Home / HEADER-NEWS / Καταγγελία για την εισβολή των ΜΑΤ στον χώρο της ΑΣΟΕΕ

Καταγγελία για την εισβολή των ΜΑΤ στον χώρο της ΑΣΟΕΕ

Δημοσιεύτηκε: 1:47 μμ Νοέμβριος 14th, 2019  


Καταγγελία για την εισβολή των ΜΑΤ στον χώρο της ΑΣΟΕΕ

Το Δ.Σ. της Ε’ ΕΛΜΕ σχετικά με την καταπάτηση του φοιτητικού ασύλου και τη βίαιη επίθεση των δυνάμεων καταστολής, τη Δευτέρα 11/11,εναντίον φοιτητών που βρίσκονταν στην ΑΣΟΕΕ καθώς και τη σύλληψη ενός φοιτητή Ιατρικής, ο οποίος μάλιστα ξυλοκοπήθηκε από τους αστυνομικούς.

Οι φοιτητές είχαν συγκεντρωθεί στον προαύλιο χώρο της ΑΣΟΕΕ για πραγματοποίηση Γ.Σ.Ήταν μια πρώτη αντίδραση στη απαράδεκτη απόφαση της Πρυτανείας, μετά την εκκαθαριστική επιχείρηση της αστυνομίας, να κλείσει τη σχολή ενόψει της γιορτής του Πολυτεχνείου.

Παραμονές της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και ενώ αναπτύσσονται μαζικοί αγώνες στις σχολές και συνολικότερα, η κυβέρνηση επιδιώκει να περάσει τους αντιδραστικούς σχεδιασμούς στην εκπαίδευση και στην κοινωνία ενάντια σε νεολαία και εργαζόμενους, χρησιμοποιώντας ακραίες αυταρχικές μεθόδους που θυμίζουν ημέρες της Χούντας.

Μέσα στους χώρους της σχολής απέκλεισαν για δύο ώρες τους φοιτητές, έριξαν δακρυγόνα, κροτίδες κρότου λάμψης, άνοιξαν κεφάλια φοιτητών με τα γκλομπς και προχώρησαν στους γύρω δρόμους σε πέντε προσαγωγές από τις οποίες η μία μετατράπηκε σε σύλληψη φοιτητή με σοβαρές κατηγορίες. Η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική, η αστυνομία δεν άφηνε τους τραυματίες να βγουν έξω, ούτε τα ασθενοφόρα να τους παραλάβουν. Οι εκατοντάδες διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν έξω από την ΑΣΟΕΕ, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τους τραυματισμούς και την αστυνομική καταστολή, δέχθηκαν αναίτιες επιθέσεις από τα ΜΑΤ. Όλοι μαζί φοιτητές, εργαζόμενοι απαίτησαν και πέτυχαν την αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων μέσα κι έξω από τη σχολή.

Οι φοιτητές/τριες βγήκαν νικητές από την ΑΣΟΕΕ, με το κεφάλι ψηλά. Ακολούθησε το απόγευμα μεγαλειώδες φοιτητικό συλλαλητήριο ως απάντηση στην βάρβαρη επίθεση της αστυνομίας και των ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ.

Η αποφασιστική και μαχητική κινητοποίηση των φοιτητών έσπασε το αντιδραστικό λοκ άουτ στην ΑΣΟΕΕ και έπληξε καίρια την κυβερνητική επιχείρηση «νόμος και τάξη» στα ΑΕΙ και στην κοινωνία.

Η μαχητική κινητοποίηση των φοιτητών/τριών και η αλληλεγγύη που εκδηλώθηκε δείχνει πως η αντεργατική-αντιλαϊκή κλιμάκωση της επίθεσης για την υλοποίηση των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων της κυβέρνησης της ΝΔ μπορεί και πρέπει να ανατραπεί με τη δύναμη ενός μαζικού και ανασυγκροτημένου κινήματος.

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
– Κάτω τα χέρια από το άσυλο!
– Έξω η αστυνομία από τις σχολές!
– Να αφεθεί ελεύθερος ο φοιτητής και να απαλλαγεί από κάθε κατηγορία!
– Εδώ και τώρα να παρθεί πίσω η απόφαση της Συγκλήτου και να ανοίξει η ΑΣΟΕΕ.
– Κάτω τα χέρια από τις κατακτήσεις φοιτητών, μαθητών, εργαζομένων!
– Δημόσια δωρεάν εκπαίδευση για όλες και όλους!


 

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...