Home / Featured / Κλειστά σχολεία σε Κρήτη και Κύθηρα λόγω ισχυρού σεισμού

Κλειστά σχολεία σε Κρήτη και Κύθηρα λόγω ισχυρού σεισμού

Δημοσιεύτηκε: 12:08 μμ Νοέμβριος 27th, 2019  


Κλειστά σχολεία σε Κρήτη και Κύθηρα λόγω ισχυρού σεισμού

Ισχυρός σεισμός 6,1 Ρίχτερ ταρακούνησε σήμερα Τετάρτη την Κρήτη και τα Κύθηρα, με τη δόνηση να γίνει αισθητή σε μεγάλο μέρος της Ελλάδας.

Κλειστά, με απόφαση του δημάρχου Κισσάμου Γιώργου Μυλωνάκη, θα παραμείνουν σήμερα όλα τα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του δήμου, καθώς και των Παιδικών Σταθμών, λόγω του σεισμού που σημειώθηκε νωρίτερα. Ο ίδιος μιλώντας στον ΣΚΑΙ ανέφερε «Κουνηθήκαμε πολύ έντονα και είχε και μεγάλη διάρκεια ο σεισμός. Έχουν αναφερθεί κάποιες ζημιές σε κάποια χωριά σε παλιά σπίτια ακατοίκητα και στο λύκειο της περιοχής. Με εντολή μου θα κλείσουν τα σχολεία σήμερα».

Και στα Κύθηρα δόθηκε εντολή να κλείσουν τα σχολεία μετά τον ισχυρό σεισμό των 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στο θαλάσσιο χώρο 20 χλμ. νότια των Αντικυθήρων, σύμφωνα με τον δήμαρχο του νησιού, Ευστράτιο Χαρχαλάκη ο οποίος δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ότι η δόνηση ήταν ιδιαίτερα δυνατή αλλά με τα μέχρι στιγμής δεδομένα δεν υπάρχουν μεγάλες ζημιές.

Στις τάξεις τους επέστρεψαν και πάλι οι μαθητές των σχολείων του Ηρακλείου και των Χανίων, οι οποίοι μετά την εκδήλωση του σεισμού, δόθηκε οδηγία να παραμείνουν στις αυλές. Στις δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης Μανώλης Καρτσωνάκης, σημείωσε ότι μετά από ένα πρώτο έλεγχο των σχολείων από τους διευθυντές, με απόφαση των αντιπεριφερειαρχών Ηρακλείου και Χανίων, τα παιδιά αποφασίστηκε να παραμείνουν στα σχολεία και να ολοκληρώσουν κανονικά το πρόγραμμά τους, καθώς δεν υπάρχει αναφορά για ζημιές.


 

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...