Home / Featured / Δυνατότητα αίτησης μετάθεσης για όλους τους μόνιμους εκπαιδευτικούς με τα τυπικά προσόντα στην ΕΑΕ

Δυνατότητα αίτησης μετάθεσης για όλους τους μόνιμους εκπαιδευτικούς με τα τυπικά προσόντα στην ΕΑΕ

Δημοσιεύτηκε: 12:30 μμ Δεκέμβριος 12th, 2019  


Δυνατότητα αίτησης μετάθεσης για όλους τους μόνιμους εκπαιδευτικούς με τα τυπικά προσόντα στην ΕΑΕ

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ θεωρεί ότι η νομοθετική ρύθμιση της παρ. 2 του αρ. 28 του ν. 4638/2019 αδικεί δεκάδες συναδέλφους και τους στερεί τη δυνατότητα για μετάθεση/βελτίωση στις νέες οργανικές θέσεις που δημιουργήθηκαν στα Τμήματα Ένταξης.

Συγκεκριμένα η εν λόγω ρύθμιση αναφέρει:
«Κατά την πρώτη εφαρμογή του παρόντος οι οργανικές θέσεις κατά κλάδο και ειδικότητα που προκύπτουν σύμφωνα με την παράγραφο 1, διατίθενται καταρχάς για την εξέταση εμπρόθεσμων αιτήσεων μετάθεσης σχολικού έτους 2018-2019, οι οποίες δεν ικανοποιήθηκαν ως προς οποιαδήποτε επιλογή. Οι εκπαιδευτικοί που μετατίθενται κατά τα ανωτέρω παραμένουν στη θέση που υπηρετούν έως και τη λήξη του διδακτικού έτους 2019-2020. Οι οργανικές θέσεις που θα απομείνουν κενές μετά την εξέταση των ως άνω αιτήσεων μετάθεσης διατίθενται για διορισμό».

Η ρύθμιση αυτή δίνει τη δυνατότητα να καλύψουν τις θέσεις αυτές οι περσυνοί αιτούντες μετάθεσης (2018-2019) αποκλείοντας όλους τους υπόλοιπους συναδέλφους. Υπενθυμίζουμε ότι οι νέες οργανικές θέσεις δεν ήταν γνωστές ούτε για τις περσυνές αιτήσεις, ούτε για τις φετινές αφού συστάθηκαν στο τέλος Νοέμβρη, αφού δηλαδή είχε περάσει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων μετάθεσης.

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ ζητάει να αποσυρθεί η συγκεκριμένη διάταξη και να δοθεί η δυνατότητα αίτησης μετάθεσής /βελτίωσης όλων των μονίμων εκπαιδευτικών με τα τυπικά προσόντα στην ΕΑΕ για όλα τα οργανικά κενά Τμήματα Ένταξης (Τ.Ε) και ΣΜΕΑΕ και για τη σχολική χρονιά 2019 – 2020 πριν από τους επικείμενους νέους διορισμούς.


 

Ένα σχόλιο

  1. σιγά σωστό είναι όπως έγινε τώρα και δικαιότερο

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...