Τελευταία Νέα

Δευτέρα, 12/04/2021, 06:11


Home / HEADER-NEWS / Ερώτηση της Μ. Τζούφη για την ενίσχυση του θεσμού των σχολικών τροχονόμων

Ερώτηση της Μ. Τζούφη για την ενίσχυση του θεσμού των σχολικών τροχονόμων

Δημοσιεύτηκε: 12:18 μμ Δεκέμβριος 17th, 2019  


Ερώτηση της Μ. Τζούφη για την ενίσχυση του θεσμού των σχολικών τροχονόμων

Την αναβάθμιση και ενίσχυση του θεσμού των σχολικών τροχονόμων ζητούν 30 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής την αναπλ. τομεάρχη Παιδείας Μερόπη Τζούφη.

Σύμφωνα με τους βουλευτές, ο θεσμός του σχολικού τροχονόμου είναι επιτυχημένος και απαραίτητος, εξασφαλίζοντας την ασφαλή μετάβαση και αποχώρηση των μαθητών από τα σχολεία. Όπως επισημαίνεται, οι σχολικοί τροχονόμοι εργάζονται εθελοντικά και λαμβάνουν αποζημίωση. Ωστόσο, δε διαθέτουν ασφαλιστική κάλυψη σε περιπτώσεις ατυχημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ -απευθυνόμενοι προς τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο- ζητούν άμεσα μέτρα ενίσχυσης του θεσμού, καθώς και διασφάλιση της ασφαλιστικής κάλυψης των σχολικών τροχονόμων κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των καθηκόντων τους.

Ακολουθεί η ερώτηση όπως κατατέθηκε στη Βουλή

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Υποχρεωτικό το self-test για τις καθαρίστριες και τους εργαζόμενους στα κυλικεία των σχολείων

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον κ. υπουργό Εσωτερικών
Θέμα: Ενίσχυση του θεσμού των σχολικών τροχονόμων

Εδώ και χρόνια λειτουργεί με επιτυχία ο θεσμός του σχολικού τροχονόμου, που αποσκοπεί στην προστασία του μαθητικού πληθυσμού λόγω κυκλοφοριακών συνθηκών στην Ελληνική Επικράτεια. Ένας θεσμός απαραίτητος, στα περισσότερα σχολεία της χώρας, προκειμένου για την ασφαλή μετάβαση και αποχώρηση των μαθητών προς και από τις σχολικές μονάδες.

Από την έναρξη λειτουργίας του θεσμού, οι σχολικοί τροχονόμοι εργάζονται εθελοντικά και λαμβάνουν αποζημίωση. Προκύπτουν, όμως, διάφορα προβλήματα, με κυριότερο την έλλειψη ασφαλιστικής κάλυψης των σχολικών τροχονόμων σε περιπτώσεις ατυχημάτων, κατά τις ώρες εργασίας τους, όπως συνέβη στη Χαλκιδική πριν λίγο καιρό, όπου μία σχολική τροχονόμος υπέστη πολύ σοβαρά τραύματα στα κάτω άκρα.

Δεδομένου ότι:
1. Ο θεσμός του σχολικού τροχονόμου είναι απαραίτητος για την ασφαλή μετάβαση και αποχώρηση των μαθητών προς και από τις σχολικές μονάδες.
2. Η αποζημίωση των περίπου 2.000 σχολικών τροχονόμων για όλη την Επικράτεια προέρχεται από τους κεντρικούς αυτοτελείς πόρους των Δήμων και Κοινοτήτων μέσω των Σχολικών τους Επιτροπών και αντιστοιχεί σε περίπου 3.000.000 ευρώ ανά έτος.
3. Για κάθε εργαζόμενο είναι ιδιαίτερα σημαντική η ασφαλιστική κάλυψη κατά το ωράριο εργασίας του.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Η διάθεση των self tests θα γίνεται μόνο σε μαθητές λυκείου και εκπαιδευτικούς

Σύμφωνα με τα παραπάνω ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:
1. Ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να ενισχυθεί ο θεσμός των σχολικών τροχονόμων;
2. Ποιες πρωτοβουλίες πρόκειται να αναλάβει ώστε να διασφαλιστεί η ασφαλιστική κάλυψη των σχολικών τροχονόμων, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των καθηκόντων τους;


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Οδηγίες προς αυτούς που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην αίτησή τους για το Voucher των 200 ευρώ

Οι πολίτες οι οποίοι αντιμετωπίζουν διαδικαστικά προβλήματα στην αίτησή τους για το ...