Home / 1stpage / Κλειστά σχολεία την Τετάρτη 6/11

Κλειστά σχολεία την Τετάρτη 6/11

Δημοσιεύτηκε: 3:08 μμ Νοέμβριος 5th, 2019  


Κλειστά σχολεία την Τετάρτη 6/11

Να επιστρέψουν οι μαθητές λυκείου στα σχολεία κάλεσε η αρμόδια υφυπουργός τους μαθητές, με δημοτικά σε περιοχές της Αττικής να παραμένουν κλειστά λόγω γενικής συνέλευσης των δασκάλων.

Να επιστρέψουν στα μαθήματά τους, για να μη χάνουν πολύτιμες ώρες διδασκαλίας, ζητά από τους μαθητές σχολείων που κάνουν κατάληψη το υπουργείο Παιδείας. Η υφυπουργός Σοφία Ζαχαράκη κάλεσε τα παιδιά να σταματήσουν τις καταλήψεις, λέγοντας ότι «η λύση δεν είναι ποτέ το να φεύγεις από την τάξη, να κλείνεις το σχολείο. Η λύση δεν είναι η κατάληψη».

Όπως είπε η κυρία Ζαχαράκη από το βήμα της Βουλής, με τις καταλήψεις χάνονται τα μαθήματα και προκαλείται απώλεια ωρών σε όλους τους μαθητές. «Καλώ τα παιδιά να παραμένουν στην τάξη τους, να απολαμβάνουν τη διαδικασία την οποία έχουμε αυτονόητη υποχρέωση να τους τη δίνουμε με πλήρες ωράριο και αναλαμβάνω την ευθύνη του υπουργείου για την πρόσληψη των αναπληρωτών» είπε η υφυπουργός, σύμφωνα με το Έθνος.

Η κυρία Ζαχαράκη ανακοίνωσε, επίσης, ότι μέχρι αύριο Τετάρτη θα ανακοινωθούν τα ονόματα των αναπληρωτών, που θα προσληφθούν για την κάλυψη των κενών, που υπάρχουν ακόμη στα σχολεία. Όσον αφορά στους 4.500 διορισμούς εκπαιδευτικών στην ειδική αγωγή, είπε ότι η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τέλος του χρόνου. Για τις 10.500 θέσεις μόνιμων διορισμών για την επόμενη διετία που είχε εξαγγείλει η προηγούμενη κυβέρνηση, η Σοφία Ζαχαράκη δήλωσε πως δεν είχε προβλεφθεί ούτε ένα ευρώ και ότι η παρούσα κυβέρνηση θα κάνει έναν υπολογισμό των αναγκών σε εκπαιδευτικό προσωπικό και σε εύλογο χρονικό διάστημα θα γίνουν ανακοινώσεις.

«Εμείς έχουμε σκοπό, λοιπόν, να κάνουμε υπολογισμό των κενών, υπολογισμό των δημογραφικών, των δημοσιονομικών περιθωρίων, πραγματική αποτύπωση των κενών και σε εύλογο χρονικό διάστημα να είμαστε σε θέση να μιλάμε για διορισμούς και στη γενική εκπαίδευση που είναι τόσο, μα τόσο απαραίτητοι» είπε η υφυπουργός Παιδείας.
Κλειστά τα σχολεία στα βόρεια προάστια

Στο μεταξύ, κλειστά θα είναι αύριο 6 Νοεμβρίου, σχολικές μονάδες στα βόρεια προάστια λόγω γενικής συνέλευσης του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Αμαρουσίο. Σύμφωνα με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών ΠΕ Αμαρουσίου και έπειτα από σχετική άδεια που χορήγησε ο Διευθυντής ΠΕ Β’ Αθήνας, αύριο θα παραμείνουν κλειστά όλα τα δημοτικά σχολεία των εξής περιοχών:

  • Αμαρουσίου
  • Πεύκης
  • Κηφισιάς
  • Ερυθραίας
  • Εκάλης
  • Μελισσίων

Οι μαθητές των παραπάνω περιοχών ενημερώθηκαν ότι αύριο δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα, λόγω της συμμετοχής των εκπαιδευτικών στην τακτική γενική συνέλευση του Συλλόγου. Τα σχολεία της Λυκόβρυσης και της Πεντέλης θα λειτουργήσουν κανονικά, μιας και οι εκπαιδευτικοί υπάγονται σε άλλους συλλόγους. Η απόφαση αφορά τα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...