Home / HEADER-NEWS / Τι θα πρέπει να γνωρίζεις πριν αποφασίσεις για μια καριέρα στο Digital Marketing;

Τι θα πρέπει να γνωρίζεις πριν αποφασίσεις για μια καριέρα στο Digital Marketing;

Δημοσιεύτηκε: 9:50 πμ Δεκέμβριος 23rd, 2019  


Τι θα πρέπει να γνωρίζεις πριν αποφασίσεις για μια καριέρα στο Digital Marketing;

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το γεγονός ότι ολοένα και περισσότερες εταιρίες και επιχειρήσεις κατά τα τελευταία χρόνια, επενδύουν στον τομέα του ψηφιακού μάρκετινγκ. Συνεπώς, η ανάγκη για ειδικούς στον χώρο έχει και αυτή αυξηθεί. Παρόλα αυτά, για να ασχοληθεί κανείς με το Digital Marketing δεν απαιτείται μονάχα ένα μεταπτυχιακό στο Marketing. Για αυτόν τον λόγο, δώσε έμφαση στα πέντε ακόλουθα ζητήματα.

Δημιούργησε τη Ψηφιακή σου Παρουσία
Τη σημερινή εποχή είναι πολύ σημαντικό να έχεις μια ψηφιακή παρουσία, ειδικά όταν πρόκειται για ζητήματα επαγγέλματος και σταδιοδρομίας και δη στον τομέα του Digital Marketing, ένα διαδικτυακό προφίλ είναι “must”. Για παράδειγμα το LinkedIn αποτελεί σίγουρα μία πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, στην οποία θα πρέπει να δραστηριοποιείσαι, καθώς μπορείς να δημιουργήσεις ένα δίκτυο, να ακολουθήσεις ειδικούς του χώρου, να μάθεις νέα πράγματα, αλλά και να εντοπίσεις ευκαιρίες εργασίας ή/και απασχόλησης. Θυμήσου, ότι ένας μελλοντικός εργοδότης, το πρώτο πράγμα που θα κάνει για να μάθει πράγματα για σένα είναι να αναζητήσει πληροφορίες στο διαδίκτυο. Εάν δεν μπορέσει να σε εντοπίσει, τότε πολύ πιθανόν να συνεχίσει στον επόμενο υποψήφιο.

Μείνε Ενημερωμένος/η
Εάν επιδιώκεις να δραστηριοποιηθείς στον τομέα του Digital Marketing τότε φρόντισε να μένεις ενημερωμένος ως προς τις τελευταίες εξελίξεις. Η Google, το Facebook και το Twitter τροποποιούν και εμπλουτίζουν συνεχώς τους αλγορίθμους τους, με αποτέλεσμα εάν δεν ενημερωθείς για τη νέα δυναμική, θα είσαι πλέον παρωχημένος/η. Ενδεικτικά το Social Media Examiner αποτελεί μία καλή –και ενδεικτική– επιλογή ενημέρωσης. Ακόμη, μπορείς να παρακολουθήσεις Online δωρεάν μαθήματα προκειμένου να αποκτήσεις τις γνώσεις που χρειάζεται.

Κάνε Πρακτική
Πριν βουτήξεις στον κόσμο του Marketing, καλό θα είναι να λάβεις αρχικά μία πραγματική εμπειρία ξεκινώντας με μία θέση πρακτικής άσκησης. Θα σε βοηθήσει να μάθεις νέα πράγματα όχι μόνο για τον τομέα και την εργασία σου, αλλά και για τον εαυτό σου (σου ταιριάζει εν τέλει; Είναι αυτό που περίμενες;). Θέσεις πρακτικής άσκησης μπορούν να εντοπιστούν είτε απευθείας σε ιστότοπους εταιριών και οργανισμών, είτε μέσα από προσφερόμενα προγράμματα εντός και εκτός Ελλάδας (π.χ. Erasmus+ Πρακτική).

Δικτυώσου
Η δικτύωση αποτελεί κορυφαίο στοιχείο στον τομέα του ψηφιακού μάρκετινγκ. Επιδίωξε να πλαισιωθείς από ανθρώπους οι οποίοι είναι επαγγελματίες στη δουλειά τους και ανέπτυξε σχέσεις μαζί τους. Αυτοί οι άνθρωποι θα σε βοηθήσουν να διαμορφώσεις το προσωπικό σου brand και θα σε συστήσουν σε νέες επαφές. Ακόμη, παρακολούθησε εργαστήρια, σεμινάρια και συνέδρια του αντικειμένου σε τοπικό, εθνικό και –γιατί όχι;– διεθνές επίπεδο.

Κατανόησε τη Δυναμική των Social Media

Τα Social Media δεν είναι μόνο η εύρεση φίλτρου για τις κατάλληλες φωτογραφίες, αλλά κάτι πολύ περισσότερο. Θα πρέπει να κατανοήσεις την καταναλωτική συμπεριφορά και πως οι επιχειρήσεις/εταιρίες την εκμεταλλεύονται προκειμένου να προωθήσουν προϊόντα και υπηρεσίες. Το να μάθεις βασικά πράγματα του Social Media Marketing και των Google Analytics θα σε βοηθήσουν να ξεκινήσεις. Για παράδειγμα θα μάθεις να μετράς την απόδοση, να συντάσσεις αναφορές βασισμένες σε στατιστικά στοιχεία και διαγράμματα και να εξάγεις πληροφορίες από αυτά.

Πηγή: http://www.e-employ.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...