Home / HEADER-NEWS / Σύγχυση με τις Μετεγγραφές 2019

Σύγχυση με τις Μετεγγραφές 2019

Δημοσιεύτηκε: 4:46 μμ Οκτώβριος 18th, 2019  


Σύγχυση με τις Μετεγγραφές 2019

Ανοιχτό παραμένει, έως τις 27 Οκτωβρίου, το ηλεκτρονικό σύστημα για όσους φοιτητές ενδιαφέρονται και δικαιούνται να πάρουν μετεγγραφή από τη σχολή τους.

Ωστόσο, όπως μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ορισμένοι φοιτητές οι οποίοι πέρασαν σε σχολές με ελάχιστα μόρια, εάν πληρούν όλες τις προϋποθέσεις μετεγγραφής θα μπορέσουν να «μεταπηδήσουν» και να σπουδάσουν στις αντίστοιχες υψηλόβαθμες των Πανεπιστημίων.

Για παράδειγμα, φοιτητές με βάση εισαγωγής 4.490 μόρια στο καινούργιο τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, εφόσον το δικαιούνται θα μετεγγραφούν στο αντίστοιχο τμήμα διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, το οποίο έχει βάση 17.959 μόρια.

«Είχαμε 33 τμήματα και τώρα φτάσαμε να έχουμε 45 με αυτήν την πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης», λέει ο καθηγητής Ευρωπαϊκής Οικονομίας ΕΚΠΑ, Ναπολέων Μαραβέγιας.

Την ίδια ώρα, το τμήμα Γεωπονίας του Αριστοτέλειου πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης υπολογίζει ότι στους 230 εισακτέους που είχε, θα προστεθούν από μετεγγραφές ακόμα και 1.000, με τον πρύτανη να σκέφτεται να προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Καταληκτικά, σημειώνεται ότι η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως έχει ανακοινώσει ότι θα δείξει το «πράσινο» φως στα πανεπιστήμια προκειμένου τα Ιδρύματα να ορίζουν εκείνα τον αριθμό των εισακτέων που θα δέχονται.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...