Τελευταία Νέα

Πέμπτη, 29/07/2021, 02:57


Home / HEADER-NEWS / ΕΠΑΛ: Εγκύκλιος για την παρακολούθηση και συντονισμό της ύλης

ΕΠΑΛ: Εγκύκλιος για την παρακολούθηση και συντονισμό της ύλης

Δημοσιεύτηκε: 11:33 πμ Δεκέμβριος 13th, 2019  


ΕΠΑΛ: Εγκύκλιος για την παρακολούθηση και τον συντονισμό της ύλης

ΘΕΜΑ: Ηλεκτρονική παρακολούθηση και συντονισμός της ύλης των πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων της Γ’ τάξης Ημερήσιων και (τριετών) Εσπερινών και της Δ’ τάξης (τετραετών) Εσπερινών ΕΠΑ.Λ. του ν.4386/2016

Για τον συντονισμό της διδασκαλίας των πανελλαδικώς εξεταζομένων μαθημάτων της Γ’ τάξης των Ημερησίων και (τριετών) Εσπερινών και της Δ ́ τάξης των (τετραετών) Εσπερινών ΕΠΑ.Λ. του ν.4386/2016 για το σχολικό έτος 2019-2020, κρίνεται αναγκαία η παρακολούθηση της διδακτέας – εξεταστέας ύλης, η οποία έχει οριστεί με την υπ’ αριθ. Φ6/151817/Δ4/30.09.2019 (ΦΕΚ 3698/τ.Β ́/04.10.2019) υπουργική απόφαση και έχει τροποποιηθεί με την υπ’ αριθ. Φ6/183420/Δ4/22.11.2019 (ΦΕΚ 4441/τ.Β ́/03.12.2019). Σας ενημερώνουμε ότι έχει ενεργοποιηθεί στο ΠΣ myschool η λειτουργικότητα «Παρακολούθηση και Συντονισμός της Ύλης Πανελλαδικώς Εξεταζομένων Μαθημάτων» με την οποία υποχρεωτικά θα καταχωριστεί η διδακτέα – εξεταστέα ύλη. Υπεύθυνοι για τον συντονισμό της πορείας της διδασκαλίας των μαθημάτων που εξετάζονται πανελλαδικώς και την παρακολούθηση της διδακτέας – εξεταστέας ύλης είναι οι Διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

(1) Καταχώριση της διδακτέας – εξεταστέας ύλης στο ΠΣ myschool

Οι Διευθυντές των ΕΠΑ.Λ. είναι υπεύθυνοι για την καταχώριση της ύλης που έχει διδαχθεί στο σχολείο τους και την οριστικοποίησή της μέχρι και: α) 18/12/2019, β) 29/01/2020, γ) 26/02/2020, δ) 25/03/2020 και ε) 08/05/2020. Σε περίπτωση καθυστερήσεων στη διδασκαλία της διδακτέας – εξεταστέα ύλης, οι Διευθυντές των ΕΠΑ.Λ. παρακαλούνται να μεριμνούν ώστε στο πεδίο «ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ» να δηλώνονται τα αίτια των καθυστερήσεων.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Ανακοινώθηκαν οι πίνακες με τις Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής για τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Σε κάθε περίπτωση η εξεταστέα-διδακτέα ύλη πρέπει να ολοκληρωθεί. Συνεπώς, οι σχολικές μονάδες οφείλουν να καταχωρίζουν τη διδακτέα – εξεταστέα ύλη ακόμη και στην περίπτωση που κάποιοι μαθητές τους δεν επιθυμούν να εξεταστούν στα σχετικά μαθήματα σε πανελλαδικό επίπεδο. Η καταχώριση της ύλης γίνεται για όλες τις ημερομηνίες που αναφέρθηκαν ανωτέρω. Στην τελευταία φάση της παρακολούθησης (08/05/2020), και εφόσον η ύλη έχει ολοκληρωθεί, οι Διευθυντές των ΕΠΑ.Λ. παρακαλούνται όπως μεριμνήσουν να αναγράφεται η λέξη «ΤΕΛΟΣ» στα σχετικά πεδία και όχι οι σελίδες του βιβλίου.

(2) Συγκρότηση και Έργο της Επιτροπής Παρακολούθησης και Συντονισμού της ύλης

Με απόφασή του ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης συγκροτεί Επιτροπή Παρακολούθησης και Συντονισμού της διδασκαλίας της ύλης για κάθε Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης αρμοδιότητάς του. Η Επιτροπή αποτελείται από:
– τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Δ/θμιας Εκπ/σης, ως πρόεδρο,
– τον Οργανωτικό Συντονιστή του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. στην περιοχή αρμοδιότητας του οποίου ανήκει η Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης (εφόσον υπάρχει δυνατότητα),
– τους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου κλάδου αντίστοιχου των διδασκόμενων πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων ή εναλλακτικά, σε περίπτωση αδυναμίας παρουσίας κάποιων εκ των Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου, μόνιμους εκπαιδευτικούς αντίστοιχης ειδικότητας που διδάσκουν τα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα με κριτήριο την αρχαιότητά τους και
– έναν υπάλληλο της οικείας Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης, ως Γραμματέα της Επιτροπής, ο οποίος αναλαμβάνει και την τεχνική υποστήριξη της ομάδας, αντλώντας τα στοιχεία καταχώρισης της ύλης από το ΠΣ myschool και ενημερώνοντας την Επιτροπή Παρακολούθησης και Συντονισμού της ύλης.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Πρόσκληση για μόνιμο διορισμό σε κενές οργανικές θέσεις σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Επισημαίνεται ότι, οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου, που συμμετέχουν στις Επιτροπές Παρακολούθησης και Συντονισμού της ύλης, δεν θα μπορούν με τους προσωπικούς τους κωδικούς να αντλούν τα στοιχεία καταχώρισης της ύλης από το ΠΣ myschool.

Έργο της Επιτροπής είναι:
– ο έλεγχος της ορθότητας και της ακρίβειας των στοιχείων που καταχωρίζουν οι σχολικές μονάδες στο ΠΣ myschool σχετικά με την πορεία ολοκλήρωσης της διδακτέας-εξεταστέας ύλης,
– η τήρηση των χρονικών προθεσμιών και
– η σύνταξη και αποστολή Εισηγητικής έκθεσης σχετικά με την πορεία ολοκλήρωσης της ύλης με βάση τα στοιχεία καταχώρισης της ύλης από το ΠΣ myschool.

Η εισηγητική έκθεση θα συμπληρώνεται από την Επιτροπή Παρακολούθησης και Συντονισμού της ύλης και θα υποβάλλεται στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων το αργότερο πέντε (5) ημέρες μετά τις ημερομηνίες που αναφέρονται ανωτέρω στην παρούσα εγκύκλιο. Επισημαίνεται ότι στην εισηγητική έκθεση, και ιδιαίτερα κατά την πρώτη φάση υποβολής των στοιχείων, πρέπει να αναφέρονται οι σχολικές μονάδες στις οποίες καταγράφονται καθυστερήσεις στην πορεία ολοκλήρωσης της ύλης και τα αίτια των καθυστερήσεων αυτών (π.χ. έλλειψη καθηγητών, καταλήψεις, κ.λπ.), καθώς και οι ενέργειες στις οποίες προέβη η Επιτροπή για την επίλυση των προβλημάτων των σχολικών μονάδων και για την ολοκλήρωση της ύλης. Παρακαλούνται οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης να παρακολουθούν και να εποπτεύουν το έργο των Επιτροπών Παρακολούθησης και Συντονισμού της ύλης των Διευθύνσεων αρμοδιότητάς τους.

Παρακαλείσθε για περισσότερες πληροφορίες να παρακολουθείτε τις ανακοινώσεις του συστήματος (https://myschool.sch.gr/announcements)


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Πρόσκληση για μόνιμο διορισμό σε κενές οργανικές θέσεις σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Πρόσκληση για μόνιμο διορισμό σε κενές οργανικές θέσεις σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας ...