Home / HEADER-NEWS / 46 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου

46 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Δημοσιεύτηκε: 11:50 πμ Νοέμβριος 14th, 2019  


46 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Θεσσαλονίκης

«ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ-ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ»

Ο εορτασμός του Πολυτεχνείου δεν είναι εθιμοτυπική διαδικασία. Είναι η γιορτή για τη δύναμη του λαού, για τη δυνατότητα να πάρουμε τα πράγματα στα χέρια μας, να έχουμε τη ζωή που μας αξίζει!

Το Δ.Σ. της Α΄ ΕΛΜΕ καλεί τους συναδέλφους να τιμήσουμε τον ηρωικό ξεσηκωμό στο Πολυτεχνείο, τους νεκρούς του Νοέμβρη και να πάρουμε μαζικά μέρος στις εκδηλώσεις γιορτασμού και στην πορεία προς την Αμερικάνικη πρεσβεία.

Σαράντα έξι χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τον ηρωικό ξεσηκωμό του λαού και της νεολαίας το Νοέμβρη του 1973 ενάντια στη στρατιωτική αμερικανοκίνητη δικτατορία. Οι εκπαιδευτικοί, παλεύουμε για παιδεία που δεν θα εξυπηρετεί τις ανάγκες της αγοράς, αλλά των παιδιών του λαού μας. Μαζί με όλους τους εργαζόμενους αγωνιζόμαστε να κατακτήσουμε τα σύγχρονα δικαιώματά μας, σύμφωνα με τις ανάγκες μας. Για να γίνουμε κυρίαρχοι του πλούτου που παράγουμε.

Η ΕΕ και το ΝΑΤΟ δεν εξανθρωπίζονται, δεν μπορούν να εξασφαλίσουν ειρήνη για τους λαούς. Οι κρίσεις, η ανεργία, η φτώχεια, οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι, η προσφυγιά, θα υπάρχουν όσο η εξουσία θα βρίσκεται στα χέρια των βιομηχάνων, των εφοπλιστών και των τραπεζιτών. Ο φασισμός παραμονεύει! Δε μας ξεγελά. Δε θα πεθάνει μόνος. Πρέπει να τον τσακίσουμε!

Όλοι στην πορεία για τον αγωνιστικό εορτασμό του Πολυτεχνείου την Κυριακή 17 Νοέμβρη, 5μμ, στο Πολυτεχνείο του Α.Π.Θ..


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...