Τελευταία Νέα

Πέμπτη, 30/06/2022, 03:24


Home / HEADER-NEWS / Η οδική ασφάλεια ως μάθημα στα σχολεία

Η οδική ασφάλεια ως μάθημα στα σχολεία

Δημοσιεύτηκε: 2:03 μμ Νοέμβριος 1st, 2019  


Η οδική ασφάλεια ως μάθημα στα σχολεία

Σε ομιλία της στην ειδική μόνιμη επιτροπή Οδικής Ασφαλείας, η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, ανέφερε ότι το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων έχει προχωρήσει σε ενέργειες, προκειμένου να γίνει εισαγωγή του μαθήματος της οδικής ασφαλείας στα σχολεία πρώτης και δεύτερης βαθμίδας.

«Ως υπουργείο Παιδείας, είμαστε ήδη σε επαφή με τους αρμόδιους φορείς, με ινστιτούτα που λειτουργούν ανά την Ελλάδα και μέσω εγκεκριμένων προγραμμάτων του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, έτσι ώστε να γίνει η εισαγωγή του μαθήματος της οδικής ασφάλειας στο ωρολόγιο πρόγραμμα των παιδιών», σημείωσε σχετικά, όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Η ίδια μάλιστα, εξέφρασε την ελπίδα η ενέργεια αυτή να βρει το σύνολο των κομμάτων σύμφωνο, «ώστε να μην επαφίεται στη διακριτική ευχέρεια, στο εάν προλάβει η δασκάλα ή ο δάσκαλος ή ο εκπαιδευτικός της δευτεροβάθμιας να διδάξει τελικά το μάθημα».

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Στις 28 Ιουνίου θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των Πανελληνίων

Σύμφωνα με την πρόταση, η οδική ασφάλεια θα είναι μια εναλλασσόμενη θεματική ενότητα, που ουσιαστικά θα επιβάλλεται μέσα από το ωρολόγιο πρόγραμμα.

Σε μετέπειτα δηλώσεις της η κα. Ζαχαράκη δήλωσε «Η σημερινή πρόσκληση της ειδικής μόνιμης επιτροπής Οδικής Ασφάλειας και του προέδρου της, Χρήστου Κέλλα μου έδωσε την ευκαιρία να παρουσιάσω συνοπτικά τις δράσεις που έχουν γίνει στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα στο πλαίσιο της Οδικής Παιδείας.

Αναφέρθηκα στην εφαρμογή του μαθήματος ως τμήμα της Ευέλικτης Ζώνης τις προηγούμενες δύο χρονιές, τα προγράμματα των γυμνασίων κατά τη διάρκεια της θεματικής εβδομάδας και τα διάφορα προγράμματα που εκπονήθηκαν σε σχολεία στην επικράτεια. Σημείωσα την ανάγκη επιμόρφωσης των παιδιών από μικρή ηλικία ως πεζοί, επιβάτες και μετά οδηγοί με τρόπο συστηματικό.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Ηλεκτρονικές αιτήσεις εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής ή μετεγγραφής σε δημόσια ΓΕΛ/ΕΠΑΛ

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανάγκη επιμόρφωσης και ευαισθητοποίησης των γονέων. Επεσήμανα την πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας να εισαχθούν καινοτόμες θεματικές ενότητες στο σχολείο στο ωρολόγιο πρόγραμμα, μια εκ των οποίων θα είναι και η οδική ασφάλεια.

Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται σε μια συνολική στρατηγική κατόπιν της σύμπραξης των συναρμόδιων Υπουργείων, αυτοδιοίκησης και των αρμόδιων φορέων για τον καλύτερο συντονισμό δράσεων αλλά και την υιοθέτηση καλών πρακτικών από άλλες ευρωπαϊκές χώρες».

Το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων έχει προχωρήσει σε ενέργειες, προκειμένου να γίνει η εισαγωγή του μαθήματος της οδικής ασφαλείας στα σχολεία πρώτης και δεύτερης βαθμίδας.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Ψηφιακό Πληροφοριακό Σύστημα «eSchools» για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Το Ολοκληρωμένο Ψηφιακό Πληροφοριακό Σύστημα της Δημόσιας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με ...