Home / HEADER-NEWS / Έγκριση Μαθητικού Διαγωνισμού “Waste Less-Treasure More/Να σπαταλάς λίγα-Ν’ απολαμβάνεις πολλά”

Έγκριση Μαθητικού Διαγωνισμού “Waste Less-Treasure More/Να σπαταλάς λίγα-Ν’ απολαμβάνεις πολλά”

Δημοσιεύτηκε: 12:39 μμ Δεκέμβριος 2nd, 2019  


Έγκριση Μαθητικού Διαγωνισμού “Waste Less-Treasure More/Να σπαταλάς λίγα-Ν’ απολαμβάνεις πολλά”

Έγκριση Μαθητικού Διαγωνισμού με τίτλο «Waste Less-Treasure More/Να σπαταλάς λίγα –Ν’ απολαμβάνεις πολλά» – σχ. έτ. 2019-2020.
Σχετικό έγγραφο: το με αρ. πρ. 169899/Δ2/31-10-2019 εισερχόμενο έγγραφο του Υ.ΠΑΙ.Θ.

Απαντώντας στην από 28-06-2019 αίτηση της κ. Κουμουτσάκου Μαρίνας και στα συνημμένα σε αυτή, σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με το Απόσπασμα Πρακτικού 44/23-10-2019 του Δ.Σ. του Ι.Ε.Π., εγκρίνεται για το σχολικό έτος 2019-2020 η διεξαγωγή του Μαθητικού Διαγωνισμού με τίτλο «Waste Less- Treasure More/ Να σπαταλάς λίγα – Ν’ απολαμβάνεις πολλά» για μαθητές/τριες των Δ’, Ε’, ΣΤ’ τάξεων του Δημοτικού και όλων των τάξεων του Γυμνασίου της χώρας.

Συγκεκριμένα, με τον εν λόγω διαγωνισμό, ο οποίος οργανώνεται από την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Filoxenia International και θα διεξαχθεί εκτός ωρολογίου προγράμματος, καλούνται ο μαθητές/τριες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ηλικίας 10-15 ετών να ασχοληθούν με τη σπατάλη τροφίμων και την αξιοποίηση των υπολειμμάτων τους. Οι μαθητές/τριες θα πρέπει να αντιληφθούν την ευθύνη που έχουμε ως καταναλωτές, όταν επιλέγουμε την ποσότητα των τροφίμων προς κατανάλωση, αλλά και ως ενεργοί πολίτες, όταν αφήνουμε αναξιοποίητα «υλικά», και όχι σκουπίδια, για τα οποία δαπανήθηκαν πόροι και ενέργεια κατά την παραγωγή τους. Kαλλιεργώντας την κριτική τους σκέψη και εργαζόμενοι συλλογικά, καλούνται να παραδώσουν ένα άρθρο, ή μία αφίσα, ή μία παρουσίαση (ppt) ή ένα βίντεο (mp4) ή ένα τραγούδι, ή ένα παιχνίδι σε σχέση με την υπάρχουσα κατάσταση, αλλά και προτεινόμενες λύσεις. Οι αιτήσεις συμμετοχής θα πρέπει να υποβληθούν μέχρι τις 15-12-2019 ενώ τα έργα στο χρονικό διάστημα από τον Δεκέμβριο 2019 έως και τις 31-03-2020 μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην ηλεκτρονική διεύθυνση marina@foodtreasure.gr.

Επισημαίνεται ότι η υλοποίηση του ανωτέρω διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί με τις εξής απαραίτητες προϋποθέσεις:
1. Η συμμετοχή των σχολικών μονάδων να είναι προαιρετική και να πραγματοποιείται με τη σύμφωνη γνώμη της Διεύθυνσης και του Συλλόγου Διδασκόντων.
2. Η συμμετοχή των μαθητών/-τριών στον Διαγωνισμό να είναι προαιρετική και να συνοδεύεται από την έγγραφη συγκατάθεση των γονέων/κηδεμόνων τους.
3. Η όλη διενέργεια του Διαγωνισμού (βράβευση, διαχείριση αποσταλέντων και βραβευθέντων έργων, δημοσιοποίηση) να υλοποιηθεί με ευθύνη των διοργανωτών και σύμφωνα με την ισχύουσα νομολογία για τη διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων των συμμετεχόντων μαθητών/-τριών, καθώς και των πνευματικών δικαιωμάτων.
4. Να μην υπάρχει καμία οικονομική επιβάρυνση για τους/τις συμμετέχοντες/-ουσες και να μην γίνεται με κανένα τρόπο/μέσο προώθηση/διαφήμιση εμπορικών επιχειρήσεων ή και χορηγών».

Για περισσότερες πληροφορίες και πιθανά ερωτήματα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην κ. Μαρίνα Κουμουτσάκου στην ηλεκτρονική διεύθυνση: marina@foodtreasure.gr ή στο τηλέφωνο επικοινωνίας 6939159408.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...