Home / 1stpage / Κάλυψη ΟΛΩΝ των κενών στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Κάλυψη ΟΛΩΝ των κενών στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Δημοσιεύτηκε: 4:02 μμ Οκτώβριος 30th, 2019  


Κάλυψη ΟΛΩΝ των κενών στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ

Η Π.Ε.Α.Δ. ως ο αναγνωρισμένος εκπρόσωπος των αναπληρωτών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, καλεί το Υπουργείο να προχωρήσει άμεσα στην κάλυψη ΟΛΩΝ των κενών στα σχολεία της Β/θμιας Εκπαίδευσης! Αναφερόμαστε και στην καθυστέρηση έναρξης ΖΕΠ, ΔΥΕΠ, ΜΝΑΕ.

Βρισκόμαστε στο τέλος Οκτωβρίου κι όμως, πολλά ακόμα κενά εξακολουθούν να παραμένουν τόσο σε σχολεία της περιφέρειας, όσο και σε μεγάλα αστικά κέντρα όπως η Αττική! Σε 1.800 υπολογίζονται συνολικά σύμφωνα με στοιχεία των αιρετών στο ΚΥΣΔΕ!

«Ελλείψεις καθηγητών σε μαθήματα γενικής παιδείας αλλά και προσανατολισμού παραμένουν, παρά τις αντίθετες εξαγγελίες και βεβαιώσεις του Υπουργείου για πλήρωση των κενών. Σε πλήθος σχολείων στο σύνολο της χώρας αλλά και ειδικότερα σε ολόκληρη την Αθήνα (σοβαρές ελλείψεις υπάρχουν στην Α΄ Αθηνών και στην Δυτική Αθήνα με κενά που ανέρχονται στις 1.700 διδακτικές ώρες)» καταγγέλλει το 15μελές του 1ου Πειραματικού Λυκείου Αθηνών.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Δε θα ανοίξουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί στις 10 Μαΐου

Εκατοντάδες ώρες σε Γυμνάσια και Λύκεια σ’όλη τη χώρα εξακολουθούν να χάνονται από την αρχή του σχολικού έτους και μάλιστα στα υψηλών απαιτήσεων μαθήματα προσανατολισμού σε πολλά Λύκεια!

Οι πρόσφατες δηλώσεις της Υφυπουργού ότι σε δέκα μέρες περίπου θα έχουν καλυφθεί τα κενά αυτά, δηλαδή το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου, δεν καθησυχάζουν καθόσον θα έχουν «χαθεί» πολύτιμες διδακτικές ώρες οι οποίες για ένα Λύκειο είναι αναντικατάστατες, ιδίως μετά την αύξηση της εξεταστέας ύλης.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Ημερομηνίες και διαδικασίες διεξαγωγής των Κατατακτήριων Εξετάσεων

Οι μαθητές και οι μαθήτριες που φοιτούν στα δημόσια Γυμνάσια και Λύκεια πρέπει να έχουν τις ίδιες δυνατότητες φοίτησης!

Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί! Η ομαλότητα και η κανονικότητα δεν μπορεί να επανέλθει χωρίς μόνιμους διορισμούς! Μετά την ολοκλήρωση των 4.500 διορισμών στην Ειδική Αγωγή, οι οποίοι ήδη έχουν καθυστερήσει, πρέπει να εκκινήσει η ίδια διαδικασία και για τη Γενική Αγωγή!

Η Πολιτεία στα πλαίσια της συνέχειας του Κράτους να εξασφαλίσει τις απαραίτητες πιστώσεις, να τις εγγράψει στον προϋπολογισμό του 2020 και να υλοποιήσει τους διορισμούς ξεκινώντας από τους 10.500 κατ’ελάχιστον!


 

4 Σχόλια

 1. Ρέα ΤΣΑΚΟΥΛΙΑ.

  Η ΠΕΑΔ εκπροσωπεί ΜΟΝΟ τους αναπληρωτές με μεγάλη προϋπηρεσία, χωρίς επιτυχία στο ΑΣΕΠ και όχι τους νέους συναδέλφους. Δηλαδή μόνο τους εκπαιδευτικούς με παράτυπη προϋπηρεσία, είτε στη δημόσια εκπαίδευση, είτε τους εκπαιδευτικούς από ιδιωτικά σχολεία. Είναι γνωστό τοις πάσι πλέον!

  • Τι σημαίνει παράτυπη προϋπηρεσία? Έχεις αποδείξεις ότι κάποια προϋπηρεσία είναι παράτυπη? Να απευθυνθείς στα δικαστήρια να σου πουν ότι καμία προϋπηρεσία δεν είναι παράτυπη!

   • Δεν είστε συμβασιούχοι στους δήμους. Ο νόμος του 1998 για το διορισμό εκπαιδευτικών, απαιτούσε επιτυχία στο ΑΣΕΠ, ακόμα και για την πρόσληψη αναπληρωτών. Η απόφαση 527/2015 είναι «σταθμός».

    • ΚΩΣΤΑΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ

     Δεν ειμαστε στο 1998 και η προυπηρεσία είναι νομίμως αποκτηθείσα…Να ξαναγίνει ΑΣΕΠ..Δεν μπορεί να μετράει στους πίνακες των αναπληρωτών ΑΣΕΠ που έχει γίνει πριν από δεκαετία.Έλεος δηλαδή…

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραx

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Δια ζώσης επαναλειτουργία των δομών Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Δια Βίου Μάθησης και των Κολλέγια από 17 Μαΐου

Με τη διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) επανεκκινούν από τις 17 Μαΐου 2021 ...