Home / HEADER-NEWS / Νίκη Κεραμέως: Ο ΣΥΡΙΖΑ καταψηφίζει τον πρϋπολογισμό για την Παιδεία

Νίκη Κεραμέως: Ο ΣΥΡΙΖΑ καταψηφίζει τον πρϋπολογισμό για την Παιδεία

Δημοσιεύτηκε: 5:21 μμ Δεκέμβριος 17th, 2019  


Ο ΣΥΡΙΖΑ καταψηφίζει τα πρόσθετα 113 εκατομμύρια ευρώ για την Παιδεία και σχεδόν 10.000 μόνιμους διορισμούς για την Εκπαίδευση

Τις αιτιάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την Παιδεία και την πρόθεσή της να καταψηφίσει τον Προϋπολογισμό του 2020, σχολίασε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα Νίκη Κεραμέως, απαντώντας στην τοποθέτηση νωρίτερα της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, κας Μερόπης Τζούφη.

Ακολουθεί η τοποθέτηση της Υπουργού:

«Η κα. Τζούφη είπε επί λέξει: «καθηλωμένες δαπάνες για την Παιδεία» και «δημοσιονομική υποχώρηση», έτσι θεωρείτε στον ΣΥΡΙΖΑ τα πρόσθετα 113 εκατ. ευρώ που δίνουμε στην Παιδεία;

Εκλαμβάνω, λοιπόν, από αυτή την παρέμβασή σας, ότι και τις, σχεδόν, 10.000 προσλήψεις του 2020 -μόνιμων διορισμών στην εκπαίδευση, που δεν έχουν γίνει για πάνω από μία δεκαετία- τις θεωρείτε και αυτές ως υποχώρηση!

Κάτι το οποίο δεν κάνατε ποτέ εσείς!

▪ Δεύτερον: είπατε για τις προσλήψεις ότι δεν προβλέπονται. Σας κατευθύνω στον ειδικό φορέα 1019-206-0000000. Θα δείτε εκεί τις σχετικές εγγραφές.

Αλλά επειδή ο κόσμος σας βλέπει, ο κόσμος κρίνει.

▪ Τρίτον: χάθηκαν, λέτε, 22 εκατομμύρια ευρώ (κονδύλι για μόνιμους διορισμούς ειδικής αγωγής).

Είστε αδιάβαστη κυρία Τζούφη, λυπάμαι πολύ, το ποσό έχει μεταφερθεί.

▪ Τέταρτον: αναφερθήκατε στα Πανεπιστημιακά συγγράμματα. Εγκαλείτε εμάς κα Τζούφη, ενώ εσείς, το 2017 πληρώσατε μόλις 33 εκατ. ευρώ από τα 60 που έπρεπε για τα Πανεπιστημιακά συγγράμματα κι ερχόμαστε εμείς να πληρώσουμε τα δικά σας σπασμένα.

Λίγη εγκράτεια δεν θα έβλαπτε.

▪ Πέμπτον: μιλήσατε για τη χρηματοδότηση των Πανεπιστημίων, και για το σχέδιό μας να καθορισθούν, επιτέλους, αντικειμενικά κριτήρια, αριθμός φοιτητών, γεωγραφική διασπορά ιδρύματος και αξιολογικά κριτήρια αλλά και κριτήρια ποιότητας.

Εσείς τι λέτε;

-Όχι! Προτιμάμε το σύστημα του ΣΥΡΙΖΑ όπου ο Υπουργός Παιδείας αποφάσιζε κατά το δοκούν, να δίνει, πελατειακά, προνομιακά, σε συγκεκριμένα Πανεπιστήμια κρατικές επιχορηγήσεις. Αυτό προτιμάτε κυρία Τζούφη, αφού δεν συμφωνείτε με αυτό.

Με πολύ ενδιαφέρον ακούμε ότι θα καταψηφίσετε, άρα, τον προϋπολογισμό! Και για να καταλάβει ο κόσμος, καταψηφίζετε 113 εκατ. ευρώ πρόσθετα για την Παιδεία και 10.000 μόνιμους διορισμούς για την Εκπαίδευση.

Οι μάσκες έπεσαν».

Ακολουθεί το βίντεο από την παρέμβασή της στη Βουλής:


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...