αδικία η οποία έγινε, εάν η Κυβέρνηση προτίθεται να πάρει νομοθετική πρωτοβουλία ούτως ώστε να αποκατασταθεί το δίκαιο και να αντιμετωπίσουμε με τον ίδιο τρόπο ανθρώπους που έγραψαν καλύτερα, που πέτυχαν υψηλότερη βαθμολογία και δεν κλήθηκαν να διοριστούν έναντι άλλων που κλήθηκαν με χαμηλότερη βαθμολογία, να υπάρξει ίση αντιμετώπιση σε αυτήν την περίπτωση.

Κλείνοντας την πρωτολογία μου, θέλω να σας αναφέρω ότι το 1998 είχε γίνει ένας διαγωνισμός του ΑΣΕΠ, είχαν μείνει επιτυχόντες χωρίς διορισμό. Ήμουν από αυτούς που επέμεναν από το 2004 που εκλέχθηκα Βουλευτής, είχα κάνει περί τις τριάντα έξι βουλευτικές παρεμβάσεις μέχρι που ο κ. Βερναρδάκης -νομίζω- εισηγήθηκε νομοθετική ρύθμιση που κάλυψε όλους τους επιτυχόντες ανεξάρτητα αν είχαν προσφύγει στη δικαιοσύνη ή όχι.

Άρα, δεν είναι θέμα ποιοι προσέφυγαν στη δικαιοσύνη, αλλά τι θέλει επιτέλους αυτή η ελληνική πολιτεία. Είχε γίνει λήξη της ισχύος του πίνακα αυτού του 1998, όμως επανήλθε με τη νομοθετική ρύθμιση και δικαιώθηκαν αυτοί οι άνθρωποι. Το ίδιο ζητούμε για τους εκπαιδευτικούς που έμειναν εκτός και δεν προσέφυγαν λόγω και οικονομικών βαρών στη δικαιοσύνη προκειμένου να δικαιωθούν. Ήταν σίγουρο ότι θα είχαν δικαιωθεί και αυτοί μαζί με τους τετρακόσιους ογδόντα.

Ευχαριστώ.

ΣΟΦΙΑ ΣΑΚΟΡΑΦΑ (Η΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής): Εγώ, ειλικρινά, κυρία Υπουργέ, δεν σας κατάλαβα. Ειλικρινά σας μιλώ, δεν κατάλαβα καθόλου.

Διότι εγώ στα χέρια μου έχω αποφάσεις του ΣτΕ που λένε ότι η Διοίκηση είναι υποχρεωμένη να ολοκληρώσει τη διαδικασία. Και η διαδικασία λέει ότι αυτοί οι άνθρωποι, επειδή είναι επιτυχόντες, κατά το ΣτΕ, πρέπει να αποκατασταθούν και ήδη έχουν καθυστερήσει πάρα πολύ, πάνω από δέκα χρόνια. Εδώ και έντεκα χρόνια ταλαιπωρούνται.

Είστε εκπαιδευτικός. Υπήρξα εκπαιδευτικός και γνωρίζω πάρα πολύ καλά τι σημαίνει αυτό και το γνωρίζετε κι εσείς πάρα πολύ καλά. Υπάρχουν οικογένειες οι οποίες ταλαιπωρούνται για πάρα πολλά χρόνια, ξοδεύονται οικονομικά, τρέχουν στα δικαστήρια, που δεν είχαν καμία υποχρέωση να το κάνουν αυτό. Για ποια διαδικασία; Για μια διαδικασία στην οποία το κράτος το ίδιο τους υπέβαλε. Μπήκαν στη διαδικασία του να δώσουν εξετάσεις και αφού έδωσαν εξετάσεις, έρχεται το ίδιο το κράτος και τι τους λέει; Τους λέει «εγώ αυτές τις εξετάσεις τις θεωρώ άκυρες».

Να είμαστε σοβαροί. Θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι τη θεωρώ τη μεγαλύτερη αδικία που μπορεί να έχει γίνει σε αυτούς τους ανθρώπους και είστε υποχρεωμένοι να την αποκαταστήστε.

Θα αφήσω, κύριε Πρόεδρε, για τα Πρακτικά, για να υπάρχει, την απόφαση του ΣτΕ, η οποία είναι πάρα πολύ συγκεκριμένη.

(Στο σημείο αυτό η Η΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Σοφία Σακοράφα καταθέτει για τα Πρακτικά το προαναφερθέν έγγραφο, το οποίο βρίσκεται στο Αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και Πρακτικών της Βουλής)

Με συγχωρείτε πάρα πολύ. Έχετε προσλάβει παράνομα διορισθέντες με αυτήν τη διαδικασία και αφήσατε απ’ έξω ανθρώπους οι οποίοι θα έπρεπε ήδη να είναι διορισμένοι στο Δημόσιο.

Θα μου επιτρέψετε να πω ότι η πολιτεία δεν προχώρησε στις αναγκαίες ενέργειες για να αποκαταστήσει αυτή την αδικία. Και ξέρετε τι έκανε η πολιτεία; Και αυτό είναι το παράδοξο. Η πολιτεία πήγε κι έκανε έφεση σε μια νόμιμη διαδικασία, για να δικαιωθεί η παρανομία της. Αυτό μας είπατε εσείς αυτήν τη στιγμή.

Κυρία Υπουργέ, έχει περάσει ένας χρόνος από την αμετάκλητη δικαστική απόφαση. Είναι αμετάκλητη η δικαστική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, στον ανώτατο βαθμό. Είναι δικαίωση αυτών των ενδιαφερομένων διοριστέων.

Κατά το τελευταίο αυτό διάστημα, λοιπόν, η  ευθύνη ανήκει σ’ εσάς, στη δική σας Κυβέρνηση και πέφτει στους δικούς σας ώμους να το λύσετε. Η συμμόρφωση προς τις δικαστικές αποφάσεις είναι η μόνη δυνατή επιλογή για μια πολιτεία που θεωρεί ότι είναι ευνομούμενη. Γιατί αυτό, σε επίπεδο εξαγγελίας, το έχουμε ακούσει πάρα πολλές φορές, κυρία Υπουργέ, και από εσάς και από όλους τους Υπουργούς και από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

Περιμένω από εσάς μια απάντηση με πολύ συγκεκριμένο προσδιορισμό διαδικασίας και χρόνου και υλοποίησης. Θέλω να μου πείτε πόσο θα χρειαστεί ακόμα μετά από τόση πολύχρονη βιοτική και δικαστική ταλαιπωρία για να δικαιωθούν με νόμιμο τρόπο, δηλαδή με τον άμεσο διορισμό τους, αυτοί οι άνθρωποι, οι οποίοι μπήκαν σε αυτήν τη διαδικασία, έδωσαν εξετάσεις σε ένα όργανο που λέγεται ΑΣΕΠ, πέτυχαν και τους αφήσατε απ’ έξω.

Αυτοί οι άνθρωποι για τόσα χρόνια είναι αναπληρωτές. Πληρούν όλες τις προϋποθέσεις και εγώ πραγματικά δεν αντιλαμβάνομαι ούτε την απάντησή σας ούτε γιατί δεν έχουν αποκατασταθεί ακόμη. Θέλω μία συγκεκριμένη απάντηση.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Δημήτριος Βίτσας): Κύριε Κεγκέρογλου, έχετε τον λόγο.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ:  Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.

Κυρία Υπουργέ, ο διαγωνισμός έγινε το 2008. Ήρθε και βίωσε ο τόπος μας μια κρίση και ανεστάλησαν, ξέρετε πάρα πολύ καλά, όλες τις προσλήψεις σε πολλούς τομείς. Υπήρξαν, επομένως, προβλήματα για την υλοποίηση, για μια συγκεκριμένη περίοδο, της υποχρέωσης της πολιτείας να προσλάβει όλους όσους πέτυχαν.

Βελτιώθηκαν, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, οι συνθήκες. Έρχεται η πολιτεία να διορθώσει το λάθος της, με αφορμή βεβαίως τη δικαστική απόφαση για τους τετρακόσιους ογδόντα, που καλώς προσλήφθηκαν, αλλά η δικαστική αυτή απόφαση και στη συνέχεια η πράξη της πολιτείας συμπαρέσυρε, εκ των πραγμάτων, και όλους όσους ήταν τουλάχιστον πάνω τον τελευταίο επιτυχόντα. Δηλαδή, δεν μπορεί να διορίζεται ένας ο οποίος πέτυχε και ήταν στη σειρά, για παράδειγμα, πέντε χιλιάδες και να μην διορίζεται εκείνος που είναι στη σειρά δυόμισι χιλιάδες. Αυτό είναι το ζήτημα.

Εδώ πρόκειται περί μιας καταφανούς αδικίας και βέβαια μιας ασυνέπειας του κράτους. Το είχαμε επισημάνει τον Απρίλιο στον Υπουργό, τον κ. Γαβρόγλου, όταν έφερε τη ρύθμιση κι εκείνος επέμενε, τότε, να εντάξει στη ρύθμιση μόνο όσους δικαιώθηκαν δικαστικά. Κακώς!

 

Αν είναι έτσι, να παραιτηθεί η Κυβέρνηση και να αφήσουμε τα δικαστήρια να αποφασίζουν και να κυβερνούν. Η Κυβέρνηση και η Βουλή είναι για να νομοθετούν το δίκαιο και το αναγκαίο και η Δικαιοσύνη υποδεικνύει το δίκαιο. Και με τις δικαστικές της αποφάσεις δεν υπέδειξε ότι ο Μανώλης, ο Κωστής, ο Γιάννης, που προσέφυγαν, αδικήθηκαν. Αλλά αδικήθηκαν όλοι όσοι πέτυχαν στην ουσία, ανεξάρτητα αν είχαν προσφύγει ή όχι. Αλίμονο!

Πρέπει, λοιπόν, να δείτε το θέμα εξ αρχής, από μηδενική βάση με την έννοια ότι υπήρχε μια αδικία. Υπάρχει μια αναγνώριση με τη δικαστική απόφαση από την πλευρά της πολιτείας, υπάρχει η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας ότι η πολιτεία οφείλει να ολοκληρώσει αυτήν τη διαδικασία. Και δεν είναι επιχείρημα ότι έχει λήξει ο πίνακας. Δεν είναι επιχείρημα.

 Η πολιτεία και το Υπουργείο Παιδείας έχουν με βέβαιο τρόπο, με ασφαλή τρόπο, όλα τα στοιχεία για το ποιοι είναι οι επιτυχόντες. Με νομοθετική ρύθμιση επαναφέρει την ισχύ και μόνο για να δικαιωθούν αυτοί οι άνθρωποι, προκειμένου να πάρουμε όλοι τις ευθύνες μας γι’ αυτήν την αδικία, η οποία συνέβη.

Και εμείς από την πλευρά μας δηλώνουμε ότι αν έρθει νομοθετική ρύθμιση που επαναφέρει την ισχύ του πίνακα και δικαιώνει τους ανθρώπους που αδικήθηκαν, διότι είχαν υψηλότερη βαθμολογία απ’ αυτούς που διορίστηκαν, νομίζω ότι θα την ψηφίσουμε, όχι μόνο εμείς που δεσμευόμαστε σήμερα με αυτήν την δήλωση, αλλά όλη η Βουλή.

Το ίδιο συνέβη με τη ρύθμιση που σας είπα το ’98. Η μεγάλη πλειοψηφία της Βουλής τη στήριξε. Δεν θυμάμαι τι έκανε το κάθε κόμμα, αλλά τη στήριξε. Γιατί ήταν μια υποχρέωση της πολιτείας και κανείς δεν έπαιρνε την πρωτοβουλία να το κάνει. Μην το απορρίπτετε λοιπόν.

Εγώ θα έλεγα σήμερα δείτε τις προτάσεις μας, επανεξετάσετε το με τους νομικούς σας και ελάτε με πολιτική βούληση. Είναι θέμα πολιτικής βούλησης! Μην λέτε τώρα ότι είναι θέμα δικαστικής απόφασης, είναι θέμα ισχύος του πίνακα. Γνωρίζουμε όλοι τι συμβαίνει.

Θέλετε να σας πω πενήντα περιπτώσεις που έχουμε επαναφέρει ισχύ, αποτελέσματα, διακηρύξεις, διαγωνισμούς, και έχουμε αποκαταστήσει αδικίες; Πολλές φορές το κάναμε και με υπερβάλλοντα ζήλο, πολλές φορές και πέρα απ’ αυτά που θα έπρεπε ίσως. Το κάνουμε, όμως, γιατί οι παραλείψεις της διοίκησης -η οποία αφορά και την Κυβέρνηση και όλο τον διοικητικό μηχανισμό- δεν μπορεί να βαίνουν εις βάρος των πολιτών, δεν μπορεί να βαίνουν εις βάρος των ανθρώπων που συμμετείχαν μέχρι τώρα.

Και να σας πω και κάτι άλλο; Με την αλλαγή του συστήματος που, όπως είπατε, έγινε -το γνωρίζουμε- αυτοί οι άνθρωποι πλέον ως αναπληρωτές δεν θα έχουν ούτε το πλεονέκτημα που είχαν ότι ήταν επιτυχόντες ενός διαγωνισμού ΑΣΕΠ πλέον. Είναι δηλαδή σε χειρότερη μοίρα απ’ αυτούς που δεν είχαν πάρει καν μέρος σε διαγωνισμό. Αν είναι δυνατόν!

Εγώ σας καλώ να μη μας δώσετε οριστική απόφαση σήμερα, να δεσμευθείτε ότι θα το εξετάσετε ξανά το θέμα και να έρθουμε σε μια συζήτηση, η οποία θα έχει στόχο την αποκατάσταση της δικαιοσύνης γι’ αυτούς τους ανθρώπους.

Ευχαριστώ.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Δημήτριος Βίτσας): Ευχαριστώ.

Τον λόγο έχει η κ. Ζαχαράκη.

ΣΟΦΙΑ ΣΑΚΟΡΑΦΑ (Η΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής): Κύριε Πρόεδρε, ευχαριστώ πάρα πολύ. Ξέρω τη διαδικασία και ζητώ συγγνώμη.

Όμως, θέλω να πω στην κ. Ζαχαράκη, επειδή αναφέρθηκε σε δικαστικές αποφάσεις, για την τελευταία απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας, που είναι 7 και 29 Γενάρη του 2019, ότι απορρίπτεται η έφεση της διοίκησης, δημοσιεύει την απόφασή του στις 31-1-2019, οπότε και καθιστά αυτόματα την 682/2016 απόφαση του Διοικητικού Εφετείου αμετάκλητη και άμεσα εκτελεστέα. Αν αυτό λέει κάτι στο Υπουργείο Παιδείας, παρακαλώ πολύ να αλλάξετε την απόφασή σας και να πείτε ότι αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να είναι διοριστέοι, να αποκατασταθούν επιτέλους μετά από δέκα χρόνια.

Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Δημήτριος Βίτσας): Θέλω να πω το εξής. Αυτή είναι η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, μάλιστα δίνει και 460 ευρώ, αν δεν κάνω λάθος, στις δύο από αυτές που πήγαν στα δικαστήρια για τα δικαστικά έξοδα, αλλά σαφώς χρειάζεται, εκτός από αυτήν την απόφαση, και νομοθετική ρύθμιση. Αυτό είναι το βασικό ζήτημα. Νομίζω ότι, κι αν ήταν και κάποιος από τη Νέα Δημοκρατία εδώ πέρα, το ίδιο θα έλεγε. Ας το κοιτάξουμε όλοι μαζί και αν μπορούμε να βρούμε μια λύση, να βρούμε λύση.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...