Home / Featured / Η Σ. Ζαχαράκη για τα ναρκωτικά και τα μαθήματα μέσω skype

Η Σ. Ζαχαράκη για τα ναρκωτικά και τα μαθήματα μέσω skype

Δημοσιεύτηκε: 11:32 πμ Οκτώβριος 29th, 2019  


Η Σ. Ζαχαράκη για τα ναρκωτικά και τα μαθήματα μέσω skype

Συνέντευξη έδωσε η Υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι» δίνοντας απαντήσεις σχετικά με τις εκπαιδευτικές εξελίξεις.

Μιλώντας για το πρόβλημα των ναρκωτικών η ίδια είπε «Πρέπει να δούμε μια συνολική στρατηγική για την αντιμετώπιση σοβαρών και υπαρκτών προβλημάτων στα σχολεία, όπως τα ναρκωτικά. Μηδενική ανοχή για την διακίνηση ναρκωτικών στα σχολεία. Για τα παιδιά όμως αυτό που πρέπει να γίνει είναι η εστίαση στην ενημέρωση και την πρόληψη».

Αναφερόμενη στην υπόθεση με την μαθήτρια της Α’ Λυκείου, η οποία λιποθύμησε αφού κάπνισε χασίς στο προαύλιο του σχολείου, η κ. Ζαχαράκη επεσήμανε ότι «Γνωρίζουμε την κατάσταση στα σχολεία. Δεν πέσαμε από τα σύννεφα» και σημείωσε ότι είναι σε εξέλιξη η έρευνα για το περιστατικό. Η Υφυπουργός Παιδείας τόνισε ότι πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας είναι το πρόβλημα να αντιμετωπιστεί όχι μεμονωμένα, αλλά συνολικά σε όλη την χώρα. Όπως είπε, ήδη έχουν γίνει βήματα, με την παρουσία ψυχολόγων σε αρκετά σχολεία, ωστόσο το επόμενο διάστημα θα αναπτυχθεί δέσμη μέτρων για το πρόβλημα της χρήσης ναρκωτικών στα σχολεία.

Στη συνέχεια σε σύνδεση με την Αστυπάλαια, ο Δήμαρχος του νησιού, Ν. Κομνηνέας, αναφέρθηκε στα μαθήματα από την Ρόδο, που μέσω Skype κάνουν τα παιδιά στο νησί, λέγοντας ότι οι μαθητές της Αστυπάλαιας έχουν ήδη χάσει δύο μήνες μαθημάτων, όμως θα κληθούν να ανταγωνιστούν ισότιμα τα παιδιά της ίδιας τάξης από όλη την Ελλάδα, κάτι που συνιστά αδικία για αυτούς. Απαντώντας, η Σοφία Ζαχαράκη είπε ότι η πρόταση για τα μαθήματα μέσω Skype έγινε κυρίως για λόγους ψυχολογικής στήριξης των παιδιών στην Αστυπάλαια. Επεσήμανε ακόμη ότι και σε συνεργασία με τους τοπικούς Δήμους, θα πρέπει να αντιμετωπιστούν προβλήματα που αφορούν την στέγαση και την σίτιση των εκπαιδευτικών που πάνε στα μικρά νησιά, τις δαπάνες για την μετακίνηση τους, καθώς και ότι θα επιστρέψει το μέτρο της διπλής μοριοδότησης των εκπαιδευτικών που καλύπτουν αυτές τις θέσεις.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...