Home / Featured / 28 Νοεμβρίου: Ημέρα Εκπαιδευτικού Γαλλικής Γλώσσας

28 Νοεμβρίου: Ημέρα Εκπαιδευτικού Γαλλικής Γλώσσας

Δημοσιεύτηκε: 12:13 μμ Νοέμβριος 19th, 2019  


28 Νοεμβρίου: Ημέρα Εκπαιδευτικού Γαλλικής Γλώσσας

Εκδήλωση αποκλειστικά για εκπαιδευτικούς γαλλικής γλώσσας | Είσοδος ελεύθερη κατόπιν εγγραφής

Η «Ημέρα του Εκπαιδευτικού Γαλλικής Γλώσσας» γιορτάζεται φέτος για πρώτη φορά σε όλο τον κόσμο με σκοπό να αναδείξει το επάγγελμα του εκπαιδευτικού γαλλικής γλώσσας. Στο πρόγραμμα της ημέρας περιλαμβάνονται δραστηριότητες και εκδηλώσεις που ενδυναμώνουν τους δεσμούς και το αίσθημα αλληλεγγύης. Σε ολόκληρο τον κόσμο, οι εκπαιδευτικοί γαλλικής γλώσσας θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν ιδέες, να έρθουν κοντά σε μία φιλική ατμόσφαιρα, να μοιραστούν εμπειρίες και πρακτικές.

Η Ημέρα του Εκπαιδευτικού Γαλλικής Γλώσσας είναι:
– Μία κοινή ημερομηνία: η Πέμπτη 28 Νοεμβρίου
– Μία κοινή θεματική: Καινοτομία και δημιουργικότητα
– Μία κοινή ιστοσελίδα που παρουσιάζει το σύνολο των δράσεων και εκδηλώσεων που διοργανώνονται ανά τον κόσμο: www.lejourduprof.com

Στην Αθήνα, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, επί της οδού Σίνα, ανοίγει τις πόρτες του στις 28 Νοεμβρίου από τις 15.00 μμ, και υποδέχεται στους χώρους τους τους εκπαιδευτικούς για μία προσωποποιημένη περιήγηση μεταξύ εργαστηρίων, εκθέσεων, προσωπικών μαρτυριών, προβολών.

Το πρόγραμμα του πρώτου μέρους της ημέρας στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος θα κλείσει με την τηλεδιάλεξη του καθηγητή Thierry Karsenti, κατόχου ακαδημαϊκής έδρας του Καναδά για την έρευνα στις Τεχνολογίες Πληροφοριών και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) στην εκπαίδευση, με κεντρικό θέμα « την εκπαιδευτική ψηφιακή τεχνολογία».

Καινοτομία, δημιουργικότητα, ανταλλαγές, αξιοπερίεργα, καλές πρακτικές θα βρίσκονται στο επίκεντρο, χωρίς όμως να παραλείψουμε το κέφι και την καλή διάθεση με αφορμή την απογευματινή δεξίωση προς τιμή των εκπαιδευτικών στην Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα, όπου θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν τον Πρέσβη της Γαλλίας και τον Διευθυντή του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος.

Τα παραρτήματα του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος στην Πάτρα και τη Λάρισα, θα μεταφέρουν τις εκδηλώσεις εκτός Αθηνών, όπως επίσης και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Δείτε προσεχώς το αναλυτικό πρόγραμμα της Ημέρας του Έλληνα Εκπαιδευτικού Γαλλικής Γλώσσας: www.ifa.gr.
Επικοινωνία: sce@ifa.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...