Τελευταία Νέα

Πέμπτη, 28/05/2020, 03:13


Home / 1stpage / Τζούφη: Κινδυνεύει να χαθεί η δημόσια δαπάνη, εάν αυτοί οι διορισμοί δεν γίνουν μέχρι το τέλος της χρονιάς

Τζούφη: Κινδυνεύει να χαθεί η δημόσια δαπάνη, εάν αυτοί οι διορισμοί δεν γίνουν μέχρι το τέλος της χρονιάς

Δημοσιεύτηκε: 7:15 πμ Οκτώβριος 16th, 2019  


Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη για τους διορισμούς στην Ειδική Αγωγή και τις πιστώσεις που έχουν εγγραφεί στον προϋπολογισμό του 2019. Μιλώντας στη Βουλή η κα Τζούφη δήλωσε πως «η δημόσια δαπάνη που είχε προϋπολογιστεί στο 2019 των 22 εκατομμυρίων ευρώ για τις τέσσερις χιλιάδες πεντακόσιες προσλήψεις κινδυνεύει να χαθεί, εάν αυτοί οι διορισμοί δεν γίνουν μέχρι το τέλος της χρονιάς«.

Η κα Τζούφη αντέκρουσε και τις κατηγορίες ότι δεν άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ αρκετές πιστώσεις για προσλήψεις αναπληρωτών υποστηρίζοντας ότι οι πιστώσεις ήταν 36.000.

Παράλληλα αντέκρουσε και άλλη μια κατηγορία αυτή των πιστώσεων για διορισμούς στη Γενική δηλώνοντας από τη Βουλή:

«Η κατηγορία ότι δεν εγγράψαμε για τους δέκα χιλιάδες πεντακόσιους διορισμούς ούτε ένα ευρώ στον προϋπολογισμό δεν ευσταθεί, διότι είναι γνωστό ότι αυτό που μπορούσε να κάνει και έκανε η προηγούμενη Κυβέρνηση με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου ήταν να εγγράψει αυτούς τους διορισμούς στο μεσοπρόθεσμο του 2019-2022. Ωστόσο, εμείς προκαλούμε την παρούσα Κυβέρνηση να μας πει ποια είναι τα ποσά, που αυτή έχει εγγράψει στον προϋπολογισμό που σε λίγες μέρες θα δει το φως της δημοσιότητας -στο προσχέδιο δεν είδαμε κάτι τέτοιο- εφόσον επιμένει ότι είναι θετική στην αύξηση των πιστώσεων για τη δημόσια παιδεία».

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Ενημέρωση προθεσμίας υποβολής δικαιολογητικών για την συμμετοχή υποψηφίων στις προκαταρκτικές εξετάσεις (ΠΚΕ) των Σχολών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας

Ακολουθεί η τοποθέτηση της  Μερόπης Τζούφης για τους διορισμούς και αναπληρωτές:

Έρχομαι, λοιπόν, στις δύο τροπολογίες, στις οποίες αναφέρθηκαν κάποιοι συνάδελφοι. Η πρώτη είναι η αύξηση των διαθέσιμων πιστώσεων για την πρόσληψη αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών στη γενική, επαγγελματική και ειδική εκπαίδευση.

Η ρύθμιση από μόνη της αναδεικνύει ότι υπάρχουν τεράστιες ανάγκες του εκπαιδευτικού συστήματος σε επίπεδο στελέχωσης και παρά την τοποθέτηση του προλαλήσαντος, του κ. Κέλλα, όπως έχουμε καταθέσει και σε πολλαπλές κοινοβουλευτικές ερωτήσεις και εμείς και άλλα κόμματα της Αντιπολίτευσης, υπάρχουν πράγματι πολύ μεγάλες ανάγκες.

Λέμε, λοιπόν, ναι στην αύξηση των πιστώσεων, αφού είναι υπαρκτό το πρόβλημα υποστελέχωσης των σχολείων, που είναι και κάτι που αντιμετωπίσαμε στην προηγούμενη περίοδο και γι’ αυτό παραδώσαμε στην Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πιστώσεις για τριάντα έξι χιλιάδες αναπληρωτές εκπαιδευτικούς και λοιπό προσωπικό.

Επίσης, προβλέψαμε, παρά τις οικονομικές δυσκολίες της χώρας, την αύξηση των δαπανών στη δημόσια παιδεία μετά από δέκα χρόνια συνεχών μειώσεων. Θεσμοθετήσαμε τον κανόνα ένας προς έναν για τις προσλήψεις και αποχωρήσεις, με στόχο να σταθεροποιήσουμε και να ενισχύσουμε το εκπαιδευτικό σύστημα και βεβαίως προβλέποντας την ανάγκη για μόνιμο διορισμό δεκαπέντε χιλιάδων δασκάλων και καθηγητών.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Πρόσκληση εκπαιδευτικών Βθμιας κλάδων ΠΕ 80, ΠΕ 81, ΠΕ 82, ΠΕ 83, ΠΕ 84, ΤΕ 02.02 για υποβολή αιτήσεων απόσπασης

Η νέα Κυβέρνηση στην ουσία έχει ακυρώσει στην πράξη αυτούς τους δέκα χιλιάδες πεντακόσιους απαραίτητους και δρομολογημένους μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση, ενώ η δημόσια δαπάνη που είχε προϋπολογιστεί στο 2019 των 22 εκατομμυρίων ευρώ για τις τέσσερις χιλιάδες πεντακόσιες προσλήψεις κινδυνεύει να χαθεί, εάν αυτοί οι διορισμοί δεν γίνουν μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Επομένως, η κατηγορία ότι δεν εγγράψαμε για τους δέκα χιλιάδες πεντακόσιους διορισμούς ούτε ένα ευρώ στον προϋπολογισμό δεν ευσταθεί, διότι είναι γνωστό ότι αυτό που μπορούσε να κάνει και έκανε η προηγούμενη Κυβέρνηση με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου ήταν να εγγράψει αυτούς τους διορισμούς στο μεσοπρόθεσμο του 2019-2022. Ωστόσο, εμείς προκαλούμε την παρούσα Κυβέρνηση να μας πει ποια είναι τα ποσά, που αυτή έχει εγγράψει στον προϋπολογισμό που σε λίγες μέρες θα δει το φως της δημοσιότητας -στο προσχέδιο δεν είδαμε κάτι τέτοιο- εφόσον επιμένει ότι είναι θετική στην αύξηση των πιστώσεων για τη δημόσια παιδεία.

Επίσης, το επιχείρημα που διατυπώνει η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας ότι πρέπει να μετρηθούν πρώτα οι πραγματικές ανάγκες των σχολείων με αυτές τις πιστώσεις, τις οποίες εμείς ψηφίζουμε, είναι προφανές ότι έχει εξαντληθεί. Εδώ είναι οι πραγματικές ανάγκες και πρέπει να καλυφθούν εδώ και σήμερα


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραx

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Συνάντηση της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου με την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως

Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου, επισκέφθηκε σήμερα η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, ...