Home / Featured / Σ. Ζαχαράκη: Προχωρούμε το αμέσως επόμενο διάστημα στη γ’ φάση πρόσληψης αναπληρωτών

Σ. Ζαχαράκη: Προχωρούμε το αμέσως επόμενο διάστημα στη γ’ φάση πρόσληψης αναπληρωτών

Δημοσιεύτηκε: 11:33 πμ Νοέμβριος 4th, 2019  


Σ. Ζαχαράκη: Προχωρούμε το αμέσως επόμενο διάστημα στη γ’ φάση πρόσληψης αναπληρωτών

Η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη σε συνέντευξή της στο «Έθνος της Κυριακής» απαντώντας στην ερώτηση δημοσιογράφου αναφέρθηκε στην τρίτη φάση πρόσληψης αναπληρωτών.

Πώς γίνεται να έχουν προσληφθεί, όπως λέτε, χιλιάδες αναπληρωτές και να υπάρχουν ακόμα κενά στα σχολεία;

Όπως γνωρίζετε, αναλάβαμε το υπουργείο σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο, στις 9 Ιουλίου, και το πρώτο πράγμα που είχαµε να αντιμετωπίσουµε ήταν οι λανθασμένες επιλογές της προηγουμένης κυβέρνησης, επιλογές προχειρότητας και ελλιπούς προγραμματισμού για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, που εκτόξευσαν τις ανάγκες σε εκπαιδευτικό προσωπικό.

Ένα ενδεικτικό παράδειγμα είναι αυτό της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης λόγω της προσθήκης 4ης ομάδας προσανατολισμού και του 7ώρου στα μαθήματα κατεύθυνσης.

Η προηγουμένη ηγεσία του υπουργείου είχε επίσης καταργήσει τη διπλή μοριοδότηση για τους υπηρετούντες σε απομακρυσμένες σχολικές μονάδες, που είναι το κίνητρο μετακίνησης εκπαιδευτικών σε δυσπρόσιτες περιοχές. Αποτέλεσμα να παραιτούνται πολλοί αναπληρωτές από τις θέσεις που τοποθετήθηκαν σε απομακρυσμένες περιοχές.

Παρ’ όλες τις αντιξοότητες και µε μεγάλη προσπάθεια το υπουργείο ανταποκρίθηκε τάχιστα και αποτελεσματικά στην κάλυψη των αναγκών, προχωρώντας στη μεγαλύτερη α’ φάση προσλήψεων αναπληρωτών -πάνω από 20.000 εκπαιδευτικοί- στις 5/9/2019. Συνεχίσαμε µε επανακαταμέτρηση των κενών και προχωρήσαμε στη β’ φάση αναπληρωτών στις 27/9 και πλέον έπειτα από την έγκριση από τη Βουλή 1.800 νέων πιστώσεων, προχωρούμε το αμέσως επόμενο διάστημα και στη γ’ φάση πρόσληψης αναπληρωτών.

Ακόμη και υπό τις δύσκολες αυτές συνθήκες, µε πολλή δουλειά και μεγάλη προσπάθεια τα κενά αυτήν τη στιγμή στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση είναι ήδη λιγότερα από πέρυσι και στην Πρωτοβάθμια παρεμφερή, δεδομένων των αυξημένων αναγκών, ενώ δρομολογείται η πλήρης κάλυψή τους.

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...