Home / HEADER-NEWS / Παγκόσμιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Παγκόσμιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Δημοσιεύτηκε: 11:43 πμ Νοέμβριος 29th, 2019  


Παγκόσμιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για πρώτη φορά στην Ελλάδα

O Παγκόσμιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Έρευνας & Καινοτομίας «FIRST® LEGO® LeagueOpenInternationalGreece» για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στη Θεσσαλονίκη, στις 13-16 Μαΐου του 2020

Το Φιλεκπαιδευτικό Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο eduACT αποκλειστικός διοργανωτής, των διαγωνισμών FIRST® LEGO® League(FLL) σε Ελλάδα, Κύπρο και χώρες των Βαλκανίων, φέρνει για πρώτη φορά στη χώρα μας τον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Έρευνας και Καινοτομίας FIRST® LEGO® LeagueOpenInternationalGreece στις 13-16 Μαΐου του 2020.

Διαγωνισμοί εκπαιδευτικής ρομποτικής έρευνας και καινοτομίας FIRST LEGO League Ανάμεσα σε μια πληθώρα εκπαιδευτικών δράσεων, η eduACT έφερε στη χώρα μας κι είναι ο αποκλειστικός διοργανωτής των διαγωνισμών FIRST LEGO League (FLL) Greece, οι οποίοι τελούν υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Πρ. Παυλοπούλου. Το FLL είναι μια παγκόσμια διοργάνωση ρομποτικής, με τη μορφή διαγωνισμού. Έχει σχεδιαστεί για να ενεργοποιήσει μαθητές ηλικίας 9-16 ετών να ανακαλύψουν και να αγαπήσουν την επιστήμη και την τεχνολογία με τον πλέον διασκεδαστικό τρόπο, αποκτώντας εμπιστοσύνη στις δυνατότητές τους και αυτοπεποίθηση, διδάσκοντάς τους παράλληλα πολύτιμες δεξιότητες και καίριες αξίες για τη ζωή, όπως η ομαδικότητα κι ο αλληλοσεβασμός. Κάθε χρόνο το FLLδημοσιεύει μια πρόκληση, που είναι βασισμένη σε ένα ρεαλιστικό επιστημονικό πρόβλημα. Κάθε Πρόκληση έχει τρία μέρη: το Robot Game, το Project και τα Core Values. Ομάδες από δύο έως και δέκα άτομα, με τουλάχιστον έναν ενήλικα προπονητή, συμμετέχουν στην Πρόκληση προγραμματίζοντας ένα αυτόνομο ρομπότ για να σκοράρουν πόντους στην θεματική πίστα (Robot Game), προτείνοντας λύσεις στο πρόβλημα που έχουν ανιχνεύσει (Project) λειτουργώντας πάντα με τις θεμελιώδεις αξίες (Core Values).

Τα ανοιχτά πρωταθλήματα FLL, πραγματοποιούνται μετά τα εθνικά πρωταθλήματα των συμμετεχουσών χωρών και διαρκούν 2-4 ημέρες. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή μιας ομάδας σε αυτά είναι να διακριθεί σε εθνικό επίπεδο ώστε να λάβει την πρόσκληση από τον εθνικό διοργανωτή. Αυτός με τη σειρά του δίνει τις προσκλήσεις στις ομάδες που ήταν υψηλότερα στη γενική κατάταξη του τελικού εθνικού διαγωνισμού. Στη συνέχεια, οι διακεκριμένες από κάθε εθνικό τελικό ομάδες διαγωνίζονται στα FLL Open.

Το 2020 το μοναδικό Open πρωτάθλημα της Ευρώπης, θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, στη ΔΕΘ – HELEXPO το Μάιο του 2020, με τη συμμετοχή 100 ομάδωνFLL (1.000 παιδιών ηλικίας 10-16 ετών) και 40 ομάδων FLLJr. (250 παιδιών ηλικίας 6-9 ετών) 85 διαφορετικών εθνικοτήτων, από Ευρώπη, Αμερική, Αφρική και Ασία. Οι κορυφαίες ομάδες ρομποτικής του πλανήτη διαγωνίζονται για πρώτη φορά στη χώρα μας!

Λίγα λόγια για την eduACT

Το Φιλεκπαιδευτικό Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο eduACT -“Δράση για την Εκπαίδευση” εισάγει νέα εκπαιδευτικά προγράμματα για όλα τα παιδιά του αύριο. Μέσα από την εξαετή θητεία του στον χώρο της μη τυπικής εκπαίδευσης και ιδιαίτερα με έμφαση στις νέες τεχνολογίες, τον κώδικα και την εκπαιδευτική ρομποτική, η eduACT λαμβάνει πρωτοβουλίες στον χώρο της σύγχρονης εκπαίδευσης εφαρμόζοντας πρακτικές που έχουν στόχο την εισαγωγή της καινοτομίας στην εκπαιδευτική διαδικασία. Με όραμα να δημιουργήσει ένα καλύτερο αύριο, με καινοτομία και ποιότητα στην εκπαίδευση, η eduACT δίνει έμφαση στην ισότιμη συμμετοχή όλων των κοινωνικών ομάδων σε προγράμματα που διαμορφώνουν νέους με ηγετικά χαρακτηριστικά και κοινωνική ευαισθησία. Έχοντας ως στόχο να δώσουμε ευκαιρίες στη γνώση χωρίς διακρίσεις, δημιουργήσαμε την eduACT Platia, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Ένα χώρο με ιδιαίτερα δημιουργικό σχεδιασμό, εξοπλισμένο τεχνολογικά, ο οποίος ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Οκτώβριο του 2018 στο κλείσιμο των 5 χρόνων λειτουργίας της eduACT και παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκοπίου Παυλοπούλου. Με την δέσμευση η eduACT Platia, να γίνει ο πομπός για τις καινοτομίες των επόμενων χρόνων που θα φτάσουν σε κάθε γωνιά της χώρας μας, κάνουμε πράξη τους βασικούς άξονες της φιλοσοφίας μας:
– Να ανακαλύψουμε ηγέτες
– Να ενώσουμε τις μονάδες και να σχηματίσουμε ομάδες
– Να ανακαλύψουμε ταλέντα
– Να ανακαλύψουμε το σκοπό για τον οποίο μαθαίνουμε

Περισσότερα

Ιστοσελίδα: https://eduact.org/

Video δράσεων: https://www.youtube.com/watch?v=A8h9s6EMNZU&list=PLZCl4KHKlK_vM4dAnwZ-SO2W7-p60A98B


 

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...