Home / Featured / Δεν έγινε δεκτή η τροπολογία για το παράβολο

Δεν έγινε δεκτή η τροπολογία για το παράβολο

Δημοσιεύτηκε: 10:04 μμ Δεκέμβριος 12th, 2019  


Απορρίφθηκε από την κυβέρνηση η τροπολογία που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη ΤζούφηΝίκος Φίλης και Κώστας Μάρκου, η οποία προέβλεπε τη νομοθετική επίλυση της αδικίας που έχει προκύψει σε βάρος χιλιάδων υποψήφιων της ειδικής αγωγής.
 
Η προτεινόμενη τροπολογία κατατέθηκε ώστε να ξεπεραστούν οι αστοχίες και τα τεχνικά προβλήματα που προέκυψαν κατά τη διαδικασία έκδοσης και πληρωμής των παραβόλων αξίας 3  που έπρεπε να υποβληθούν ώστε οι υποψήφιοι να συμμετέχουν στις προκηρύξεις 1ΕΑ/2019, 2ΕΑ/2019 & 3ΕΑ/2019 του ΑΣΕΠ.
 
Η αναπλ. τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη δήλωσε πως «η κυβέρνηση επιδεικνύει πολιτική αναλγησία απέναντι σε χιλιάδες εκπαιδευτικούς και επιστήμονες, στερεί από τον πολύπαθο τομέα της ειδικής αγωγής απαραίτητο προσωπικό και δείχνει αδυναμία να διαχειριστεί τις εξελίξειςΤο υπουργείο Παιδείας αντί να υπερασπιστεί τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τις οικογένειές τους, νίπτει τας χείρας του και μεταθέτει τις ευθύνες είτε στο ΑΣΕΠ, είτε στην προηγούμενη κυβέρνηση».
 
Σημειώνεται πως οι εν λόγω εκπαιδευτικοί, το ειδικό επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό δεν αποκλείονται μόνο από τους προγραμματισμένους μόνιμους διορισμούς στην ειδική αγωγή, αλλά δεν θα μπορέσουν να προσληφθούν ούτε ως αναπληρωτές για την επόμενη τριετία.
Video από την ομιλία του κοινοβ. εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Τζανακόπουλου, ο οποίος καλεί την κυβέρνηση να αποδεχθεί τη σχετική τροπολογία: 

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...