Home / HEADER-NEWS / Ε.Σ.Α.μεΑ.: Διακήρυξη 3ης Δεκέμβρη- Οι Συστάσεις του ΟΗΕ στη χώρα μας όπλο του αναπηρικού κινήματος

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Διακήρυξη 3ης Δεκέμβρη- Οι Συστάσεις του ΟΗΕ στη χώρα μας όπλο του αναπηρικού κινήματος

Δημοσιεύτηκε: 2:25 μμ Δεκέμβριος 2nd, 2019  


Ε.Σ.Α.μεΑ.: Διακήρυξη 3ης Δεκέμβρη- Οι Συστάσεις του ΟΗΕ στη χώρα μας όπλο του αναπηρικού κινήματος

Στη δημοσιότητα δίνει σήμερα η Ε.Σ.Α.μεΑ. τη Διακήρυξη του αναπηρικού κινήματος για την 3η Δεκέμβρη 2019, Εθνική και Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, σε μια προσπάθεια να φτάσει σε κάθε άτομο με αναπηρία, χρόνια πάθηση, στις οικογένειές τους, σε κάθε ενεργό και ευαισθητοποιημένο πολίτη σε όλη τη χώρα.

Για τη φετινή 3η Δεκέμβρη, η Διακήρυξη της Ε.Σ.Α.μεΑ. αφορά στις Συστάσεις του ΟΗΕ για την εφαρμογή της Σύμβασης των Δικαιωμάτων των Ατόμων με Αναπηρίες, που δημοσιεύθηκαν πριν λίγες ημέρες και αποτελούν ισχυρή εντολή για τη χώρα μας αλλά ταυτόχρονα και πολύτιμο εργαλείο για το αναπηρικό κίνημα. Είναι η πιο κατάλληλη εποχή για το αναπηρικό κίνημα να θέσει τις ερωτήσεις του προς την Κυβέρνηση και η τελευταία να απαντήσει, για το πώς θα ενσωματώσει τις Συστάσεις του ΟΗΕ, πώς θα εναρμονίσει τη νομοθεσία της χώρας και εν τέλει, πώς θα προχωρήσει στην εφαρμογή της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία στη χώρα μας, ώστε τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους να απολαύσουν πλήρως τα δικαιώματά τους, σε ισότιμη βάση με όλο τον κόσμο. Για αυτό το λόγο, διοργανώνει ΗΜΕΡΙΔΑ την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου, στο Αμφιθέατρο των γραφείων της, με καλεσμένους υπουργούς από υπουργεία- κλειδιά για την υλοποίηση της Σύμβασης. Επικεφαλής θα είναι ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης που έχει οριστεί Εθνικός Συντονιστής για την υλοποίηση της Σύμβασης στη χώρα από τον Πρωθυπουργό. Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα το οποίο επισυνάπτεται, όπως και τη Διακήρυξη, στο παρόν Δελτίο Τύπου.

Η ημερίδα θα μεταδίδεται με live streaming από την ιστοσελίδα της Ε.Σ.Α.μεΑ. www.esamea.gr και www.esaea.gr ενώ θα υπάρχει και ζωντανή ανταπόκριση μέσα από το Αμφιθέατρο στα social media της Συνομοσπονδίας, στο facebook και στο twitter, με hashtag #3DEC19 και #3DEC19_ESAMEA

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον Πρόεδρο της Ε.Σ.Α.μεΑ. κ. Ι. Βαρδακαστάνη στο κινητό τηλέφωνο 6937157193.

Τώρα μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις εξελίξεις στο χώρο της Αναπηρίας στην ιστοσελίδα της Ε.Σ.Α.μεΑ.: www.esaea.gr ή www.esamea.gr.

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...