Τελευταία Νέα

Τρίτη, 26/05/2020, 13:25


Home / HEADER-NEWS / «Πειραματικές Αφηγήσεις»: Διεθνές Συμπόσιο από το Εργαστήριο Αφηγηματικής Έρευνας Α.Π.Θ.

«Πειραματικές Αφηγήσεις»: Διεθνές Συμπόσιο από το Εργαστήριο Αφηγηματικής Έρευνας Α.Π.Θ.

Δημοσιεύτηκε: 1:42 μμ Νοέμβριος 22nd, 2019  


«Πειραματικές Αφηγήσεις»: Διεθνές Συμπόσιο από το Εργαστήριο Αφηγηματικής Έρευνας Α.Π.Θ.

Διεθνές Συμπόσιο με τίτλο «Πειραματικές Αφηγήσεις» διοργανώνει το Εργαστήριο Αφηγηματικής Έρευνας του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στις 28-29 Νοεμβρίου 2019, στο ΚΕΔΕΑ του ΑΠΘ.

Το Συμπόσιο στοχεύει στη διεπιστημονική διερεύνηση του πειραματικού χαρακτήρα της αφήγησης, σε μια προσπάθεια εναλλακτικής πρόσληψης της πραγματικότητας ως μιας λεκτικής, οπτικής, ηχητικής, εύπλαστης, ψηφιακής και πολυτροπικής εμπειρίας.

Συγκεκριμένα, το Συμπόσιο περιλαμβάνει: στις 28 Νοεμβρίου 2019, πρακτικά εργαστήρια στην ψηφιακή λογοτεχνία, τέχνη και εκπαίδευση (χώρος διεξαγωγής: Εργαστήριο Αφηγηματικής Έρευνας, Ισόγειο και Αίθουσα 308Β, 3ος όροφος/Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας – Νέο Κτίριο της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ) και στις 29 Νοεμβρίου 2019, θεματικές ομιλίες (χώρος διεξαγωγής: Αμφιθέατρο Ι του ΚΕΔΕΑ του ΑΠΘ).

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Χρόνος διενέργειας Εξετάσεων για τη λήψη του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας, έτους 2020

Οι συμμετέχουσες/οντες στο Συμπόσιο προέρχονται από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πανεπιστήμιο Coimbra της Πορτογαλίας και το Πανεπιστήμιο Penn State των ΗΠΑ.

Στο Συμπόσιο συμμετέχουν, επίσης, Υποψήφιοι/ες Διδάκτορες και νέες/οι ερευνήτριες/τές του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ με ένα παιχνίδι πολυτροπικής αφήγησης, καθώς και προπτυχιακές/οί φοιτήτριες/ές με τα δικά τους οπτικά/ποιητικά και ηχητικά έργα, τα οποία θα εκθέσουν στις 29 Νοεμβρίου 2019 στο Φουαγιέ του ΚΕΔΕΑ του ΑΠΘ.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Άδεια ειδικού σκοπού γονέων και διακεκομμένη παρακολούθηση μαθημάτων των μαθητών

Στο πλαίσιο του Συμποσίου θα δοθεί έμφαση στις γνωστικές περιοχές του θεάτρου, του κινηματογράφου, της μουσειακής αφήγησης, της ψηφιακής λογοτεχνίας, της ηχητικής αφήγησης, της τέχνης και της εκπαίδευσης, αλλά και της δημοσιογραφικής αφήγησης.

Επίσημη γλώσσα του Συμποσίου είναι η Αγγλική.

Η είσοδος στο Συμπόσιο είναι ελεύθερη για το κοινό και θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Περισσότερες πληροφορίες καθώς και το πρόγραμμα του Συμποσίου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στον παρακάτω σύνδεσμο www.enl.auth.gr/experimental

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραx

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

«Σχέδιο Νόμου» για την Επιλογή Στελεχών Εκπαίδευσης:       Επιστροφή στο παρελθόν

    «Σχέδιο Νόμου» για την Επιλογή Στελεχών Εκπαίδευσης:       Επιστροφή στο παρελθόν με συγκεντρωτισμό ...