Home / Featured / ΠΑΣΣΔΕ: Κ.Δ.Β.Μ. – Μια νέα αποτυχία για το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.;

ΠΑΣΣΔΕ: Κ.Δ.Β.Μ. – Μια νέα αποτυχία για το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.;

Δημοσιεύτηκε: 1:48 μμ Δεκέμβριος 19th, 2019  


ΠΑΣΣΔΕ: Κ.Δ.Β.Μ. – Μια νέα αποτυχία για το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.;

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Συμβούλων και Ωρομισθίων Καθηγητών Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας (ΠΑ.Σ.Σ.Δ.Ε.) για μια ακόμα φορά θα ήθελε να επισημάνει ότι το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. φροντίζει να μας αποδεικνύει σε κάθε ευκαιρία ότι οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτές σε όλες τις δομές του (Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας – Σ.Δ.Ε., Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης – Δ.Ι.Ε.Κ., Κέντρα Δια Βίου Μάθησης – Κ.Δ.Β.Μ.) αντιμετωπίζονται ως εργαζόμενοι δεύτερης κατηγορίας. Μέχρι τώρα ξέραμε και έχουμε στηλιτεύσει επανειλημμένα το ΙΝΕΔΙΒΙΜ για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ΣΔΕ, παρά το γεγονός ότι υπάρχει αξιοσημείωτη βελτίωση, χάρη και στις συνεχείς προσπάθειες του συλλόγου μας. Ομολογούμε όμως ότι αυτό που συνέβη με την προκήρυξη για την νέα φάση των Κ.Δ.Β.Μ. (Κέντρα Δια Βίου Μάθησης) μας άφησε άφωνους!

Πιο συγκεκριμένα, στην υπ΄αριθμ. 660/7/34350/19-10-2018 Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος (ΚΕΦΑΛΑΙΟ Η’. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ-ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ, σελ. 25) ορίζεται ότι «Στην περίπτωση που ανακύπτει ανακριβής και λανθασμένη καταχώρηση των δηλωθέντων στοιχείων των υποψηφίων… η αίτηση απορρίπτεται και ο υποψήφιος διαγράφεται από τους πίνακες επιτυχόντων». Αυτό σημαίνει ότι αν υπάρχει λάθος έστω και σε ένα δικαιολογητικό απορρίπτεται όλη η αίτηση, κάτι που οδήγησε σε απόρριψη της πλειονότητας των αιτήσεων (πάνω από 80%!).

Το ίδιο το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. που εκδίδει προκηρύξεις για τα Σ.Δ.Ε. και τα Δ.Ι.Ε.Κ., όταν υπάρχει λάθος σε ένα δικαιολογητικό απλώς διορθώνει την μοριοδότηση του υποψηφίου. ΔΕΝ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ! Γιατί λοιπόν στα Κ.Δ.Β.Μ. αποφάσισε να αλλάξει ξαφνικά συμπεριφορά;

Ο ΠΑ.Σ.Σ.Δ.Ε. θα ήθελε να θέσει τα εξής ερωτήματα στο Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ:
1. Παρατηρούνται μεγάλα κενά στην λειτουργία των Κ.Δ.Β.Μ. (2011-13 και 2016- 2020). Πως μπορεί να προσφέρει κάτω από αυτές τις συνθήκες ο θεσμός τα αναμενόμενα οφέλη στους πολίτες;
2. Μετά τις μαζικές απορρίψεις αιτήσεων θα μπορέσουν να λειτουργήσουν κανονικά τα Κ.Δ.Β.Μ. με τόσο λίγους εκπαιδευτές;

Κατόπιν όλων αυτών ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ:
1. Την επανέκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων χωρίς απόρριψη των αιτήσεων όπου υπάρχει κάποια «ανακριβής δήλωση στοιχείων» αλλά με την προσαρμογή της μοριοδότησης.
2. Την επιστροφή των χρημάτων σε όσους πλήρωσαν το παράβολο για αίτηση θεραπείας (ένσταση).
3. Να δημιουργηθεί μητρώο εκπαιδευτών σε όλες τις δομές και τα προγράμματα του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.

Καλούμε επίσης το ΥΠ.Ε.Π.Θ. που εποπτεύει το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. να ασχοληθεί με το θέμα και να επιβάλλει στο Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. τις δέουσες κυρώσεις ώστε να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα σε μελλοντικές του προκηρύξεις.

Tο Δ.Σ. του ΠΑ.Σ.Σ.Δ.Ε.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...