Home / HEADER-NEWS / Στο 30% οι ελλείψεις καθηγητών στο ΕΠΑΛ Κουφαλίων

Στο 30% οι ελλείψεις καθηγητών στο ΕΠΑΛ Κουφαλίων

Δημοσιεύτηκε: 5:57 μμ Οκτώβριος 27th, 2019  


Στο 30% οι ελλείψεις καθηγητών στο ΕΠΑΛ Κουφαλίων

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης στο ΕΠΑΛ Κουφαλίων από τις 532 ώρες διδασκαλίας που προβλέπονται δεν πραγματοποιούνται οι 158, δηλαδή το 30%.

Η οργή της σχολικής κοινότητας του ΕΠΑ.Λ. Κουφαλίων έχει ξεχειλίσει, καθώς για ακόμα μία χρονιά το σχολείο λειτουργεί, από την αρχή του σχολικού έτους, με σοβαρότατες ελλείψεις σε καθηγητές.
Η κατάσταση είναι πραγματικά απίστευτη! Τέλος Οκτώβρη και λείπουν 33 ώρες Μαθηματικών (+12 υποστήριξης)! Μηχανολόγων ΠΕ82 25 ώρες! Πληροφορικής 30 ώρες! Γεωπονίας 41 ώρες! 13 ώρες Γυμναστικής, 9 Αγγλικών και 9 Δημιουργικών Δραστηριοτήτων.
Εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές αδυνατούν να καταλάβουν γιατί, ενώ τα κενά είναι γνωστά τουλάχιστον από τον Σεπτέμβρη, δεν καλύπτονται οι εκπαιδευτικές ανάγκες όλων των μαθητών.
Ο αριθμός των αναπληρωτών που προσλαμβάνονται κάθε χρόνο, υπολείπεται δραματικά του αριθμού των κενών, με αποτέλεσμα να μην φτάνουν καθηγητές στο σχολείο σε πολλές περιπτώσεις παρά μόνο λίγο πριν από τα Χριστούγεννα.

Η ανάγκη για μόνιμους και μαζικούς διορισμούς εδώ και τώρα ώστε οι μαθητές να διδάσκονται τα μαθήματα που προβλέπονται σε συνθήκες παιδαγωγικά κι επιστημονικά επαρκείς είναι επιτακτική και αυταπόδεικτη Καταγγέλλουμε την πολιτική που αφήνει άδεια τα σχολεία από καθηγητές! Απαιτούμε την άμεση και αποτελεσματική κάλυψη όλων των κενών στο ΕΠΑΛ Κουφαλίων, αλλά και σε όλα τα σχολεία!
Δηλώνουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο το δικαίωμα των παιδιών μας στην ισότιμη και αξιοπρεπή μόρφωση, μαζί με τους συναδέλφους, τους μαθητές μας και του γονείς τους!

Η Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης καλεί σε Παράσταση Διαμαρτυρίας μαζί με το Σύλλογο Γονέων, τους Εκπαιδευτικούς και τους Μαθητές την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019, 11πμ στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...