Home / Featured / Ψηφιακός Νοέμβρης & Εκπαιδευτικός Μαραθώνιος Καθηγητών Γαλλικής

Ψηφιακός Νοέμβρης & Εκπαιδευτικός Μαραθώνιος Καθηγητών Γαλλικής

Δημοσιεύτηκε: 11:18 πμ Νοέμβριος 11th, 2019  


Ψηφιακός Νοέμβρης & Εκπαιδευτικός Μαραθώνιος Καθηγητών Γαλλικής

Εditathon 2019

Ψηφιακός Νοέμβρης & Εκπαιδευτικός Μαραθώνιος Καθηγητών Γαλλικής

Ενώ κλασσικός 37oς Μαραθώνιος διεξήχθη την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019 στην Αθήνα, εμείς, οι καθηγητές γαλλικών συμμετείχαμε το Σάββατο 9 Νοεμβρίου στον δικό μας Εκπαιδευτικό Μαραθώνιο Ψηφιακής Δημιουργίας εκπαιδευτικών εργαλείων ψυχαγωγικού χαρακτήρα, με παιγνιώδη μορφή (σταυρόλεξα, κρυπτόλεξα, κουίζ, αντιστοιχίσεις κλπ.) με στόχο τη χρήση τους στην εκπαιδευτική διαδικασία και τη διδασκαλία της γαλλικής με ένα διαφορετικό τρόπο.

Ο Εκπαιδευτικός Μαραθώνιος Ψηφιακής Δημιουργίας, «Editathon» για τους γαλλόφωνους, διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Ψηφιακού Νοέμβρη 2019 από το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας (Αθήνα, Λάρισα, Πάτρα) σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης και Συλλόγους Καθηγητών Γαλλικής.

Τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε ο πρώτος «Editathon» στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών και το Σάββατο 23 Νοεμβρίου θα γίνει ο τρίτος στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης.

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας, έδωσε την ευκαιρία στους καθηγητές γαλλικών της Θεσσαλίας να συμμετάσχουμε και να συμβάλουμε στη δημιουργία νέου εκπαιδευτικού υλικού, καθώς το Σάββατο 9 Νοεμβρίου, διοργάνωσε με επιτυχία τον δεύτερο «Editathon» 2019 και φιλοξένησε στις εγκαταστάσεις του ομάδα εκπαιδευτικών – μαραθωνοδρόμων (éditathoniens – éditathoniennes) από τις τέσσερις περιφερειακές ενότητες της Θεσσαλίας.

Η Διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας, κ. Χρύσα Βουλγαράκη και η ομάδα της, σε συνεργασία με τη Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου κ. Χάϊδω Νάτση και την κ. Florence Saint-Ygnan, Ακόλουθο Συνεργασίας της Γαλλικής Πρεσβείας για τη Γαλλική Γλώσσα, υπεύθυνη της δράσης στην Ελλάδα, ετοίμασαν και συντόνισαν εξαιρετικά την εκδήλωση.

Το εκπαιδευτικό υλικό που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του «Εditathon» αφορά τους θεματικούς άξονες α)της πολιτιστικής – τουριστικής κληρονομιάς της Ελλάδας και β)των Ολυμπιακών Αγώνων και αθλημάτων και αναρτήθηκε στην εκπαιδευτική πλατφόρμα του IFprofs-Grèce, τον ιστότοπο καθηγητών γαλλικής, όπου είναι προσβάσιμο από όλα τα μέλη του παγκοσμίως.

Από την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων …. έτρεξαν στο «Εditathon» οι εκπαιδευτικοί Τζούλια Σαμαρά και Ευαγγελία Σύρρου.

Πολύ ωραία πρωτοβουλία για την οποία αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους διοργανωτές και η οποία αξίζει να συνεχιστεί και στο μέλλον.

Η Éditathonienne (Μαραθωνοδρόμος)
Ευαγγελία Σύρρου
Καθηγήτρια Γαλλικών στο Μουσικό Σχολείο Τρικάλων


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...