Τελευταία Νέα

Τρίτη, 26/05/2020, 20:27


Home / Featured / Η ΠΕΑΔ για τη Β’ φάση προσλήψεων αναπληρωτών

Η ΠΕΑΔ για τη Β’ φάση προσλήψεων αναπληρωτών

Δημοσιεύτηκε: 3:06 μμ Οκτώβριος 1st, 2019  


Η ΠΕΑΔ για τη Β’ φάση προσλήψεων αναπληρωτών

Η Π.Ε.Α.Δ. ως ο αναγνωρισμένος θεσμικός εκπρόσωπος των αναπληρωτών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, μετά τις προσλήψεις την Παρασκευή 27/9 (β’ φάση) έχει να παρατηρήσει τα εξής:
1. Παρά το γεγονός ότι τα κενά στην Β/θμια Εκπαίδευση είχαν ήδη χαρτογραφηθεί σε σημαντικότατο ποσοστό ενόψει των προσλήψεων της α’ φάσης (5/9), εκείνες άφησαν ακάλυπτο το 63%!!! Το επαναλαμβανόμενο αυτό φαινόμενο τα τελευταία χρόνια προκαλεί αρνητικές συνέπειες (α) στην έγκαιρη κάλυψη των κενών στα Γυμνάσια και τα Λύκεια της χώρας, με συνακόλουθη την υστέρηση στην εκκίνηση των μαθημάτων, ειδικά των πανελλαδικά εξεταζόμενων και (β) επιφέρει στρεβλώσεις στις προσλήψεις αφού στην α’ φάση αυξάνεται για πολλούς η πιθανότητα να βρεθούν πολύ μακριά από τους τόπους μόνιμης διαμονής τους.
2. Η Β/θμια Γενική Αγωγή διεκδικεί –δυστυχώς- τον ρόλο του φτωχού συγγενή, αν και οι περισσότερες αλλαγές σε αναλυτικά προγράμματα και προγράμματα σπουδών την αφορούν, ειδικά τις λεγόμενες βασικές ειδικότητες.
3. Τα στοιχεία μετά και τις πρόσφατες προσλήψεις αποδεικνύουν ότι τα κενά που παραμένουν για τη μεν Γενική Αγωγή υπολογίζονται στα 1.800, για τη δε Ειδική Αγωγή σε πάνω από 900!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Προθεσμία εγγραφής στην Γ΄τάξη Εσπερινού ΕΠΑΛ μαθητών/μαθητριών για το σχολικό έτος 2020-2021

Με βάση τα παραπάνω, σχολικές μονάδες της Δευτεροβάθμιας Γενικής, Επαγγελματικής και Ειδικής Εκπαίδευσης παραμένουν με κενά που προσεγγίζουν το 50%! (π.χ. ενημερωτικό αιρετών στο ΚΥΣΔΕ, ενημερωτικό αιρετών ΠΥΣΔΕ Κορινθίας αναφέρει την κάλυψη μόνο του 40% των κενών, ενώ αντίστοιχα είναι τα πράγματα στην Κεντρική Μακεδονία, στην Αχαΐα, την Ηλεία και σε πολλές ακόμη περιοχές). Επίσης, για την Προσφυγική Εκπαίδευση δεν έχουμε καμία πρόσληψη!


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραx

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Διανομή συγγραμμάτων κατ’ οίκον, έγκαιρα και διπλασιασμός ηλεκτρονικών συγγραμμάτων σε σχέση με πέρυσι

Διανομή συγγραμμάτων κατ’ οίκον, έγκαιρα και διπλασιασμός ηλεκτρονικών συγγραμμάτων σε σχέση με ...