Home / HEADER-NEWS / Δεκάδες τα κενά που παραμένουν στη Β΄ Αν. Αττική

Δεκάδες τα κενά που παραμένουν στη Β΄ Αν. Αττική

Δημοσιεύτηκε: 11:17 πμ Νοέμβριος 14th, 2019  


Δεκάδες τα κενά που παραμένουν στη Β΄ Αν. Αττική

ΣΥΛΛΟΓΟΣ Εκπαιδευτικών Π.Ε. ΑΝ. Αττικής «Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ»

Με το σταγονόμετρο και οι τελευταίες προσλήψεις. Δεκάδες είναι τα κενά που παραμένουν ακάλυπτα στη Β΄ Αν. Αττική και μετά την τελευταία φάση πρόσληψης των συμβασιούχων εκπαιδευτικών.

Συγκεκριμένα υπάρχουν κενά σε πρωινά τμήματα, τάξη που λειτουργεί από την αρχή της σχολικής χρονιάς με 26 παιδιά (Δ. ΣΧ. Αφιδνών), ολοήμερα τμήματα που δεν αναπτύσσουν πλήρως το πρόγραμμά τους. Κενά υπάρχουν και στις ΔΥΕΠ, με αποτέλεσμα να μην ξεκινήσει η λειτουργία της στο Δ. Σχ. Μαλακάσας. Πολλά κενά υπάρχουν σε ειδικότητες αλλά και στην ειδική αγωγή, αφού οι προσλήψεις των εκπαιδευτικών στην παράλληλη στήριξη καλύπτει μόλις το 40% των αναγκών που υπάρχουν σήμερα.

Για ακόμα μία φορά «κατακρεουργείται» στην πράξη η Ειδική Αγωγή με το «να μοιράζεται» ο εκπαιδευτικός της παράλληλης στήριξης σε δύο παιδιά στις περισσότερες των περιπτώσεων στα δημοτικά σχολεία, ενώ στα νηπιαγωγεία η πλειοψηφία των συναδέλφων «μοιράζεται» σε δύο σχολεία.

Κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας αποδεικνύουν για πολλοστή φορά ότι η πλήρης κάλυψη των κενών, για την παροχή ουσιαστικής και ποιοτικής, αποκλειστικά δημόσιας και δωρεάν παιδείας δεν είναι στις προτεραιότητες και της νέας κυβερνητικής πολιτικής.

Η μιζέρια στις προσλήψεις ξεσκεπάζει το υποκριτικό ενδιαφέρον της κυβέρνησης για την ποιότητα του εκπαιδευτικού έργου, την οποία τάχα θα εξασφαλίσει μέσω της αξιολόγησης! Διαλύονται επίσης οι όποιες ψευδαισθήσεις καλλιεργεί και η πλειοψηφία στη ΔΟΕ, όταν τάσσεται επί της ουσίας υπέρ της αξιολόγησής, βάζοντας πλάτη στη κυβέρνηση, ενώ την ίδια στιγμή «έχει σταυρώσει τα χέρια» σε ό,τι αφορά την οργάνωση και κλιμάκωση του αγώνα για μαζικούς μόνιμους διορισμούς όλων των συμβασιούχων εκπαιδευτικών.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...