Home / HEADER-NEWS / Έγκριση του προγράμματος «Αθλούμαι- Συμμετέχω – Εκφράζομαι»

Έγκριση του προγράμματος «Αθλούμαι- Συμμετέχω – Εκφράζομαι»

Δημοσιεύτηκε: 2:16 μμ Δεκέμβριος 20th, 2019  


Έγκριση του προγράμματος «Αθλούμαι- Συμμετέχω – Εκφράζομαι»

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ενέκρινε την υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας με τίτλο «Αθλούμαι- Συμμετέχω –Εκφράζομαι» στο Εθνικό Καυτανζόγλειο Στάδιο για όλων των τύπων τις σχολικές μονάδες Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης κατά το σχολικό έτος 2019-2020.

Οι μαθητές/τριες που θα επισκέπτονται το Εθνικό Καυτανζόγλειο Στάδιο, θα ξεναγούνται στους χώρους του και θα ενημερώνονται μέσω προβολής μικρής διάρκειας ταινίας, για την ιστορία του Σταδίου και της πόλης, καθώς και για τα αθλητικά γεγονότα εντός του Σταδίου.

θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν και να συμμετέχουν σε αθλήματα όπως: Ποδόσφαιρο (Ποδόσφαιρο για Όλους), Καλαθοσφαίριση, Πετοσφαίριση (πρόγραμμα Παίζω Βόλεϊ), Χειροσφαίριση, Κλασικός Αθλητισμός (kidsAthletics), Πολεμικές Τέχνες(Ταε κβο ντο), πάλη, Ξιφασκία, Αντισφαίριση, Αντιπτέριση, Μοντέρνο Πένταθλο, Παραολυμπιακά Αθλήματα, Ποδηλασία, Κωπηλασία, Παιδαγωγικά παιχνίδια και Μουσικοκινητική Αγωγή. Μέσα από τις δράσεις αυτές οι μαθητές/τριες θα έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν καλύτερα τον εαυτό τους, να πάρουν πρωτοβουλίες και να ενισχύσουν τη δημιουργική έκφραση, καθώς και την ανάπτυξη δεξιοτήτων.

Ωστόσο, απαραίτητες προϋποθέσεις υλοποίησής του θεωρούνται:
– Η συμμετοχή του σχολείου είναι προαιρετική και πραγματοποιείται με τη σύμφωνη γνώμη του Διευθυντή και του Συλλόγου Διδασκόντων.
– Να παρίστανται κατά τη διάρκεια της υλοποίησης του προγράμματος οι εκπαιδευτικοί της τάξης.
– Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα να εφαρμοστεί χωρίς τροποποιήσεις, για το σχολικό έτος 2019-20 για το οποίο θα έχει λάβει τη σχετική έγκριση.
– Να ενημερωθούν οι γονείς/κηδεμόνες και να εξασφαλιστεί η γονική συναίνεση, γνωρίζοντας ότι η συμμετοχή των παιδιών ΔΕΝ είναι υποχρεωτική.
-Τη μη εμπλοκή των αγώνων με την προώθηση εμπορικών προϊόντων, καθώς και με τη διάθεση, δωρεάν διανομή, διακίνηση πάσης φύσεως υλικού (έντυπου και μη), που κρίνεται ως διαφημιστικό, προσηλυτιστικό, προπαγανδιστικό ή στρεφόμενο κατά συγκεκριμένων ομάδων του πληθυσμού.
– Να τηρείται το θεσμικό πλαίσιο περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων των συμμετεχόντων μαθητών/τριών, εκπαιδευτικών και γονέων (βάσει της ελληνικής και της ευρωπαϊκής νομοθεσίας Ν.2472/1997, Ν.4139/2013, οδηγίες της 1995/46/ΕΚ, 2002/58/ΕΚ, 2006/24/ΕΚ και 2009/136/ΕΚ).
– Την παρουσία ιατρού στο χώρο κατά τη διάρκεια των αθλητικών δράσεων.
– Να τηρηθούν για τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, όσα προβλέπει το Π.Δ.79/2017 άρθρο 16, όπως αυτό ισχύει μετά την τροποποίησή του από το άρθρο 23 εδ. ιβ΄, περ. αα΄ του Ν. 4559/2018 (ΦΕΚ Α΄ 142/03-08-2018) κατά το οποίο οι σχολικές επισκέψεις/μετακινήσεις στο πλαίσιο της σχολικής ζωής και του πολιτισμού, πραγματοποιούνται μόνο με την απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων που υποβάλλεται για ενημέρωση στον Προϊστάμενο Εκπαιδευτικών Θεμάτων, ο οποίος μπορεί να διατυπώνει τις δικές του παρατηρήσεις και προτάσεις.
– Να τηρηθούν για τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όσα προβλέπει η υπ. αριθμ. 33120/ΓΔ4/6-317 Υ.Α., αρ. φύλλου 681, τευχ. Β΄, με τίτλο «Εκδρομές – Επισκέψεις Μαθητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Εντός και Εκτός Χώρας».

Προτείνεται ως συνοδοί εκπαιδευτικοί των σχολικών μονάδων να είναι Εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής καθώς και Εκπαιδευτικοί ειδικότητας Εικαστικών.

Επισημαίνουμε επίσης ότι η υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων στους χώρους του Καυτανζογλείου Σταδίου από οποιοδήποτε άλλο φορέα, που απευθύνεται σε μαθητές/τριες Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης πρέπει να έχει την έγκριση του Υ.ΠΑΙ.Θ.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων για συμπλήρωση του ωραρίου τους

Απόφαση σχετικά με τις διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων σε ...