Home / 1stpage / «Το Υπουργείο Παιδείας αναβάλει για δεύτερη φορά να απαντήσει για το μέλλον των 4.500 προσλήψεων της ειδικής αγωγής»

«Το Υπουργείο Παιδείας αναβάλει για δεύτερη φορά να απαντήσει για το μέλλον των 4.500 προσλήψεων της ειδικής αγωγής»

Δημοσιεύτηκε: 2:41 μμ Νοέμβριος 25th, 2019  


«Το Υπουργείο Παιδείας αναβάλει για δεύτερη φορά να απαντήσει για το μέλλον των 4.500 προσλήψεων της ειδικής αγωγής»

Έντονο προβληματισμό για το μέλλον των 4.500 μόνιμων προσλήψεων της ειδικής αγωγής προκαλεί η απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας να αναβάλει τη συζήτηση στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου και να μην απαντήσει, για δεύτερη φορά, σε σχετική ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Σημειώνεται πως στις 3 Οκτωβρίου κατατέθηκε ερώτηση 40 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με πρωτοβουλία της αναπλ. τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπης Τζούφη, προς την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως με τίτλο: «Χρονοδιάγραμμα διορισμών στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, σύσταση οργανικών θέσεων, κατανομή ανά κλάδο και ειδικότητα και κάλυψη κενών».

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας επέλεξε να μην απαντήσει εγκαίρως και η ερώτηση επανακατατέθηκε από τη βουλευτή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ ως επίκαιρη. Σύμφωνα με το Δελτίο Επίκαιρων Ερωτήσεων της Βουλής, η επίκαιρη ερώτηση ήταν προγραμματισμένη να απαντηθεί σήμερα, 25 Νοεμβρίου, δύο σχεδόν μήνες από την αρχική της κατάθεση και τρεις μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Ωστόσο, το υπουργείο Παιδείας ανέβαλε εκ νέου να δώσει απαντήσεις σχετικά με τη διαδικασία υλοποίησης των προσλήψεων εκπαιδευτικών, ειδικού επιστημονικού και βοηθητικού προσωπικού στην ειδική αγωγή, παρατείνοντας την αγωνία 4.500 υποψήφιων, χιλιάδων μαθητών που χρήζουν εξειδικευμένης υποστήριξης και των οικογενειών τους.


 

3 Σχόλια

  1. εαν γινουν δεκτες οι ενστασεις οσων δεν πληρωσαν το παραβολο ή το πληρωσαν μετα τη ληξη της προθεσμιας υποβολης των αιτησεων………….τοτε θα κινηθουμε δικαστικα κατα της εγκυροτητας της διαδικασιας………….η προκηρυξη ειναι σαφης………..και να μν ξεχναει η ολμε οτι εκπροσωπει ολους και οχι οτι τη βολευει

  2. Μουσικος ΠΕ79

    Νομικά θα κινηθούν και όλοι οι μουσικοί ΠΕ79 του επικουρικού πίνακα (εκπαιδευτικοί που προτάσσονται και εργάζονται στα ειδικά σχολεία) αν μείνουν εκτός διορισμών και διοριστούν ΤΕ στην θέση τους..

  3. εντος των ημερων θα σταλει εξωδικο στο ασεπ ωστε οποιος εχει πληρωσει μετα τη ληξη της προθεσμιας υποβολης αιτησεων ή δεν πληρωσε το παραβολο καθολου να μν ενταχθει στους πινακες………η προκηρυξη ειναι σαφης ……σελ 309

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...