Τελευταία Νέα

Σάββατο, 25/06/2022, 20:31


Home / 1stpage / Ξεπερνούν τους 7.700 οι αναπληρωτές που δεν δέχτηκαν την πρόσληψη. Μέτρα από το Υπ.Παιδείας για να δέχονται τη θέση

Ξεπερνούν τους 7.700 οι αναπληρωτές που δεν δέχτηκαν την πρόσληψη. Μέτρα από το Υπ.Παιδείας για να δέχονται τη θέση

Δημοσιεύτηκε: 10:47 μμ Δεκέμβριος 2nd, 2019  


Σημαντικό είναι το πρόβλημα της μη αποδοχής μιας θέσης εργασίας αναπληρωτή όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε η Υφυπουργός Παιδείας στη Βουλή. Η κα Ζαχαράκη έδωσε και την είδηση ότι αναζητούνται μέτρα για να αποδέχονται οι αναπληρωτές την πρόσληψη. Πιο αναλυτικά η κα Ζαχαράκη ανέφερε:

1.Είναι έξι χιλιάδες εξακόσιοι είκοσι εννέα στη γενική των εκπαιδευτικών και χίλιοι εξήντα επτά αυτοί που δεν αποδέχονται, που σημαίνει ότι η κινητροδότηση που υπήρχε με τη διπλή μοριοδότηση χάθηκε. Και ήταν συγκεκριμένη πολιτική επιλογή αυτή.

2.Βέβαια, το τι θα πρέπει να γίνει είναι αυτό το οποίο δουλεύουμε αυτήν τη στιγμή με ομάδες εργασίας στο Υπουργείο Παιδείας, έτσι ώστε να θεραπεύσουμε αυτό το ζήτημα, αν θεραπεύεται -αυτό ψάχνουμε- αλλά να γίνει και για τον αναπληρωτή πιο εύκολη η απόφαση να σηκωθεί να πάρει τα πράγματα και να πάει οπουδήποτε καλείται από την υπηρεσία να πάει. Διότι, όταν το μαθαίνει αργά, η αλήθεια είναι ότι ο οικογενειακός προγραμματισμός δεν μπορεί να γίνει. Άρα, η πρώτη δέσμευση είναι να επισπεύσουμε την ανακοίνωση προσλήψεων αναπληρωτών.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Αριθμός εισακτέων Στρατιωτικών Σχολών 2022 - Συμπληρωματική Προκήρυξη

3.Και δεύτερη δέσμευση είναι η συνεργασία με τους δήμους και με την ΚΕΔΕ. Το κάνουμε ήδη και το έχουμε πει αρκετές φορές στη Βουλή και επαναλαμβάνω εδώ την τοποθέτησή μου. Θέλουμε τη συνδρομή των δήμων, έτσι ώστε στη σίτιση και στη στέγαση, ειδικά στις περιοχές που είτε είναι δυσπρόσιτες και απομονωμένες, είτε είναι πολύ δύσκολες ως προς την ακρίβεια των ενοικίων, να βάζουν πλάτη. Έτσι θα μπορούν να έχουν τα παιδιά αυτά -που ξεκίνησαν παιδιά και πλέον καλύπτουν δέκα-δεκαπέντε χρόνια και παραπάνω τις σχολικές μονάδες- την απαραίτητη υποστήριξη.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Αποσπάσεις εκπαιδευτικών σε φορείς του Υπουργείου Παιδείας - Όλα τα ονόματα

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Ψηφιακό Πληροφοριακό Σύστημα «eSchools» για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Το Ολοκληρωμένο Ψηφιακό Πληροφοριακό Σύστημα της Δημόσιας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με ...