Home / HEADER-NEWS / Αυτόνομη Ριζοσπαστική Κίνηση– Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Δ΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Αυτόνομη Ριζοσπαστική Κίνηση– Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Δ΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Δημοσιεύτηκε: 6:00 μμ Δεκέμβριος 16th, 2019  


ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ – ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ Δ΄ΕΛΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

( Το παρακάτω κείμενο κατατέθηκε στο Δ.Σ. της Δ΄ΕΛΜΕΘ στις 10-12-2019. Οι υπόλοιπες παρατάξεις ΔΑΚΕ, ΑΣΕ και ΣΥΝΕΚ συνεχίζουν να μην παίρνουν θέση για το ζήτημα χρησιμοποιώντας την προσφιλή τακτική της κωλυσιεργίας. Αναμένουμε επίσης να πάρουν θέση και για τα θέματα που αφορούν το Ταμείο Αλληλοβοήθειας της ΕΛΜΕ που βάλαμε εδώ και πολύ καιρό και ξαναθέσαμε στο Δ.Σ στις 10-12-2019)

Προσπάθεια φίμωσης του Συλλόγου Διδασκόντων του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης για θέμα που αφορά προκλητικές μεθοδεύσεις για την εισαγωγή μαθητών στο ΜΣΘ.

Καταγγέλλουμε την Διεύθυνση του ΜΣΘ για την μη εφαρμογή απόφασης του Συλλόγου Διδασκόντων του ΜΣΘ. Πιο συγκεκριμένα ο Σύλλογος Διδασκόντων του ΜΣΘ αποφάσισε να στείλει ερώτημα για την εισαγωγή μαθητή μέσω μετεγγραφής στο ΜΣΘ.

Ο μαθητής, ύστερα από αίτηση του κηδεμόνα του, μετεγγράφηκε το τρέχων σχολικό έτος από το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης στο Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης όπου είχε ήδη προσέλθει ως υποψήφιος στις κατατακτήριες εξετάσεις (οι οποίες
ολοκληρώθηκαν στις 20.9.2019 στις 13:30), αλλά κρίθηκε μη επιτυχών.

Όπως προκύπτει από την επίσημη ηλεκτρονική ανάρτηση της ιστοσελίδας του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης, η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τις εκεί κατατακτήριες εξετάσεις έληγε στις 20.9.2019, στις 13:00. Συνάγεται, λοιπόν, το συμπέρασμα ότι, για τον συγκεκριμένο μαθητή, είχε υποβληθεί αίτηση συμμετοχής, από τους Κηδεμόνες, στις κατατακτήριες εξετάσεις και των δύο
Μουσικών σχολείων, στις οποίες και πήρε μέρος.

Ο μαθητής επίσης παρακολούθησε μαθήματα πριν την 20/9 στο ΜΣΘ ενώ δεν είχε καν εγγραφεί στο σχολείο και αυτό το συμβάν είχε γνωστοποιηθεί από τους καθηγητές στην Διεύθυνση του σχολείου.

Επίσης κατά το τρέχον σχολικό έτος έγινε δεκτή και η μετεγγραφή άλλου τέκνου των ιδίων Κηδεμόνων από το Μουσικό Σχολείο Βόλου στο Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τις ονομαστικές καταστάσεις υποψηφίων για τις εισαγωγικές εξετάσεις του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης, αντίστοιχη αίτηση είχε υποβληθεί και στο Μ.Σ.Θ., αλλά δεν προσήλθε.

Είναι προφανές λοιπόν ότι οι κηδεμόνες είχαν υποβάλει ταυτόχρονα αιτήσεις για εισαγωγικές εξετάσεις τόσο στο Μουσικό Σχολείο Βόλου όσο και στο Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, παρακάμπτοντας τη σχετική υπουργική απόφαση.

Καταγγέλλουμε την Διευθύντρια του ΜΣΘ γιατί θεωρώντας, αναίτια, παράνομη την απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων του ΜΣΘ δεν την στέλνει, βάσει της απόφασης του Συλλόγου, στο Υπουργείο Παιδείας και στον ΠΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας συγκαλύπτοντας
με αυτό τον τρόπο τις προκλητικές μεθοδεύσεις για την εισαγωγή των μαθητών στο ΜΣΘ.

Επειδή θεωρούμε ότι η διασφάλιση του αδιάβλητου των κατατακτηρίων και εισαγωγικών εξετάσεων στα Μουσικά Σχολεία είναι μείζονος σημασίας, αιτούμαστε να διενεργηθεί, εκτός από το συγκεκριμένο περιστατικό, για το τρέχον σχολικό έτος, αλλά και για τα επόμενα, έλεγχος των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί στα Μουσικά Σχολεία, τόσο για τις κατατακτήριες όσο και για τις εισαγωγικές εξετάσεις.

Επίσης, να διερευνηθεί από το Υπουργείο, με την συνδρομή των Διευθυντών των Μουσικών Σχολείων, αν υπάρχουν και αλλού ανάλογα περιστατικά.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...