Home / HEADER-NEWS / Κτιριακά προβλήματα σε σχολεία Δήμων της Αθήνας

Κτιριακά προβλήματα σε σχολεία Δήμων της Αθήνας

Δημοσιεύτηκε: 12:44 μμ Νοέμβριος 19th, 2019  


Κτιριακά προβλήματα σε σχολεία Δήμων της Αθήνας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ»

Συναδέλφισσες , συνάδελφοι

Βρισκόμαστε στα μέσα του Νοέμβρη και σε πολλά σχολεία παλιά και νέα κτιριακά και λειτουργικά προβλήματα δημιουργούν μια εικόνα ανεπίτρεπτη για την εποχή μας.

Έργα που έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί στο 1 ο Δ. Σχ. Ν. Ιωνίας εδώ και καιρό, δεν έχουν ξεκινήσει καν. Λίγο πριν μπει ο χειμώνας και η πρώτη νεροποντή έδειξε με τον πιο εμφανή τρόπο την ανεπάρκεια παλιάς και νέας δημοτικής αρχής. Η αίθουσα εκδηλώσεων γέμισε νερά , τα πλακάκια στο δάπεδο έχουν ανασηκωθεί από την υγρασία, οι τοίχοι και το ταβάνι έχουν ποτίσει από την υγρασία.

Στο 6 ο Νηπιαγωγείο , ο δήμος ακόμα να φέρει την προκάτ αίθουσα για τη στέγαση των γραφείων του συλλόγου διδασκόντων με αποτέλεσμα πολλά από τα εκπαιδευτικά υλικά να βρίσκονται έξω από το κτήριο , σκεπασμένα με νάιλον σακούλες με πρωτοβουλία των ίδιων των συναδέλφων . Η «νέα» αίθουσα , που δημιουργήθηκε στον χώρο που ήταν το γραφείο των νηπιαγωγών και το τμήμα ένταξης, με την προχθεσινή βροχή πλημμύρισε…. επειδή δεν υπάρχει σωστή μόνωση στην ταράτσα. Είναι λύση να περιμένουν οι νηπιαγωγοί την επόμενη βροχή με τη σφουγγαρίστρα στο χέρι; ( Γιατί κάτι τέτοιο ακούστηκε στους διαδρόμους του Δημαρχείου) ή να περιμένουν κάποιο κομμάτι σοβά από το ταβάνι, όπως εξακολουθεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο στα 11 ο και 15 ο δημοτικά σχολεία σε καινούρια σημεία της οροφής , ακόμα και μετά την περσινή επισκευή;

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  «Ημέρες Καριέρας ΔΥΠΑ» στην Αθήνα 11-12 Φεβρουαρίου

Μάλιστα σ΄ αυτά τα δύο τελευταία σχολεία συνεχίζεται η εκ περιτροπής ταλαιπωρία των μαθητών του δημοτικού με την αλλαγή αίθουσας κάθε βδομάδα, αφού το καινούριο τμήμα του νηπιαγωγείου στεγάζεται προσωρινά σε μία από τις αίθουσες των δημοτικών και το έργο, σύμφωνα με την επιλογή της δημοτικής αρχής να κτίσει μια νέα αίθουσα Νηπιαγωγείου στο υπόστεγο , προχωρά με ρυθμούς χελώνας.

Στο παράρτημα του 7 ου Νηπιαγωγείου που στεγάζεται στο ΚΕΒΡΕΦΟ Νηπιαγωγός και γονείς επιστράτευσαν τη φαντασία τους για την τοποθέτηση των εκπαιδευτικών υλικών: χάρτινες ή πλαστικές κατασκευές τοποθέτησης προϊόντων από τα πολυκαταστήματα ή τα φαρμακεία της γειτονιάς που ήταν για πέταμα … Ξεχωριστή τηλεφωνική – διαδικτυακή σύνδεση δεν υπάρχει , ο ηλεκτρονικός υπολογιστής είναι ο προσωπικός φορητός της συναδέλφισσας νηπιαγωγού ενώ ο εκτυπωτής ευγενική «χορηγία» κάποιου γονέα.

Στο Ο.Τ 150 δίπλα στο 4 ο Δ. σχ. Ν. Ιωνίας ο εργολάβος συνεχίζει ακάθεκτος το έργο του, σε βάρος της υγείας των μαθητών παρά την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και παρά του ό, τι στη σύμβαση ανάληψης του έργου είναι υποχρεωμένος να πάρει μια σειρά μέτρα προστασίας που δεν τα πήρε…….

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Συμφωνία αμοιβαίας ακαδημαϊκής αναγνώρισης Κύπρου Ελλάδας

Γονείς, εκπαιδευτικοί, μαθητές των 4 ου και το 5 ου δημοτικών σχολείων του Δήμου Ηρακλείου περιμένουν να τους πληροφορήσει κάποιος από τη δημοτική αρχή αν θα γίνουν επισκευές ή κατεδάφιση των κτηρίων που χτυπήθηκαν από τον σεισμό, πόσο θα κρατήσει η «προσωρινή» διαμονή στα προκάτ και στο γυμναστήριο και αν με το πρόσχημα της προσωρινότητας θα εξακολουθήσουν οι τάξεις να λειτουργούν χωρίς κλιματιστικά….

Σε κάθε περίπτωση αυτά τα προβλήματα μόνο με τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες και τις μορφωτικές απαιτήσεις του 21 ου αιώνα δε συνάδουν. Αν σκεφτούμε ότι και στον νέο κρατικό προϋπολογισμό η κυβέρνηση της Ν.Δ επιφυλάσσει παραπέρα μείωση 150 εκ. για την παιδεία, τότε ο συντονισμένος αγώνας εκπαιδευτικών σωματείων , συλλόγων γονέων, μαθητών, εργατικών σωματείων για την ανατροπή αυτής της πολιτικής , που καταδικάζει τα παιδιά τους να βιώνουν τη βαρβαρότητα, είναι επιβεβλημένη.

   

   

   


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Αδυναμία προσέλευσης των εργαζομένων στην εργασία τους

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), Ψυχρές αέριες ...