Τελευταία Νέα

Τρίτη, 15/06/2021, 18:45


Home / HEADER-NEWS / Εκστρατεία ECOMOBILITY-FREEMOBILITY στα σχολεία

Εκστρατεία ECOMOBILITY-FREEMOBILITY στα σχολεία

Δημοσιεύτηκε: 11:47 πμ Δεκέμβριος 12th, 2019  


Εκστρατεία ECOMOBILITY-FREEMOBILITY στα σχολεία

Η Εκστρατεία ECOMOBILITY Οικολογική Μετακίνηση διοργανώνεται για δέκατη έκτη συνεχόμενη χρονιά από το ECOCITY, με τη συνεργασία και τη συστράτευση σημαντικών Επιστημονικών Ιδρυμάτων και Οργανισμών. Φέτος, για πρώτη φορά υλοποιείται με την σύμπραξη της ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας). Παράλληλα, για πέμπτη χρονιά υλοποιείται και η Εκστρατεία FREE MOBILITY για τα Ειδικά Σχολεία και για πρώτη χρονιά, πιλοτικά, Εκστρατεία για τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας της χώρας.

Στόχος των εκστρατειών είναι ο ερεθισμός των νέων για την προσέγγιση προβλημάτων της πόλης. Μέσα από τη βιωματική ενεργοποίησή τους αναμένουμε να οδηγηθούν στην αναζήτηση λύσεων, με προσανατολισμό στην ευαισθητοποίηση των πολιτών, στην αλλαγή συμπεριφορών και στην προώθηση της ποιότητας ζωής στις πόλεις μας.

Η διάρκεια των εκστρατειών είναι ετήσια. Αρχίζει με την έναρξη της σχολικής περιόδου τον Σεπτέμβριο 2018 και ολοκληρώνεται με την επίσκεψη στις Βρυξέλλες και τη συμμετοχή των ομάδων στο ECOCAMP το καλοκαίρι 2019.

Στη νέα περίοδο 2018-19, στην εκστρατεία ECOMOBILITY συμμετέχουν oμάδες μαθητών από 31 Γυμνάσια, Ειδικά Σχολεία και Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας από 28 πόλεις της χώρας.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  ΑΔΕΔΥ: Εξαιρούνται από την αυριανή 24ωρη απεργία όσοι εμπλέκονται στη διαδικασία των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Οι ομάδες των μαθητών, με τις εργασίες και τις προτάσεις τους, καλούνται να αναδείξουν λύσεις για την αλλαγή συνθηκών και συνηθειών κυκλοφορίας στην πόλη τους, ενώ κυρίαρχο στοιχείο είναι η στήριξη του δικαιώματος ελεύθερης μετακίνησης και ο περιορισμός του εμποδισμού στη πρόσβαση στις πόλεις. Ταυτόχρονα παρουσιάζουν την ανάγκη της πράσινης μετακίνησης, του καθαρού αέρα και της σωστής λειτουργίας των πόλεων.

Από τον Οκτώβριο μέχρι και τον Φεβρουάριο διοργανώνουν δράσεις ενημέρωσης των συμπολιτών σε κάθε πόλη που υλοποιούνται οι εκστρατείες , απλώνοντας το μήνυμα σε όλους τους κατοίκους.

Οι Δήμοι που συμμετέχουν στις εκστρατείες, διοργανώνουν τοπικές ενέργειες που προβάλουν την ελεύθερη μετακίνηση , ενώ σε ειδικές εκδηλώσεις προσφέρουν βήμα στις ομάδες των μαθητών για να καταθέσουν τις προτάσεις τους σε εκπροσώπους Τοπικών Φορέων και Πολιτών.

Από τον διάλογο που ακολουθεί σε κάθε πόλη, αξιοποιούνται οι προτάσεις των μαθητών από τις Τοπικές Αρχές, ενώ τα Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης διαχέουν το μήνυμα της Εκστρατείας σε όλες τις περιοχές.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Διαμαρτυρία Αναπληρωτών Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας για τους διορισμούς εκπαιδευτικών

Η Εκστρατεία προσφέρει την ευκαιρία στους έφηβους και στον περίγυρό τους, να μάθουν να ζουν σε συνθήκες κοινωνικής ισότητας και ελευθερίας, να προστατεύουν το περιβάλλον και να εργάζονται για να αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής στις πόλεις. Σε δεύτερο επίπεδο, οι Εκστρατείες ECOMOBILITY και FREE MOBILITY, στοχεύουν στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των κατοίκων μεγάλων πόλεων, κυρίως, για την λύση σε προβλήματα που προκαλούνται από την αδιαφορία στις επισημάνσεις των επιστημόνων και την έλλειψη σεβασμού στις αρχές της κοινωνικής συμβίωσης.

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής από Γυμνάσια και ειδικά σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που επιθυμούν να λάβουν μέρος στο πρόγραμμα λήγει στις 20 Δεκεμβρίου 2019.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον οργανισμό Ecocity στα τηλέφωνα: 210 6196757, 6971742614 και στο e-mail: info@ecocity.gr ή να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.ecomobility.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραx

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Πανελλήνιες 2021: Το πρόγραμμα εξετάσεων των Ειδικών Μαθημάτων

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων υπενθυμίζεται ότι οι εξετάσεις των Eιδικών ...