Home / Featured / Συνάντηση ΣΕΔΙΕΚ με τον Γενικό Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης

Συνάντηση ΣΕΔΙΕΚ με τον Γενικό Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης

Δημοσιεύτηκε: 2:24 μμ Δεκέμβριος 10th, 2019  


Συνάντηση ΣΕΔΙΕΚ με τον Γενικό Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης

Την Τρίτη 03 Δεκεμβρίου 2019 Μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου Εκπαιδευτών Δημοσίων Ι.Ε.Κ. συναντηθήκαμε με τον Γενικό Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης κ. Γεώργιο Βούτσινο. Η Συνάντηση για δεύτερη φορά έγινε σε πολύ καλό κλίμα και ο κ. Βούτσινος μας εξέθεσε τις προθέσεις του για αλλαγές στα Δημόσια Ι.Ε.Κ. οι οποίες μας βρίσκουν σύμφωνους.

Το βασικό μας Αίτημα ήταν να ενημερωθούμε για τις προτάσεις της Συμβουλευτικής  Επιτροπής  για θέματα Οργάνωσης και Λειτουργίας των Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.), που συγκροτήθηκε στη Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και να προσθέσουμε στην Ατζέντα της συζήτησης και τις δικές μας προτάσεις. Ο κ. Βούτσινος μας ενημέρωσε ότι η Επιτροπή δεν έχει ακόμη καταθέσει επισήμως τις προτάσεις της και μας ζήτησε να επανακαταθέσουμε τις δικές μας, το οποίο και πράξαμε άμεσα. Μας διαβεβαίωσε ότι σε κάθε περίπτωση δεν πρόκειται να προχωρήσει σε αλλαγές χωρίς να προηγηθεί Διαβούλευση μαζί μας και ειδικότερα για τα Κριτήρια της Πρόσκλησης Πρόσληψης Εκπαιδευτών, επειδή του το επισημάναμε.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  20-27 Σεπτεμβρίου: Τα μέτρα για σχολεία, ΑΕΙ, ΙΕΚ, ΣΔΕ, Φροντιστήρια και ΚΞΓ

Στη Συζήτηση που έγινε μας επισήμανε ότι οι αλλαγές που σχεδιάζονται έχουν ως πρωταρχικό στόχο την καλύτερη Επαγγελματική Κατάρτιση των Εκπαιδευομένων, και πιστεύει ότι μπορεί να επιτευχθεί με Εκπαιδευτές με πλούσια Επαγγελματική Εμπειρία και κύριο χαρακτηριστικό την εξειδίκευση. Στα πλαίσια αυτά δεν θεωρεί σωστό να παίρνουν ώρες για συμπλήρωση ωραρίου Εκπαιδευτές από την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, πρόβλημα το οποίο έχουμε θέσει επανειλημμένα ως Σ.Ε.Δ.Ι.Ε.Κ .

Επίσης ένας από τους βασικούς του στόχους είναι η δημιουργία Μητρώου Εκπαιδευτών, σε συνεργασία με το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ., που αποτελεί πάγιο αίτημα του Σωματείου μας.

Ζητήσαμε επίσης την Αναμόρφωση των Οδηγών Σπουδών (αλλαγές σε προγράμματα και προσοντολόγια) και μας είπε ότι σκοπεύει να ορίσει Επιτροπές για αυτό το σκοπό.

Σχετικά με την χρηματοδότηση του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. για τις πληρωμές του τρέχοντος εξαμήνου μας απάντησε ότι η διαδικασία κινείται από το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. και αυτός θα παρέμβει όπου του ζητηθεί και όπου χρειαστεί για να επισπεύσει καταστάσεις.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Την Άνοιξη οι προκαταρκτικές εξετάσεις των υποψηφίων για τις Σχολές Στρατού, Αστυνομίας, Πυροσβεστικής και Λιμενικού Σώματος

Τέλος τον ενημερώσαμε για την Προκήρυξη Εκπαιδευτών για τα Κ.Δ.Β.Μ. και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν με τον τρόπο αξιολόγησης των Εκπαιδευτών καθώς και για την καθυστέρηση των πληρωμών των Εκπαιδευτών που έλαβαν μέρος στις περυσινές εξετάσεις Πιστοποίησης του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. Σε ότι αφορά τον προγραμματισμό από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. εξετάσεων Πιστοποίησης για Εκπαιδευτές Ενηλίκων αλλά και για τους Σπουδαστές, μας απάντησε ότι έχουν δρομολογηθεί αλλά θα έχουμε καλύτερη ενημέρωση από την ηγεσία του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.

Το Σωματείο Εκπαιδευτών Δημοσίων Ι.Ε.Κ. (Σ.Ε.Δ.Ι.Ε.Κ.) θα συνεχίσει τις παρεμβάσεις του για την επίλυση όλων των προβλημάτων των Εκπαιδευτών Δημοσίων Ι.Ε.Κ. και στα πλαίσια αυτά πραγματοποιήθηκε την επόμενη μέρα Συνάντηση και με τον Πρόεδρο του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. κ. Δέρβο Κωνσταντίνο για την οποία θα σας ενημερώσουμε με νεότερη Ανακοίνωση μας.

«ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ (Σ.Ε.Δ.Ι.Ε.Κ. & Λ.Φ.Δ.Β.Μ.Δ)»


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

H πρώτη προκήρυξη πανεπιστημιακού τμήματος για εισαγωγή απόφοιτων ΙΕΚ

Εκδόθηκε η πρώτη προκήρυξη πανεπιστημιακού τμήματος, με την οποία καλούνται οι απόφοιτοι ...