Home / HEADER-NEWS / «Στέγνωσε» τις σχολικές μονάδες της Αθήνας η δημοτική αρχή Μπακογιάννη παρακρατώντας τα χρήματά τους!

«Στέγνωσε» τις σχολικές μονάδες της Αθήνας η δημοτική αρχή Μπακογιάννη παρακρατώντας τα χρήματά τους!

Δημοσιεύτηκε: 11:36 πμ Νοέμβριος 22nd, 2019  


«Στέγνωσε» τις σχολικές μονάδες της Αθήνας η δημοτική αρχή Μπακογιάννη παρακρατώντας τα χρήματά τους!

Ρέππα Ντίνα

Χωρίς καμία επίγνωση των καθημερινών αναγκών των σχολείων, χωρίς συνείδηση της κατάστασης, η δημοτική αρχή Μπακογιάννη παρακρατά τα χρήματα της κρατικής επιχορήγησης των σχολικών μονάδων και αρνείται να τα διαθέσει στις σχολικές επιτροπές και κατ’ επέκταση στα σχολεία. Τα οδηγεί σε οικονομική ασφυξία, τα «στεγνώνει» κυριολεκτικά από το τελευταίο ευρώ και κάνει την λειτουργία τους Γολγοθά! Και σα να μην έφτανε αυτό, οι σχολικοί τροχονόμοι και οι συμβασιούχες καθαρίστριες/ες, οι οποίες/οι πληρώνονται με «φιλοδωρήματα» και όχι με κανονικό μισθό κινδυνεύουν να μείνουν απλήρωτες/οι μια και οι σχολικές επιτροπές έχουν την ευθύνη απόδοσης των χρημάτων που εκταμιεύουν από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ. Ο κίνδυνος τα σχολεία πάρουν χρήματα στα τέλη του Γενάρη, όταν τελευταία φορά πήραν τον Ιούλιο, κάνει την κατάσταση εξαιρετικά επείγουσα.

Η δημοτική αρχή Μπακογιάννη, άλλαξε τις σχολικές επιτροπές και από μία που ήταν ανά βαθμίδα εκπαίδευσης, τις έκανε επτά για Α’ βάθμια και επτά για Β’ βάθμια. Αλλά ενώ τις δημιούργησε στα χαρτιά, παρέλειψε να τις στελεχώσει! Η μέχρι τότε εντεταλμένη για το παιδί κ. Λυκούδη, κατανάλωνε όλης της την ενέργεια απ’ ότι φαίνεται για να μπλοκάρει τη λειτουργία του κυριακάτικου σχολείου της Πακιστανικής Κοινότητας, και δε διέθετε καθόλου χρόνο για την αντιμετώπιση των ουσιωδών προβλημάτων των σχολείων.

Έτσι, οι νέες σχολικές επιτροπές είναι κατ’ όνομα ιδρυμένες όχι κατ’ ουσία. Και η δημοτική αρχή αρνήθηκε να διανέμει τα χρήματα της κρατικής επιχορήγησης που έχει στα χέρια της, στις προηγούμενες σχολικές επιτροπές, ώστε να διατεθούν άμεσα στα σχολεία.

Η δημοτική αρχή Μπακογιάννη αποκαλύπτεται σε ένα ακόμα θέμα θεόγυμνη! Αλλά όπως λέει κι ο λαός μας, «με φρου-φρου κι αρώματα, δουλειά δε γίνεται». Μόνο λόγια και επικοινωνιακές συναντήσεις με στρατηγικούς επενδυτές, ενώ για ότι στενάζει η πόλη, για τις λαϊκές γειτονιές και τα σχολεία τους, μηδέν εις το πηλίκο! Δεν μας εντυπωσιάζει αυτό! Άλλωστε, στο 350 σελίδων πρόγραμμα της παράταξης του Κ. Μπακογιάννη «Αθήνα Ψηλά», αφιερώνονται μόλις και μετά βίας δέκα αράδες για τα σχολεία και τα νηπιαγωγεία του Δήμου Αθηναίων. Για τις Σχολικές Επιτροπές το μόνο που αναφέρεται είναι «η επανεξέταση του τρόπου διοίκησης…». Κουβέντα για την ανάγκη ο δήμος να αναλάβει την κάλυψη πάγιων αναγκών των σχολείων από τον προϋπολογισμό του, κουβέντα ότι θα διεκδικήσει αύξηση των χρημάτων για τα σχολεία, κουβέντα για νέα σχολικά κτίρια, καμία απολύτως αναφορά στα δημόσια νηπιαγωγεία και στην ανάγκη να βρεθούν και να ανεγερθούν νέα κτίρια για να υλοποιηθεί η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή. Κι αυτή την πολιτική επιλογή εξέφρασε και στο τεχνικό πρόγραμμα και στον προϋπολογισμό που κατέθεσε και ψήφισε μόλις στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο.

κ. Μπακογιάννη, τα σχολεία δεν λειτουργούν με αυτόματο πιλότο! Τα πενιχρά οικονομικά τους εξ’ αιτίας της μειωμένης κατά 70% κρατικής επιχορήγησης σε συνδυασμό με την παρακράτηση του μεγαλύτερου μέρους των χρημάτων από τις σχολικές επιτροπές ως «κουμπαρά», τα έκαναν να «στενάζουν» οικονομικά. Εσείς τα αποτελειώσατε!

Απαιτούμε:

Να αποδοθούν ΤΩΡΑ όλα τα χρήματα στις υπάρχουσες σχολικές επιτροπές (μέχρι τη συγκρότηση των νέων) με την εντολή να τα αποδώσουν ΟΛΑ στα σχολεία με βάση τον αλγόριθμο απόδοσης, χωρίς να παρακρατήσουν κανένα ποσό. Σε διαφορετική περίπτωση να αποδοθούν με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου απευθείας στις σχολικές κοινότητες.

Οποιαδήποτε καθυστέρηση στην απόδοση των χρημάτων βαρύνει αποκλειστικά τη δημοτική αρχή.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...