Home / HEADER-NEWS / Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Να αποδοθούν άμεσα τα χρήματα στις σχολικές επιτροπές

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Να αποδοθούν άμεσα τα χρήματα στις σχολικές επιτροπές

Δημοσιεύτηκε: 3:50 μμ Δεκέμβριος 19th, 2019  


Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Να αποδοθούν άμεσα τα χρήματα στις σχολικές επιτροπές και τα δεδουλευμένα στις καθαρίστριες και τους/τις σχολικούς τροχονόμους

Επίσημη Ανακοίνωση:

Ο Δήμος Αθηναίων άλλαξε τις σχολικές επιτροπές και από μία που ήταν ανά βαθμίδα εκπαίδευσης, τις έκανε επτά για Α’βάθμια και επτά για Β’βάθμια. Δυστυχώς όμως τις στελέχωσε μόλις στις 2 Δεκεμβρίου. Οι σχολικές κοινότητες δεν έχουν ΑΦΜ για να μπορέσουν
να κάνουν αγορές έστω με πίστωση.

Και φυσικά ακόμα κι αν έχουν χρήματα δεν μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι όλες οι σχολικές μονάδες δεν έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν την παραμικρή τους ανάγκη. Η λειτουργία τους έχει μετατραπεί σε Γολγοθά μια και δεν μπορούν να αγοράσουν πετρέλαιο για τη θέρμανση των σχολείων ούτε καν χαρτί για μελάνι, ενώ για τα νηπιαγωγεία το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα οξυμένο λόγω των αυξημένων αναγκών τους ειδικά την περίοδο πριν τα Χριστούγεννα.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, οι σχολικοί τροχονόμοι και οι συμβασιούχες καθαρίστριες/ες, οι οποίες/οι πληρώνονται με «φιλοδωρήματα» και όχι με κανονικό μισθό είναι απλήρωτες/οι εδώ και τέσσερις μήνες. Απαιτούμε:
 Να αποδοθούν ΤΩΡΑ όλα τα χρήματα στις σχολικές κοινότητες και να τους δοθεί η δυνατότητα αγορών (ποσών μέχρι 60 ευρώ) με απλή απόδειξη χωρίς ΑΦΜ. Οποιαδήποτε καθυστέρηση στην απόδοση των χρημάτων βαρύνει αποκλειστικά τη δημοτική αρχή.
 Να πληρωθούν άμεσα τα δεδουλευμένα στις συμβασιούχες καθαρίστριες και στους/στις σχολικούς τροχονόμους.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...