Home / Featured / Κεραμέως στα παραπολιτικά: Η κυβέρνηση προχωράει ήδη από την επόμενη εβδομάδα σε μόνιμους διορισμούς στον τομέα της ειδικής αγωγής

Κεραμέως στα παραπολιτικά: Η κυβέρνηση προχωράει ήδη από την επόμενη εβδομάδα σε μόνιμους διορισμούς στον τομέα της ειδικής αγωγής

Δημοσιεύτηκε: 11:13 μμ Δεκέμβριος 12th, 2019  


Αναφερόμενη στους διορισμούς εκπαιδευτικών και στις ελλείψεις καθηγητών στα σχολεία στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή “Secret”  η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως σημείωσε όπως αναφέρεται στο parapolitika.gr:

«Η χώρα μας έχει να διορίσει μόνιμους εκπαιδευτικούς πάνω από δέκα χρόνια και αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα γιατί καταρχήν έχουμε ένα γερασμένο ανθρώπινο δυναμικό.

Η κυβέρνηση προχωράει ήδη από την επόμενη εβδομάδα σε μόνιμους διορισμούς στον τομέα της ειδικής αγωγής. 4.500 συνολικά θα διοριστούν στον ευαίσθητο τομέα της ειδικής αγωγής και έχουμε ήδη εξαγγείλει μόνιμους διορισμούς 10.500 εκπαιδευτικών στη γενική εκπαίδευση.

Όσον αφορά τα κενά να σας πω ότι η σχολική χρονιά άνοιξε καλύτερα από ποτέ. Υπήρξαν κάποια κενά τα οποία υπήρξαν γιατί δυστυχώς η προηγούμενη κυβέρνηση είχε επέμβει με έναν τρόπο, χαρακτηριστικά είχε ψηφίσει δύο ρυθμίσεις, η πρώτη ρύθμιση είχε να κάνει με την κατάργηση της ενισχυμένης μοριοδότησης για όσους πάνε σε δυσπρόσιτες περιοχές. Αυτό είναι απορίας άξιο γιατί επέλεξε να το κάνει η προηγούμενη κυβέρνηση, Εμείς ήδη θεσμοθετούμε και προετοιμάζουμε την αλλαγή δηλαδή ενισχυμένη μοριοδότηση από του χρόνου για όσους πηγαίνουνε σε δυσπρόσιτες περιοχές.

Επίσης θεσμοθετούμε συγκεκριμένες ρήτρες για την περίπτωση που δεν εμφανιστεί κάποιος εκπαιδευτικός ενώ έχει επιλέξει συγκεκριμένα να πάει σε κάποια περιοχή.

Αυτά είναι δύο παραδείγματα ρυθμίσεων τα οποία σκοπεύουμε να αλλάξουμε για την επόμενη σχολική χρονιά».

Διαβάστε περισσότερα στο parapolitika.gr

πηγή: parapolitika.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...