Τελευταία Νέα

Τετάρτη, 27/10/2021, 22:29


Home / HEADER-NEWS / Συνεργασία του Πανεπιστημίου Αιγαίου με τον Δήμο Μυτιλήνης

Συνεργασία του Πανεπιστημίου Αιγαίου με τον Δήμο Μυτιλήνης

Δημοσιεύτηκε: 2:32 μμ Δεκέμβριος 11th, 2019  


Συνεργασία του Πανεπιστημίου Αιγαίου με τον Δήμο Μυτιλήνης

Την Τρίτη 03/12/2019 η Πρυτάνισσα του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Καθηγήτρια Χρυσή Βιτσιλάκη, συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Μυτιλήνης, κ. Στρατή Κύτελη, στο Δημαρχείο. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Κοσμήτορας της Σχολής Περιβάλλοντος, Καθηγητής Γιώργος Τσιρτσής, ο Πρόεδρος του Τμήματος Ωκεανογραφίας και Θαλασσίων Βιοεπιστημών, Καθηγητής Βασίλης Ζερβάκης και ο Πρόεδρος του Τμήματος Γεωγραφίας, Καθηγητής Νικόλαος Σουλακέλλης, καθώς και οι Αντιδήμαρχοι.

Η συνάντηση αυτή σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας περιόδου επαφών στενής και πολυεπίπεδης συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Αιγαίου και του Δήμου Μυτιλήνης, με στόχο την αξιοποίηση της επιστημονικής γνώσης για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών. Ο Δήμαρχος εξήρε το έργο του Πανεπιστημίου σε ερευνητικό αλλά και εκπαιδευτικό επίπεδο και πρότεινε την συμβολή του Πανεπιστημίου στον Στρατηγικό σχεδιασμό του Δήμου Μυτιλήνης. Η κατεύθυνση αυτή βρήκε απόλυτα σύμφωνη την κα Βιτσιλάκη, η οποία τόνισε τη σημασία της συνεργασίας του Πανεπιστημίου με την τοπική αυτοδιοίκηση σε μία αναπτυξιακή κατεύθυνση μέσα από την έρευνα, την τεχνολογία και την καινοτομία που το Πανεπιστήμιο Αιγαίου παράγει.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Αιτήσεις για επιμόρφωση μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών ΕΠΑΛ και αναπληρωτών Ψυχολόγων

Πρώτο βήμα στη νέα αυτή συνεργασία αποτελεί η σύναψη προγραμματικής σύμβασης, με τη συνδρομή του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη μετεξέλιξη του Δήμου Μυτιλήνης σε «Έξυπνη Πόλη». Επίσης, έχουν ξεκινήσει πρωτοβουλίες για συνεργασίες σε επίπεδο Περιβάλλοντος, Τεχνολογίας, Πολιτισμού, Κοινωνίας των Πολιτών και Έργων Βιώσιμης Ανάπτυξης

Η Πρυτάνισσα επεσήμανε ότι αυτή η συνεργασία θα είναι προς όφελος και του Πανεπιστημίου Αιγαίου και του τόπου. Επιγραμματικά δήλωσε ότι το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ως πυλώνας ανάπτυξης των νησιών του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, παραμένει σε εγρήγορση ώστε με την ενεργή συνδρομή των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας και σε συνεργασία με τους εκπροσώπους των τοπικών κοινωνιών του Αιγαίου να επιτευχθεί το βέλτιστο δυνατό, δημιουργώντας συνθήκες για ένα καλύτερο αύριο για τους νησιώτες και για το Πανεπιστήμιο του Αρχιπελάγους.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Τα ονόματα των εκπαιδευτικών που προσλαμβάνονται στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Αναγνωρίζοντας, δε, ο Δήμαρχος Μυτιλήνης ότι μία συνεργασία θα πρέπει να είναι αμφίδρομη, προανήγγειλε την πρόθεσή του να παραχωρήσει οικόπεδο στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου για τη δημιουργία φοιτητικών εστιών και κτηρίων στέγασης επιστημονικού προσωπικού, συμβάλλοντας έτσι στην επίλυση ενός προβλήματος που ταλανίζει εδώ και χρόνια το Πανεπιστήμιο.

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, επ’ ευκαιρία της επίσημης επίσκεψης της Πρυτάνισσας, της επέδωσε τιμητική πλακέτα, αναγνωρίζοντας το έργο και την προσφορά του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Με τη σειρά της η κ. Βιτσιλάκη δώρισε στον Δήμαρχο ένα συμβολικό καραβάκι, το οποίο μάλιστα τοποθέτησε η ίδια στο γραφείο του, ως επιστέγασμα της συνεργασίας τους.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Μετεγγραφές 2021: Από τις 25 Οκτωβρίου έως και τις 5 Νοεμβρίου η υποβολή αιτήσεων

Από τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021 έως και την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου ...