Τελευταία Νέα

Τρίτη, 26/05/2020, 12:07


Home / HEADER-NEWS / Μ. Τζούφη: «Δεν υφίσταται δημόσια υγεία χωρίς προστασία των μεταναστών και των προσφύγων»

Μ. Τζούφη: «Δεν υφίσταται δημόσια υγεία χωρίς προστασία των μεταναστών και των προσφύγων»

Δημοσιεύτηκε: 3:37 μμ Οκτώβριος 9th, 2019  


Μ. Τζούφη: «Δεν υφίσταται δημόσια υγεία χωρίς προστασία των μεταναστών και των προσφύγων»

Την κυβερνητική πολιτική για το μεταναστευτικό και προσφυγικό ζήτημα σχολίασε η βουλευτής Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη, τονίζοντας πως η μη απόδοση ΑΜΚΑ σε πρόσφυγες και μετανάστες δημιουργεί συνθήκες αποκλεισμού σε βασικά αγαθά, όπως η υγεία και η παιδεία.

Στην κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Κοινωνικών Υποθέσεων, Θεσμών & Διαφάνειας και Ισότητας, Νεολαίας & Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, με θέμα συζήτησης τις εκθέσεις της Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως «η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας στερεί τη δυνατότητα του ιατρικού ελέγχου και των εμβολιασμών σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, παραβαίνοντας το διεθνές, το ευρωπαϊκό και το εθνικό δίκαιο».

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Ορισμός των Εξεταστικών Κέντρων για τις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ και ΕΠΑΛ 2020

Ειδικότερα, όσον αφορά τους εμβολιασμούς των μαθητών προσφύγων, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε πως οι παγκόσμιες επιδημίες δεν έχουν σύνορα. Κατά αντιστοιχία, σύνορα δεν έχουν και οι θεραπευτικές διαδικασίες και οι εμβολιασμοί. Στο πλαίσιο αυτό, ζήτησε την άποψη των μελών Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής όσον αφορά την παρεμπόδιση της πρόσβασης κοινωνικών ομάδων στις υπηρεσίες υγείας και το εκπαιδευτικό σύστημα. Τόσο η Πρόεδρος όσο και τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής αναγνώρισαν το πρόβλημα και σημείωσαν πως με κάποιο τρόπο οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να είναι ορατοί.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τη διενέργεια κλινικών, εργαστηριακών ασκήσεων και εξετάσεων στα ΑΕΙ"

 

Ένα σχόλιο

  1. Εκπαιδευτικός

    Για πάτε σε καμία από αυτές τις 177 χώρες από τις οποίες έρχονται οι «πρόσφυγες» και οι «μετανάστες» να ζητήσετε δημόσια υγεία και παιδεία για εσάς και την οικογένειά σας και ελάτε σας παρακαλώ να μας πείτε κι εμάς τι σας είπαν και πως σας καλοδέχτηκαν.
    Και μετά ξανασυζητάμε από καινούρια βάση!

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραx

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

«Σχέδιο Νόμου» για την Επιλογή Στελεχών Εκπαίδευσης:       Επιστροφή στο παρελθόν

    «Σχέδιο Νόμου» για την Επιλογή Στελεχών Εκπαίδευσης:       Επιστροφή στο παρελθόν με συγκεντρωτισμό ...