Home / HEADER-NEWS / Αναφορά για αλόγιστη χρήση πλαστικού στα Σχολικά Γεύματα

Αναφορά για αλόγιστη χρήση πλαστικού στα Σχολικά Γεύματα

Δημοσιεύτηκε: 12:53 μμ Δεκέμβριος 4th, 2019  


Αναφορά για αλόγιστη χρήση πλαστικού στα Σχολικά Γεύματα

Αναφορά για την αλόγιστη χρήση πλαστικού μιας χρήσης για την συσκευασία των σχολικών γευμάτων κατέθεσε προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων η Βουλευτής Ηλείας, Ν.Δ. και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου.

Η Βουλευτής διαβίβασε στα αρμόδια Υπουργεία άρθρο που θίγει το φλέγον αυτό ζήτημα. Τα σχολικά γεύματα που παρέχονται στους μαθητές, στο πλαίσιο του προγράμματος διατροφικής αγωγής «Σχολικά Γεύματα» που υλοποιείται για δεύτερη χρονιά, είναι συσκευασμένα με τέτοιο τρόπο που καθίσταται αλόγιστη η χρήση του πλαστικού μιας χρήσης. Είναι μια πρακτική που όχι μόνο εντείνει την περιβαλλοντική υποβάθμιση, αλλά δεν προάγει, ως όφειλε, την περιβαλλοντική εκπαίδευση στα σχολεία, καθώς δεν καλλιεργείται, επί τους ουσίας, μια υπεύθυνη στάση και συμπεριφορά για την προστασία του περιβάλλοντος και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Το διακύβευμα των πλαστικών είναι ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς σε ευρωπαϊκό επίπεδο το 80-85% των θαλασσίων απορριμμάτων που καταμετρούνται στις παραλίες είναι πλαστικά, ενώ τα πλαστικά αντικείμενα μιας χρήσης εξ αυτών, αντιστοιχούν στο 50% του συνόλου.

Η Δρ. Αυγερινοπούλου, ως Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος, έθεσε το ζήτημα του ουσιαστικού περιορισμού των πλαστικών μιας χρήσης στο πλαίσιο της προστασίας του θαλασσίου περιβάλλοντος, σε ειδική συνεδρίαση της Υποεπιτροπής Υδατικών Πόρων της Βουλής τον περασμένο Οκτώβρη. Δεδομένης, δε, της ιδιαίτερης ευαισθητοποίησης της για τα θέματα περιβάλλοντος, η Δρ. Αυγερινοπούλου προωθεί ενεργά την επίτευξη, μεταξύ άλλων, του στόχου 12 για τη διασφάλιση των βιώσιμων μοντέλων κατανάλωσης και παραγωγής και του στόχου 4 για την επίτευξη της ποιοτικής εκπαίδευσης.


 

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...