Home / HEADER-NEWS / Το υπουργείο Παιδείας να στηρίξει τα ΕΠΑΛ έμπρακτα και όχι διακηρυκτικά

Το υπουργείο Παιδείας να στηρίξει τα ΕΠΑΛ έμπρακτα και όχι διακηρυκτικά

Δημοσιεύτηκε: 1:31 μμ Νοέμβριος 5th, 2019  


Το υπουργείο Παιδείας να στηρίξει τα ΕΠΑΛ έμπρακτα και όχι διακηρυκτικά

Τα μεγάλα προβλήματα στην υλοποίηση του προγράμματος «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ» έφερε προς συζήτηση στη Βουλή η αναπλ. τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη, με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε προς την υφυπουργό Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη.

Η βουλευτής Ιωαννίνων τόνισε πως το πρόγραμμα ΜΝΑΕ ξεκίνησε πριν δύο χρόνια, συναντώντας την αποδοχή και τη στήριξη της εκπαιδευτικής κοινότητας και με στόχο τη στήριξη των μαθητών κατά τη μετάβασή τους στην επαγγελματική εκπαίδευση. Παράλληλα, η δέσμη δράσεων αποσκοπεί στην ενίσχυση των βασικών δεξιοτήτων, την ενδυνάμωση του κοινωνικού ρόλου του σχολείου και την καταπολέμηση της σχολικής διαρροής.

Η κα Τζούφη τόνισε πως:

«αν και το πρόγραμμα έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση έως το 2023 και έχει ολοκληρωθεί το θεσμικό πλαίσιο για τη συνέχιση της υλοποίησης, το υπουργείο Παιδείας δεν έχει προχωρήσει σε προσλήψεις εκπαιδευτικών και ψυχολόγων, δεν έχει εκδώσει τις απαραίτητες υπουργικές αποφάσεις για το σύμβουλο καθηγητή, δεν έχει ανακοινώσει την έναρξη της επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών, ενώ δεν έχει σταλεί τον εξοπλισμό τηλεδιάσκεψης στα σχολεία».

Στο πλαίσιο αυτό, απηύθυνε ερώτημα προς την πολιτική ηγεσία αν προτίθεται να συνεχίσει την υλοποίηση του καινοτόμου αυτού προγράμματος και αν ναι, ποια είναι τα συγκεκριμένα μέτρα που προτίθεται να λάβει ως προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη ανέφερε πως η κυβέρνηση αναγνωρίζει ότι το πρόγραμμα ΜΝΑΕ συνεισέφερε στο χώρο της παιδείας και πως είναι διατεθειμένη να διατηρήσει και να βελτιώσει το πρόγραμμα. Παράλληλα, παραδέχτηκε πως υπάρχουν αρκετές εκκρεμότητες και σημαντικές καθυστερήσεις, τις οποίες απέδωσε στο πυκνό τρίμηνο προετοιμασίας του υπουργείου για την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Τέλος, η αναπλ. τομεάρχης Παιδείας εξέφρασε την ικανοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνέχιση του σημαντικού αυτού προγράμματος, ωστόσο κάλεσε την κυβέρνηση να στηρίξει έμπρακτα και όχι μόνο διακηρυκτικά, την εφαρμογή του.

Δείτε εδώ το video της κοινοβουλευτικής διαδικασίας

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...