Τελευταία Νέα

Τρίτη, 02/06/2020, 10:59


Home / HEADER-NEWS / Η Μ. Τζούφη στο Κανάλι της Βουλής για τις αλλαγές στην Παιδεία

Η Μ. Τζούφη στο Κανάλι της Βουλής για τις αλλαγές στην Παιδεία

Δημοσιεύτηκε: 11:09 πμ Οκτώβριος 25th, 2019  


Η Μ. Τζούφη στο Κανάλι της Βουλής για τις αλλαγές στην Παιδεία

«Την προηγούμενη περίοδο, ο διάλογος για την Παιδεία ήταν εξαντλητικός τόσο κοινοβουλευτικά, όσο και με την κοινωνία» δήλωσε η αναπλ. τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη, στην εκπομπή «Πρωινή Ανάγνωση».

Αντίθετα, η νέα υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως έχει επιλέξει να καταθέτει τροπολογίες και διατάξεις σε νομοσχέδια άλλων υπουργείων, δίχως τη συμμετοχή της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Ενημέρωση προθεσμίας υποβολής δικαιολογητικών για την συμμετοχή υποψηφίων στις προκαταρκτικές εξετάσεις των Αστυνομικών Σχολών

Η βουλευτής Ιωαννίνων τόνισε πως η Κυβέρνηση προωθεί την απελευθέρωση των διδάκτρων στα μεταπτυχιακά προγράμματα και ότι στο προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2020, δεν προβλέπεται καμία δαπάνη για τις μόνιμες προσλήψεις των 10.500 εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Παράλληλα, υπογράμμισε πως υπάρχουν ισχυρές αντιδράσεις για τη fast-track αναγνώριση των πτυχίων των κολλεγίων, όπως αυτές εκφράστηκαν από την ΠΟΣΔΕΠ, εκπροσώπους της Συνόδου των Πρυτάνεων και το ΤΕΕ.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Παληγιάννης: 7.024 τα οργανικά κενά στην Αθμια. Άμεση ανάγκη διορισμών

Η κα Τζούφη επεσήμανε πως παρά τις διαβεβαιώσεις της Κυβέρνησης, τα σχολεία αντιμετωπίζουν σοβαρά λειτουργικά προβλήματα καθώς καταγράφονται περισσότερα από 1.800 κενά εκπαιδευτικών.

Τέλος, ανέφερε πως από κοινού με τον τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Φίλη θα προσέλθουν την ερχόμενη Τρίτη στο Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων, ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση της Υπουργού Νίκης Κεραμέως για διάλογο.

Δείτε εδώ τη συνέντευξη


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραx

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

5800 προσλήψεις αναπληρωτών και ειδικού προσωπικού από το ΠΔΕ για το 2020-21

Διάταξη για την αξιοποίηση για μια ακόμη χρονιά του ΠΔΕ για προσλήψεις ...