Home / HEADER-NEWS / Μ. Κόνσολας: Αναγνωρίζουμε και στηρίζουμε τις προσπάθειες του απόδημου Ελληνισμού μας

Μ. Κόνσολας: Αναγνωρίζουμε και στηρίζουμε τις προσπάθειες του απόδημου Ελληνισμού μας

Δημοσιεύτηκε: 6:28 μμ Νοέμβριος 25th, 2019  


Μ. Κόνσολας: Αναγνωρίζουμε και στηρίζουμε τις προσπάθειες του απόδημου Ελληνισμού μας

Συνάντηση με τον Καθηγητή του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Κονέκτικατ και Διευθυντή του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών ‘’Paideia’’, Ηλία Τομάζο, πραγματοποίησε ο υφυπουργός Τουρισμού, Μάνος Κόνσολας.

Σε γόνιμο κλίμα συνεργασίας, ο κ. Τομάζος ενημέρωσε τον κ. Κόνσολα για τις οργανωμένες δομές εκπαίδευσης του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών ‘’Paideia’’ μέσα στο Πανεπιστήμιο του Κονέκτικατ. Οι δομές εκπαίδευσης περιλαμβάνουν αίθουσες διδασκαλίας και βιβλιοθήκη, εκκλησία και ένα ανοιχτό θέατρο κατασκευασμένο από μάρμαρο, αντίγραφο αυτού της Επιδαύρου.

Επίσης, συζητήθηκε η δραστηριότητα του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών ‘’Paideia’’. Το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών έχει επεκτείνει τις δραστηριότητές του σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ, καθώς δίνει και  τη δυνατότητα στους φοιτητές των πανεπιστημίων να παρακολουθούν μαθήματα σε ελληνικά πανεπιστήμια συμπληρώνοντας τις σπουδές τους.

Ο κ. Κόνσολας εξήρε την προσπάθεια του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών ‘’Paideia’’, το οποίο είναι το μοναδικό κέντρο που λειτουργεί μέσα σε Πανεπιστήμιο της Αμερικής και αποτελεί αναμφισβήτητα έναν από τους σημαντικότερους πνευματικούς πυλώνες της ελληνικής παιδείας στην Αμερική. Συζητήθηκε, επίσης, η προοπτική της σύνδεσης της τουριστικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα και των δομών της με τα προγράμματα τουριστικών σπουδών Πανεπιστημίων της Αμερικής.

Στη συνάντηση συμφωνήθηκε να υπογραφεί Μνημόνιο Συνεργασίας ανάμεσα στο Υπουργείο Τουρισμού και στο Κέντρο Ελληνικών Σπουδών ‘’Paideia’’ με στόχο τη στήριξη και την ανάδειξη των πρωτοβουλιών του.

Παράλληλα, το υπουργείο Τουρισμού θα στηρίξει τις επετειακές εκδηλώσεις που θα γίνουν το ερχόμενο φθινόπωρο για την επέτειο των 2.500 χρόνων από τη Μάχη των Θερμοπυλών. Περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τα εγκαίνια του Σπαρτιατικού Μουσείου και του Ανοιχτού Ελληνικού Θεάτρου στο Πανεπιστήμιο του Κονέκτικατ.

Σε δήλωσή του, ο Υφυπουργός Τουρισμού τόνισε: «Η αναγνώριση και η στήριξη των προσπαθειών του απόδημου ελληνισμού μας είναι δεδομένη».

Η υπογραφή ενός μνημονίου συνεργασίας, μεταξύ του Υπουργείου Τουρισμού και του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών “Paideia” του Πανεπιστημίου του Κονέκτικατ, θέτει τις βάσεις για την ενίσχυση της συνεργασίας μας.

«Στόχος μας είναι η βιώσιμη συνεργασία και η ισχυροποίηση των δεσμών της χώρας μας με τους Έλληνες του εξωτερικού για την ανάδειξη των αξιών μας, της προώθησης του ελληνικού τουρισμού, της παιδείας, του πολιτισμού και της ιστορίας μας», κατέληξε ο υφυπουργός.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...