Home / Featured / Κεραμέως: Η απελθούσα Κυβέρνηση δεν μας κληροδότησε αρκετές πιστώσεις για αναπληρωτές

Κεραμέως: Η απελθούσα Κυβέρνηση δεν μας κληροδότησε αρκετές πιστώσεις για αναπληρωτές

Δημοσιεύτηκε: 6:58 πμ Οκτώβριος 16th, 2019  


Ευθύνες στην προηγούμενη Κυβέρνηση επέρριψε η Υπουργός Παιδείας όσον αφορά τον αριθμό πιστώσεων για προσλήψεις αναπληρωτών σύμφωνα με τα όσα δήλωσε σε τοποθέτηση της στη Βουλή για να στηρίξει τροπολογία του ΥΠΑΙΘ για αύξηση των πιστώσεων.

Χαρακτηριστικά ανέφερε:

 

«…η απελθούσα Κυβέρνηση δεν μας κληροδότησε αρκετές πιστώσεις, που ήταν απαραίτητες προκειμένου να ξεκινήσει με πλήρη κάλυψη η νέα σχολική χρονιά. Θα σας πω μερικά ενδεικτικά παραδείγματα. Δεν υπήρξε ουσιαστική πρόβλεψη για το απαραίτητο προσωπικό για την υποχρεωτική δίχρονη προσχολική αγωγή, όπως επίσης δεν υπολογίστηκαν σωστά από την προηγούμενη Κυβέρνηση οι απαραίτητες πιστώσεις, δεδομένου ότι στην Γ΄ Λυκείου προστέθηκε μία επιπλέον ομάδα προσανατολισμού, άρα νέες ανάγκες σε εκπαιδευτικούς, οι οποίες ανάγκες δεν υπολογίστηκαν από την προηγούμενη Κυβέρνηση. Παρά, λοιπόν, αυτές τις δυσκολίες που μας κληροδότησε η προηγούμενη Κυβέρνηση με την παρούσα ρύθμιση καλύπτουμε αυτές τις ανάγκες και σας καλούμε όλους να τις ψηφίσετε.»

Στις αιτιάσεις της κα Κεραμέως απάντησε η πρώην Υφυπουργός Παιδείας Μερόπη Τζούφη που δήλωσε ότι κληροδότησαν στη νέα Κυβέρνηση 36000 πιστώσεις αναπληρωτών.

Ακολουθεί η τοποθέτηση της Υπουργού Παιδείας

 

ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ (Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων): Ευχαριστώ πολύ, κυρία Πρόεδρε.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, το Υπουργείο Παιδείας κατέθεσε στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας μία εμπρόθεσμη τροπολογία με δύο πτυχές, θα έλεγα. Η πρώτη ρύθμιση αφορά άμεσα προβλήματα χρηματοδότησης για την εύρυθμη λειτουργία στο νέο σχολικό έτος. Η δεύτερη πτυχή αφορά στο ζήτημα των σημαιοφόρων.

Με την πρώτη ρύθμιση εξασφαλίζουμε αναγκαίες πιστώσεις για την απασχόληση του απαιτούμενου αριθμού αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών και ειδικού εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού, γιατί η απελθούσα Κυβέρνηση δεν μας κληροδότησε αρκετές πιστώσεις, που ήταν απαραίτητες προκειμένου να ξεκινήσει με πλήρη κάλυψη η νέα σχολική χρονιά.

Θα σας πω μερικά ενδεικτικά παραδείγματα. Δεν υπήρξε ουσιαστική πρόβλεψη για το απαραίτητο προσωπικό για την υποχρεωτική δίχρονη προσχολική αγωγή, όπως επίσης δεν υπολογίστηκαν σωστά από την προηγούμενη Κυβέρνηση οι απαραίτητες πιστώσεις, δεδομένου ότι στην Γ΄ Λυκείου προστέθηκε μία επιπλέον ομάδα προσανατολισμού, άρα νέες ανάγκες σε εκπαιδευτικούς, οι οποίες ανάγκες δεν υπολογίστηκαν από την προηγούμενη Κυβέρνηση. Παρά, λοιπόν, αυτές τις δυσκολίες που μας κληροδότησε η προηγούμενη Κυβέρνηση με την παρούσα ρύθμιση καλύπτουμε αυτές τις ανάγκες και σας καλούμε όλους να τις ψηφίσετε.

Το ερώτημα είναι αν εσείς του ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσετε κυβερνητική τροπολογία. Και το λέω αυτό γιατί το ερώτημα είναι: Θέλετε να καλυφθούν αυτές οι νέες ανάγκες που έχουν φανερωθεί ή δεν θέλετε; Θέλετε να διορθωθεί αυτό το λάθος που μας κληροδοτήσατε; Εδώ είμαστε, λοιπόν, αν θέλετε να καλυφθούν αυτές οι ανάγκες, να το ψηφίσετε. Εάν δεν θέλετε, φαντάζομαι δεν θα ξανακούσουμε στη Βουλή παράπονα για οποιοδήποτε κενό σε οποιοδήποτε σχολείο.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...