Home / Featured / Ψήφισμα για τους απορριφθέντες του ΑΣΕΠ λόγω παραβόλου

Ψήφισμα για τους απορριφθέντες του ΑΣΕΠ λόγω παραβόλου

Δημοσιεύτηκε: 1:58 μμ Δεκέμβριος 12th, 2019  


Ψήφισμα για τους απορριφθέντες του ΑΣΕΠ λόγω παραβόλου

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. ΑΝ. Αττικής «Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ» υιοθετεί το ψήφισμα των απορριφθέντων του ΑΣΕΠ συναδέλφων αναπληρωτών λόγω του παραβόλου!

Ο Σύλλογός μας είναι από τους πρώτους Συλλόγους που ανέδειξε το πρόβλημα από την αρχή που προέκυψε και μαζί με άλλους Συλλόγους διοργανώσαμε και παράσταση στο Υπ. Παιδείας στις 13/6/2019.

Απαιτούμε κανένας συνάδελφος δεν πρέπει να αποκλειστεί από τους πίνακες Στη βάση αυτή στηρίζουμε και τους ψήφισμα των συναδέλφων που απορρίφθηκαν λόγω… παράβολου!

Ψήφισμα στήριξης για επίτευξη νομοθετικής ρύθμισης στους απορριφθέντες του ΑΣΕΠ λόγω του παραβόλου!

Περίπου 2.000 υποψήφιοι κρίνονται απορριπτέοι από τις προκηρύξεις 1ΕΑ/2019, 2ΕΑ/2019 και 3ΕΑ/2019 του ΑΣΕΠ για πλήρωση κενών θέσεων προσωπικού στην ειδική αγωγή.

Η μη καταβολή του παραβόλου των τριών ευρώ, που δεν είναι προσόν και σε καμία περίπτωση δεν έγινε με δόλο, από ανθρώπους που οι περισσότεροι διαθέτουν πτυχία και μεταπτυχιακά και δεν μπορούν να θεωρηθούν ηλεκτρονικά αναλφάβητοι, τους αποκλείει από την εργασία για τρία έτη.

Σημειώνεται πως οι υποψήφιοι κινδυνεύουν όχι μόνο να αποκλειστούν από τους μόνιμους διορισμούς, αλλά δε θα μπορούν να προσληφθούν ούτε ως αναπληρωτές για τα επόμενα τρία χρόνια, δεδομένου ότι οι πίνακες «κλειδώνουν»!

Η αρχή της αξιοκρατίας επιβάλλει την στελέχωση του Δημοσίου με το αξιότερο και καταλληλότερο προσωπικό, η δε μη καταβολή ενός παραβόλου ποσού 3 ευρώ το οποίο δεν αποτελεί τυπικό προσόν, δεν μπορεί να αποτελέσει πρόσκομμα στην εφαρμογή της αρχής αυτής.

Ακόμα, ο τυχόν αποκλεισμός από τον διαγωνισμό και η αποστέρηση του δικαιώματος στην εργασία για το ευτελές ποσό των 3 (τριών) ευρώ το οποίο δεν πληρώθηκε από ανθρώπινο λάθος εντός μιας διαδικασίας που ο αριθμός των 1800 περίπου υποψηφίων με πτυχία πανεπιστημιακού επιπέδου δείχνει ότι ήταν παραπλανητική, αποκλείει συναδέλφους με όλα τα απαιτούμενα προσόντα και αγάπη για το αντικείμενο για τα επόμενα χρόνια από την εργασία στον τομέα αυτό και έρχεται σε αντίθεση με την αρχή της χρηστής διοίκησης και την αρχή της αναλογικότητας.

Τέλος, σημαντικός αριθμός υποψηφίων κατέθεσε το αποδεικτικό πληρωμής του παραβόλου μετά τη λήξη της ημερομηνίας υποβολής των αιτήσεων και πριν την εξέταση των οικείων φακέλων. Οι αιτήσεις των εν λόγω υποψηφίων έγιναν δεκτές παρά την εκπρόθεσμη υποβολή του αποδεικτικού καταβολής του παραβόλου και παρά τη διατύπωση της Προκήρυξης 3ΕΑ/2019 (ΚΕΦ. Α΄ «ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ», ii. σελ. 393) «Ο ενδιαφερόμενος πρέπει να αναγράψει τον αριθμό παραβόλου στο κατάλληλο πεδίο της ηλεκτρονικής αίτησης και να καταβάλει το αντίτιμο του ηλεκτρονικού παράβολου μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων, άλλως η αίτηση δεν λαμβάνεται υπόψη». Επιπλέον, το ΑΣΕΠ σε επίσημη δήλωσή του αναφέρει ότι εκτός από τους υποψηφίους που πλήρωσαν εκπρόθεσμα το παράβολο θα κάνει δεκτούς όσους έκαναν λάθος στη συμπλήρωση του αριθμού του.

Για τους παραπάνω λόγους απαιτούμε την ανάλογη μεταχείριση με ΑΜΕΣΗ νομοθετική ρύθμιση, ώστε να εξασφαλιστεί η συμμετοχή των υποψηφίων στους πίνακες αξιολογικής κατάταξης βάσει των προσόντων τους.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...