Τελευταία Νέα

Σάββατο, 25/06/2022, 21:10


Home / 1stpage / Συμπληρωματικές προσλήψεις αναπληρωτών αναμένονται σήμερα το απόγευμα

Συμπληρωματικές προσλήψεις αναπληρωτών αναμένονται σήμερα το απόγευμα

Δημοσιεύτηκε: 12:16 μμ Οκτώβριος 11th, 2019  


Συμπληρωματικές προσλήψεις αναπληρωτών αναμένονται σήμερα το απόγευμα

Ενημερωτικό του αιρετού στο ΚΥΣΔΕ Νεκτάριου Κορδή,
εκλεγμένου με το ψηφοδέλτιο των Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων

Σήμερα το απόγευμα αναμένονται περίπου 220 συμπληρωματικές προσλήψεις αναπληρωτών για να καλυφθούν τα αντίστοιχα κενά από μη ανάληψη υπηρεσίας. Περίπου 270 αναπληρωτές/τριες παραιτήθηκαν ή δεν ανέλαβαν υπηρεσία! Οι προσλήψεις θα γίνουν κυρίως στη Γενική Εκπαίδευση και πολύ λιγότερες στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση και στα Μουσικά Σχολεία. Στις αρχές Νοεμβρίου αναμένονται 470 προσλήψεις στην Παράλληλη Στήριξη της Δευτεροβάθμιας. Αναμένεται φυσικά- μετά τις 20 Οκτώβρη- η έγκριση των νέων πιστώσεων –περίπου 1600- από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για προσλήψεις αναπληρωτών και η έγκριση των πιστώσεων (περίπου 700) από άδειες άνευ αποδοχών.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Τα ονόματα των εκπαιδευτικών για αποσπάσεις στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και φορείς

Ένα μήνα μετά το άνοιγμα των σχολείων, δεν έχουμε ακόμη προσλήψεις αναπληρωτών στο πρόγραμμα για Μια νέα αρχή στα ΕΠΑΛ και στις Τάξεις Υποδοχής ΖΕΠ που αφορούν κυρίως την Προσφυγική Εκπαίδευση! Σχετικά με την προσφυγική εκπαίδευση, λόγω των αυξανόμενων μεταναστευτικών ροών και των μετακινήσεων από τα νησιά στην Ηπειρωτική Ελλάδα, τα δεδομένα διαφοροποιούνται αρκετά συχνά, με αποτέλεσμα οι προσλήψεις σε ΔΥΕΠ και Τάξεις Υποδοχής ΖΕΠ να πάνε σίγουρα προς τα τέλη Οκτώβρη. Παράλληλα χιλιάδες ώρες εξακολουθούν να παραμένουν ακάλυπτες στα Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία!

Να υπενθυμίσουμε ότι την προηγούμενη σχολική χρονιά απασχολήθηκαν 450 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί και 220 Ψυχολόγοι στο Πρόγραμμα για Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ, 50 σε ΔΥΕΠ και 290 περίπου σε Τάξεις Υποδοχής! Παράλληλα το Νοέμβριο αναμένονται οι 1000 προσλήψεις αναπληρωτών για την Ενισχυτική Διδασκαλία στα Γυμνάσια.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Ηλεκτρονικές αιτήσεις εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής ή μετεγγραφής σε δημόσια ΓΕΛ/ΕΠΑΛ

Είναι προφανές ότι οι σημερινές προσλήψεις θα λύσουν κάποια επιμέρους προβλήματα κενών αλλά δεν θα αντιμετωπίσουν το υπαρκτό ζήτημα της ύπαρξης σοβαρών κενών σε όλη την Ελλάδα που απαιτεί την πραγματοποίηση μιας μεγάλης Γ΄ φάσης προσλήψεων αναπληρωτών.

Από την αρχή της χρονιάς, έχουν χαθεί χιλιάδες διδακτικές ώρες όχι μόνο σε νησιωτικές ή δυσπρόσιτες περιοχές αλλά και στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη! Εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς ζητούν πλέον το αυτονόητο: Άμεση κάλυψη των κενών για την στελέχωση των σχολείων τώρα!


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Ψηφιακό Πληροφοριακό Σύστημα «eSchools» για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Το Ολοκληρωμένο Ψηφιακό Πληροφοριακό Σύστημα της Δημόσιας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με ...